Amatööriobservatorio Kanarialla

Aloittaja kaizu, 11.03.2007, 01:47:01

« edellinen - seuraava »

kaizu

?

Make


Minä kävin juuri tuossa observatoriossa "Observatorio Astronómico Hotel Meliá Tamarindos" marraskuussa 2005 lomaillessamme Maspalomasissa. Olihan se huvittavaa mennä 5 tähden hotellin takapihalle tähtinäytökseen kasinon aulan kautta  ;D Francisco, joka pyörittää toimintaa sanoi, että parhaimmat näkymät tästä observatoriosta saisi kesäaikaan, kun eteläisen pallonpuoliskon kohteita tulee näkyviin. Harvemmin vaan tulee käytyä Kanarialla kesäaikaan...Markku Kellomäki
Make's Space Station-blogi

MarkoM

Hmm... Tuossapa on hyvä bisness-idea esitettäväksi jollekin hotelliyrittäjälle... Siis tietenkin siten, että paikallinen tähtiharrastusyhdistys hoitaa näytökset ja rahastuksen (joko näytösmaksuina tai sitten hotelli sponsoroi näytökset asiakkailleen ja luonnollisesti tarvittavan rakennuksen / laitteiston)... ;)
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Aaku

Osataan sitä täällä kotosuomessakin: Syötekeskuksen hotellin katolla on observatorio, jossa Suomen suurin linssikaukoputki.

Juze-81

Ihanko tosi? empä oo moista kuullukkaa...:D no pitääpä tarkastella jostain syöteinfosta asiaa..

T: Juhani P
Juhani P

veka

Itseasiassa Oulun Arktoksella on Paavolan tähtitornilla täsmälleen samanlainen linssiputki, tosin huomattavasti jämerämmälle jalustalle peiliteleskoopin päälle asennettuna:
http://www.ursa.fi/yhd/arktos/
Valitse alalinkki "Paavolan tähtitorni"

-veka

Aaku

Nojoo, ois tietenkin voinut kirjoitta, että yksi suurimmista. lainasin tuon ilmaisun "Suomen suurin" Syötekeskuksen sivulta.

Horus

Lainaus käyttäjältä: Aaku - 13.03.2007, 07:24:51
Nojoo, ois tietenkin voinut kirjoitta, että yksi suurimmista. lainasin tuon ilmaisun "Suomen suurin" Syötekeskuksen sivulta.

Itse Syötekeskuksen putken nähneenä voin sanoa, että se on suurin suomessa oleva linssiputki minkä minä olen nähnyt (sorry Kaizu  ;) ).

Sitten tuosta ideasta, että tähtiharrastusyhdistys hoitaisi kaupallisia maksunäytöksiä. Itse kyllä en suko, että talkoovoimilla voidaan taata jatkuvatoimista kaupallista havaintotoimintaa. Yleensä nimittäin yhdistyksissä hommat kaatuvat vain muutaman hoidettavaksi ja tälläinen on varmasti yksi sellaisista. On aika vaikeaa saada ketään sitoutumaan kirjallisesti tähtinäyttäjäksi ilman kohtuullista henkilökohtaista palkkaa (lisäksi tietysti yhdistyksen pitää saada korvaus).  Harrastustoiminnassa ei kuitenkaan tarvitse allekirjoittaa sopimuksia joilla sitoutuu jonkin asian hoitajaksi (yleensä ainakaan) eli työntekijäksi. Ja yritys (siis hotelli tässä tapauksessa) ei varmaankaan tee sopimusta "näyttäkää, jos ehditte, niin me maksetaan teille siitä jotakin". Se ei olisi taas yrityksen kannalta järkevää liiketoimintaa.

Mutta, jos hotellilla olisi omaa henkilökuntaa (niin kuin ilmeisesti tuossa kanarian tapauksessa) jolla olisi asiantuntemusta, niin silloin tämä idea olisi varsinkin pohjoisen hotelleissa ihan hieno. Taitaa olla vain niin, että pohjoisen turisteja kiinnostaa revontulet ja ne lienevät myös hotellien mielessä ennen tähtien tiirailua.
Härkämäen observatorio - Tähtitiedettä Itä-Suomessa
Mars MetNet Mission - Kohti Marsia!
Avaruusinsinööri-blogi - Avaruustekniikkaa ja -tutkimusta

Harri Haukka

Meade-mad

No kuinkas suuri se sitten oikein on?

Kerholla on parikymmensenttinen ja tuossa työhuoneen nurkassa viistoistasenttinen...

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas