Tähtiharrastus ja tähtitiede > Yleinen keskustelu

Avaruusaiheisia videoita ja -musiikkia

(1/34) > >>

Teemu78:
Aloitin sitten uuden aiheen tänne yleisen keskustelun alueelle ja tämän tarkoituksena olisikin nyt saada aikaan keskustelua avaruuteen liittyvistä (mielellään enemmän tai vähemmmän dokumentaarisista) elokuvista ja/tai muista videoista.

Itse olen muutaman nähnyt, ja tässäpä näitä

BBC: Space with Sam Neill - Mielestäni oikein mukava ja hienosti tehty. Kertoo faktaa mutta tekee asian sen verran kivasti että tylsää ei ainakaan minulla ollut hetkeäkään.
Cosmic Voyage (IMAX) - Myös tämän videon tekijät ovat löytäneet hienon tavan kertoa asiansa, niinpä tylsää katsottavaa ei ollut tämäkään.
BBC: Most Of Our Universe Is Missing - Tämä on erilainen verrattuna kahteen edelliseen. Pääaiheena pimeä aine

Näiden lisäksi olen ainakin törmännyt "The Cosmology quest" nimiseen videoon mutta sitä en ole katsonut kokonaan. Se vaikuttaa pätevältä, siinä aiheena on alkuräjähdys, teoriat ja mitä vielä. Melko laajan oloinen video joskaan ei varmasti niin viihdyttävä jokamiehen video. Tämä olisi kuitenkin erittäin mielenkiintoinen jos saisi tekstityksellä varustettuna jostakin.

Ehkä KouluTV:n Avaruuskansiotkin voisi mainita, mielestäni ne ovat ainakin katsomisen arvoisia ja suht laadukkaitakin. Avaruudesta on varmasti tehty enemmänkin hyviä videoita joten jos tiedät jonkun jota ei vielä ole mainittu niin kirjotappa siitä tänne.

marvin:
No niin.
Lapsuudenaikainen harrastus alkoi taas aikuisiällä kiinnostamaan, ja ajattelin aloittaa tähtien äimistelyn / astronomian ihan vakavalla asenteella.
Ensimmäiseksi tavoitteeksi asetin astronomian teorian opiskelun. Tavoitteena ei kuitenkaan ole astronomian tutkinto (jos työkiireiltä ehtisi, niin taatusti pyrkisin siihenkin),
vaan ennemminkin itseopiskelu. Suunnattomaksi riemukseni havaitsin tämän olevan nykyaikana äärimmäisen helppoa!

Pikaisen googlettamisen jälkeen löysin mielettömän hienoa opintomateriaalia. Tässä vaiheessa juttu saattaa kuulostaa tylsältä (toivottavasti kuitenkaan ei) ja
toisekseen monille voi herätä kysymys, että miten tämä tarina liittyy avaruusaiheisiin videoihin.

Noh, erittäin laadukasta video-opetusta tarjoaa Berkeleyn yliopisto !!!

Kurssin nimi on Introduction to General Astronomy.
Sisältö on todella laaja, ja käsittää kokonaisuudessaan yhden lukukauden kaikki oppitunnit realmedia-videostreameina, joita voi katsella kun siltä tuntuu.
Tämä on siis sama kurssi, jonka ensimmäisen vuoden astronomian opiskelijat käyvät Berkeleyn yliopistossa läpi. Mitään rekisteröitymistä tms. ei tarvita, vaan
oppimateriaalli on vapaassa jaossa. Kurssi on helppotajuinen ja ei sisällä paljoakaan matematiikkaa. Itse jäin niin pahasti koukkuun, että katsoin opetusta eilen(22.4.07) 12 tuntia putkeen :)

Suosittelen lämpimästi kaikille, niin alottelijoille kuin myös pidemmälle ehtineille. Mielenkiintoisen aiheen lisäksi, opetusvideoista saa myös hyvän käsityksen siitä, millaista opetus on huippuyliopistossa.

Lisähuomautus: Ensimmäisessä jaksossa (oppitunnissa) A Grand Tour of the Cosmos  on huono ääniraita. Loput ovat paljon parempia (itse en edes katsonut eka jaksoa loppuun surkean äänen takia).

Linkki: http://webcast.berkeley.edu/course_details.php?seriesid=1906978237

Jos katsotte, niin kertokaa ihmeessä mielipiteenne.marvin:
Lisää linkkejä:

http://www.vega.org.uk/video/series/5 Vega Science Trust: Laaja kokoelma eri aihealueiden videoluentoja, mm. pulsareista (Luennoitsijana itse Jocelyn Bell). Todella hyvä saitti.
http://mitworld.mit.edu/ MIT:n videoarkisto: Järjetön määrä videoluentoja aiheesta jos toisesta. Bookmarkkikamaa ehdottomasti.
http://ocw.mit.edu/index.html MIT Open CourseWare: MIT:n video-oppitunteja. Näe mikä on MIT:n opetuksen taso! mm. Walter Lewin luennoi fysiikasta erittäin motivoivalla tavalla.Taivaan tuijottaja:
Vuonna 1999 valmistunut BBC:n sarja "The Planets", joka myös esitettiin Suomen TV:ssä on mielestäni aika aika hyvä sarja, vaikka osa siinä suunnitteilla olevista sateliittitutkimuksista on jo suoritettu, ja ehkä osalle alan harrastajista se saattanee olla turhan "kansantajuinen". (?)

http://www.bbcshop.com/invt/bbcdvd1003&bklist=icat,4,,science,274Mielestäni mukana oli hienoja vanhoja dokumenttifilminpätkiä (esim. se ensimmäinen käynti ilmakehän ulkopuolella ja sieltä alas hyppääminen), ja myöskin Neuvostoliiton planeettatutkimuksia esiteltiin tasavertaisesti Amerikkalaisten tutkimusten rinnalla, joista moni juttu oli itselle ihan uusia.

Munkki:
Tämä vanha mutta mielettömän hieno biisi on on ainakin mun mielestä kovasti avaruudellisia tunteita herättävä. Katsokaa ja nauttikaa!!

http://www.youtube.com/watch?v=WhNM2K8cmU8&mode=related&search=

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta