Kokeillaanpa vähän erilaista vastausta:
Normaalissa darkkikalibronnissa master darkin jokaisen pikselin arvo vähennetään light-kuvasta, siis myös muiden pikseleiden kuin kuumien kohdalla. Näissä muissa pikseleissä darkki on kuitenkin toivottavasti lähellä nollaa joten mitään pahaa ei tapahdu. Nyt jos darkki onkin huono (väärän pituinen, väärän lämpöinen tai otettu järkkärillä joissa darkit ei toimi perinteisellä tavalla), niin normaaleista pikseleistä tulee vähennettyä kohinaisia arvoja ja kuumatkaan pikselit eivät välttämättä vähenny pois täydellisesti vaan voivat ali- tai ylikorjautua (eli jäädä kirkkaammiksi tai tummemmiksi pikseleiksi).
Kartoittamiseen perustava kuumien pikseleiden poiisto meinaa sitten sitä, että darkista katsellaan missä kuumien pikseleiden pitäisi olla ja sitten tuhotaan vastaavat pikselit light-kuvasta, tyypillisesti asettamalla niiden paikalle kahdeksan naapuripikselin keskiarvo/mediaani.
Tätä varten niitä kuumia pikseleitä pitäisi löytyä kartasta riittävästi, joten karttadarkki kannattaa ottaa pitkällä valotusajalla (esim. puoli tuntia) ja vaikka huoneenlämmössä. Tästä voi sitten valita vaikka iriksellä sopivan määrän kuumia pikseleitä kullekin kuvalle vähän kuten ketarax tuossa yllä kuvailee. Liikaa pikseleitä ei kannata korjata, mutta 10 miljoonan pikselin joukosta 10 tuhannen korvaaminen mediaanilla ei vielä vaikuta mihinkään.
Sitten on vielä erittäin näppärä vaihtoehto nimittäin Maxim DL:ään pluginina saatava taikanappi joka tekee saman muttei tarvitse karttaa, vaan tunnistaa yksinäiset liian kirkkaat kuumat pikselit suoraan light-kuvasta ja hävittää ne nappia painamalla. Tällaisen napin soisin tulevan muihinkin ohjelmiin.
Järkkärikuvissa pitää muuten varmistua että softa osaa valita naapuripikselit saman väristen pikseleiden joukosta kun korjaus tehdään debayeroimattomalle raakakuvalle. Iris osaa.