Pixinsight

Aloittaja vesa k, 14.01.2012, 23:16:58

« edellinen - seuraava »

JiiHoo

Pysäyttikö tuo virheellinen keyword käsittelyn kokonaan PI:ssä vai jatkuiko ajo virheistä huolimatta? Ensimmäisessä tapauksessa nuo keywordit voinee tiputtaa kuvista pois ja Winkkarin puolella ao. softalla homman saa hoidettua helposti:

https://astroshed.com/fits4win/f4w2hdudoc.htm

Jouduin käyttämään tuota äskettäin kun en muuten saanut FITS:stä puuttunut FILTER-keywordiä lisättyä L-flatteihin (unohdin kytkeä FW:n APT:n kun otin lfatit), hoiti homman OK.

naavis

Ainakin meikäläisellä prosessointi on jatkunut ihan normaalisti, PI vain varoittaa ettei ymmärrä headereissa olleita koordinaatteja.

Timpe

Joo, täälläkin se vain jatkaa prosessointia, mutta kiusaa virhe-punaisella ulkoasullaan käyttäjää.  :realmad:
Googlailin tuota joskus alkusyksystä ja totesin ettei tuo ollut mitenkään kriittinen virhe, mutta lähinnä kiusallinen vaiva vanhan 2.6.x version käyttäjille.
Joulukuussa näkyy tulleen saataville uusi SGP-versio myös tuosta vanhasta 2.6.x tasosta, joten pitänee kokeilla  seuraavaksi sen asentamista (kuvauskoneessani on nyt pykälää vanhempi 2.6.x versio, kun en ole katsonut aiheelliseksi päivittää tuota rahalla 3.x tasoon *): 
Sequence Generator Pro v2.6.1.398     Released: 12/02/2019

*) Sequence Generator Pro 3 Upgrade Pricing
This is your Sequence Generator Pro 3 Upgrade cost based upon your past purchases. Thank you for your continued support!  Only $19 USD!
- Timo Inkinen

J Piira

Olen yrittänyt palautella mieliin kuvan käsittelyä pixinsightilla. Mitähän  tuon WeightedBatchPreprosessingin virheilmoitus tarkoittaa?  Kun tuosta välittämättä jatkaa, niin rekisteröidyissä kuvissa kulmat pysyvät tummina, ikäänkuin flatit ei olisi vaikuttaneet.
Toisessa kuvassa käsitelty vanhalla BatchPreprosessilla. Siinä ehkä vähän liikaakin vaikuttanut kulmiin.
- Jukka -

naavis

PixInsight antaa tuossa kaksi eri virhettä/varoitusta.

Ensimmäinen kertoo siitä, että PixInsight ei löytänyt darkkiruutuja, joilla olisi sama valotusaika kuin fläteillä, vaan flättikuva korjataan darkilla, jolla on paljon pidempi valotusaika.

Toinen kertoo siitä, PixInsight ei taida löytää flättikuvia pyydetylle filtterille. Olisikohan kuvissasi sekaisin käytetty filtterin nimeä "L" ja "Lum"? Ainakin kuvakaappauksen perusteella näyttää siltä että flättiruudun filtteriksi on merkitty "L" mutta kohdekuvien filtteriksi "Lum".

J Piira

Kiitoksia Samuli!  Kuvailin nuo fätit eri ohjelmalla ja sinne näköjään tuli tuo pelkkä L luminanssiin.  Tuon ensimmäisen varotuksen varmaankin voi vain ohittaa.
- Jukka -

Tertsi

PixInsight:n Weighted Batch Preprocessing scripti on päivittynyt versioon 2.0.X ja Adam Blockilta löytyy vallat mainiot tutoriaalit uuteen WBPP 2.x scriptiin:

https://www.youtube.com/c/AdamBlock
Tero Hiekkalinna
GSO Dobson 250/1250, Celestron EdgeHD 8 + 0.7x reducer, Sky-Watcher 80ED 600mm/F7.5 + 0.85x reducer/corrector + ASI2600MC Pro + iOptron CEM60 + Orion ShortTube 80/ASI120MM Mini 
http://www.astrobin.com/users/Tertsi/

Jommeli

#262
PixInsightin ympärillä on tapahtunut viime aikoina paljon.
Prosesseja, skriptejä yms. tulee ovista ja ikkunnoista ja omat workflow:t muuttuu lähes viikoittain.
Laitan tähän muutamia linkkejä jotka on laittaneet omat työnkulut ja ajatusmaailmat uusiksi.

Foraxx paletti. 
https://www.youtube.com/watch?v=m2UgVQGkVC0&t=221s
Tästä on ollut todella paljon hyötyä koska käytän OSC kameraa ja kapeakaistasuotimia. Aiemmista kuvista tuli ihan uuden näköisiä tällä menetelmällä.

Bill Blanshan pixelmath -prosessit
https://www.youtube.com/watch?v=rT7CPIzsyY0
Nippu todella mielenkiintoisia ja jälkikäsittelyä helpottavia pixel math -prosesseja sekä väri- että monokuviin.

XT prosessit (BlurXTerminator, StarXTerminator ja NoiseXTerminator)
https://www.rc-astro.com
Maksullisia prosesseja kuvan terävöittämiseen , kohinan poistoon ja tähtien poistoon. Kaksi jälkimmäistä jo pitkään olleet saatavilla mutta tuo
BXT on aika tuore ja tällä hetkellä jo "meemi" PI:n ryhmissä.

Tietysti edellä olevien lisäksi tuli SPCC eli SpectrophotometricColorCalibration joka aiheutti paljon hämmennystä käyttäjäkunnassa. Tästä on paljon Youtube tutoriaaleja
Lähes yhtä paljon keskutelua on aiheuttanut uusi GHStretch (GeneralizedHyperbolicStretch) prosessi joka on myös scriptinä olemassa. Tästä ei oikein hyvää tutoriaalia löydy mutta scriptistä löytyy.
WBPP kehittyy koko ajan huimaa vauhtia ja uusin versio on jo 2.5.4. Tästä on mm Adam Blockilla hyvät Youtube tutoriaalit.

Hieno juttu että kehitys kehittyy mutta tällä hetkellä vauhti on sellainen ettei tahdo mukana pysyä ja uuden opetteluun menee aina oma aikansa.
Luulen että nämä on aika hyvin tiedossa PI:n kokeneemmilla käyttäjillä mutta toivottavasti auttaa edes aloittelevia käyttäjiä madaltamaan oppimiskäyrää.


Tökätään tähän malliksi kuva Flaming star nebulasta, jonka käsittelyssä on käytetty kaikkia edellä olevia prosesseja ja skriptejä. Täytyy myöntää että peruskäsittely on nyt paljon nopeampaa ja vaivattomampaa.

Sharpstar 76EDPH, ZWO AM3, ZWO ASI294MC Pro,
ZWO Mini guide, Orion Starshoot g3, Microsoft Lifecam Cinema, ZWO ASI EAF

Jommeli

Päivitystä edelliseen-
Foraxx Paletista on tehty skripti pixinsightiin.
Ohjeet yms löytyy https://www.youtube.com/watch?v=cl3_r3bL8Ys
Sharpstar 76EDPH, ZWO AM3, ZWO ASI294MC Pro,
ZWO Mini guide, Orion Starshoot g3, Microsoft Lifecam Cinema, ZWO ASI EAF