Tähtiharrastus ja tähtitiede > Yleinen keskustelu

Avaruusaiheisia videoita ja -musiikkia

<< < (2/34) > >>

kimiza:
Kauniit sanoitukset tuossa kappaleessa, biisistä tykkäsin. En kuitenkaan ole mikään musiikkivideoiden fani (etenkään jos kyseessä on vain video bändistä soittamassa ja laulamassa), mutta annoin sen soida tuossa taustalla kun jatkoin surffailua. Että sellaista, jau.

marvin:
Jeh.

Uusi astronomian luentokausi on alkanut berkeleyn yliopistossa. Luennoitsijana itse Alex Filippenko.

Hieman taustaa herra Filippenkosta:

He was a member of both of the teams (first the Supernova Cosmology Project, then the High-z Supernova Search Team) that used observations of extragalactic supernovae to discover that the expansion of the Universe was accelerating. This universal acceleration implies the existence of dark energy and was voted the top science breakthrough of 1998 by Science magazine. He developed and runs the Katzman Automatic Imaging Telescope (KAIT), a fully robotic telescope which conducts the Lick Observatory Supernova Search (LOSS), the most successful nearby supernova search. He is also a member of the Nuker Team which uses the Hubble space telescope to examine supermassive black holes and determined the relationship between a galaxy's central black hole's mass and velocity dispersion. He is the most cited astronomer over the last ten years (1996 - 2006).

Henk.koht. mielipiteenä kerrottakoon, että parempaa luennoitsijaa en ole nähnyt sitten Richard Feynmanin!

Kurssi löytyy tuolta. Kaikille avoin ja ilmainen (ei vaadi edes rekisteröitymistä).
http://webcast.berkeley.edu/course_details.php?seriesid=1906978460

Horus:
Täytyy heittää tähän ketjuun se, että Joostin (http://www.joost.com/) kasvavassa kanavatarjonnassa on SpaceRip -kanava joka näyttää ihan kohtuullisia dokumentteja avaruusaiheista. Kannattaa tutustua, jos on kiinnotusta.

Lisäksi Joostissa on Alliance Atlantis Sci-Fi channelin sarjoja ja TV -elokuvia

marvin:
Löytyipä yksi astronomian videokurssi lisää, nimittäin Yalen yliopistosta. Ei välttämättä niin lennokasta ja viihdyttävää kuin paljon mainostamani Alex Filippenkon kurssit, mutta sangen asiapitoista, kiinnostavaa ja viihdyttävää materiaalia joka tapauksessa. Sisältää enemmän matematiikkaa, kuin Filippenkon vastaava kurssi. Paljon filosofisia kannanottoja mm. tieteentekemisen etiikasta ja erittäin näppäriä laskutekniikoita, niille joita matematiikka kiinnostaa (Matematiikan voi sivuuttaa huoletta, jos aihe tuntuu vaikealta - kurssin ymmärtää toki ilman sitäkin).  Kannattaa ehdottomasti tutustua. Jaksot voi katsoa joko netin yli streamattuna, tai ne voi downloadata omalle koneelle.Eli tällainen:

Open Yale Courses
ASTR 160: Frontiers and Controversies in Astrophysics (Spring, 2007)

Stream:
http://open.yale.edu/courses/astronomy/frontiers-and-controversies-in-astrophysics/sessions.html

Download:
http://open.yale.edu/courses/astronomy/frontiers-and-controversies-in-astrophysics/downloads.html

Lisää tiedelinkkejä löytyy kotisivuiltani:

http://marviner.homelinux.com/science.html

marvin:
Pistetäänpä kevennykseksi vanha kunnon - Galaxy song.

http://www.youtube.com/watch?v=OcTHBOjnUss

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta