Upea tulipallo lensi Saint Louisin taivaalla

Yhdysvaltojen Missourin ja Illinoisin osavaltioiden alueilla on nähty hyvin kirkas tulipallo. Noin kello 4.55 tiistaiaamuna Suomen aikaa lentänyt tulipallo tallentui moniin kameroihin etenkin Saint Louisin kaupungin lähistöllä.

Toistaiseksi näyttävin video on Tom Stolzen tallentama. Siinä erottuu hyvin tulipallon lennon loppupuolikas sekä sen välähtely valoisan lennon loppupuolella. Tämä viittaa siihen, että tulipallon aiheuttanut kappale oli hajoamassa paloiksi.

EarthCam-kameran videokuvassa tulipallo on kirkkaimmillaan ennen saapumistaan kuvaruutuun. Voimakas välähdys valaisee Saint Louisin Gateway Archin, jonka jälkeen hiipuva kappale ilmestyy näkyviin.

"Olin kävelyttämässä koiraani, kun se tapahtui. Luulin sitä aluksi soihduksi tai ilotulitulitukseksi, mutta se oli täysin hiljainen. Pari minuuttia myöhemmin kuulin matalaäänisen kaksoispamauksen", kertoo puolestaan Chris Meyer.

Tulipallo saattaa liittyä tauridien meteoriparveen, jonka maksimi on huomenna. Tauridien yhteydessä on verraten usein havaittu kirkkaita tulipalloja eri puolilla maailmaa.

Paikallinen sääpalvelu raportoi tuoreeltaan tulipallon jälkeen, että vielä on mahdotonta sanoa, selvisikö tulipallosta meteoriitteja maanpinnalle. Mallinnusta tapauksesta ei ole toistaiseksi julkaistu.