Kyllähän nuo taitaa ensimmäiset suomalaiset kuvat olla. Auringon korkeus oli jotain 13 astetta mikä oli ihan hyvä mäihä. Noiltakin korkeuksilta puuttuu samanlainen etulyöntiasema kuin jenkeissä ja euroopassa, kun jostain 60-90 asteen korkeudelta tapahtuvilla ylityksillä etäisyyttä asemaan on alle 400 kilometriä. Tuossa kuvassa etäisyys lienee jotain 1200km, eli kaukoputkella kuvaaminen on kuin yrittäisi kuvata Helsingin olympiastadionin tornia Utsjoelta.
Otettiin varman päälle ja lätkittiin GPS-synkatun kellon avulla parikymmentä sekuntia ennen ja jälkeen. Järkkärin kolmestasadasta kuvasta kymmenessä näkyi kuin näkyikin asema ja naaviksen QHY5-videolla myös. Katselin tapahtumaa myös etsimen läpi muttei näkynyt mitään. Odotin vissiin että olisi etsimessä näkynyt isompana, tullut selvästi katsottua liikaa Legaultin kuvia.

Näitä ylikulkuja ei tarpeettoman usein tapahdu. Kolme tai neljä hyvää ylikulkua on tullut missattua pilvien takia. Kesäkuussa 2009 meinasin saada jättipotin kun ISS kulki täsmälleen Jupiterin edestä Kaivopuiston tornilta katsottuna. Silloin oli QHY5:ssä liian hidas kuvataajuus ja pieni kenttä ja luullakseni hidas läppäri hukkasi frameja, joten videossa ei näkynyt mitään. Onneksi pääsin näkemään tuon vilahduksen visuaalisesti tornin toisella Celikalla. Uutta mahista tuskin tulee ellei ala reissata niiden perässä.
Suomessa on kätevää kun kesäisin täysikuu on matalalla etelässä ja aurinko puolestaan talvisin. Kuun ylikulkua voi siis metsästellä tuossa puolen vuoden päästä.