Tähtiharrastus ja tähtitiede > Tietotekniikka

Windows Vista voi aiheuttaa ongelmia digikuvaajille

(1/2) > >>

MarkoM:
Digikamera.netin uutisissa kerrottiin sunnuntaina 25.2. tilanteesta, jossa käyttöjärjestelmän päivitys Vistaan oli aiheuttanut neljän vuoden CD- ja DVD-levyille tallennettujen valokuvatiedostojen varmuuskopioiden toimimattomuuden. Vista ei ollut avannut CD-levyistä yhtäkään ja DVD-levyistäkin vain muutamia satunnaisesti.

Kuvaaja oli jo heittänyt levyt roskiin, mutta oli sitten saanut lainaksi Windows XP -käyttöjärjestelmällä toimivan kannettavan, jolla kaikki viallisiksi luullut levyt olikin saatu avatuksi ja tiedostot kopioitua ulkoiselle kovalevylle.

Näiden tietojen perusteella kannattaa näemmä harkita useampaan kertaan, ennen kuin ryhtyy päivittämään toimivaa XP-systeemiä Vistaan (tai ainakin kannattaa kopioida kuvat jo etukäteen ulkoiselle kovalevylle).

xpro:
Kannttaa odottaa joku vuosi ennen päivitystä, Windows Vista ei tue vanhempia CD/DVD asemia eli jos on huono tuuri niin joutuu ostaan uusi asema!
XP tulee olemaan vielä vuosia monen käytössä, eikä Vistaan kannata tuhlata aikaa ja rahaa, sillä XP toimii vielä pitkään ja luotettavasti!

MarkoM:
Lisäksi on vielä sellainen ongelma, että Vistan metadata rikkoo digikuvat, mikä johtuu teknisesti siitä, että Exif-tietueet kirjoitetaan Vistassa eri kohtaan tiedostoa kuin mitä alkuperäinen standardi määrittelee (no tämä ei tosiaankaan ollut yllätys).

GaryP:

--- Lainaus käyttäjältä: Jani.W - 25-02-2007, 17:08:26 ---Kannttaa odottaa joku vuosi ennen päivitystä, Windows Vista ei tue vanhempia CD/DVD asemia eli jos on huono tuuri niin joutuu ostaan uusi asema!
XP tulee olemaan vielä vuosia monen käytössä, eikä Vistaan kannata tuhlata aikaa ja rahaa, sillä XP toimii vielä pitkään ja luotettavasti!

--- Lainaus päättyy ---

Enpä ole moista kuullutkaan että CD/DVD-asemat eivät toimisi Vistassa.

Käyttäjien perusvirhe on se että ei osata tallentaa oikeissa formaateissa, siis useinmiten. Metadatan katoaminen saattaa johtua ohjelmien sisäisistä tavoista tallentaa työn alle olevia kuvia väliaikaisvarastoihin.

Ikävä sanoa, mutta käyttäjät luottavat liikaa omaan "tietoonsa" kuinka käyttöjärjestelmät toimivat, siksi uskaltavat lähteä tekemään päivitysasennuksia ottamatta selkeitä varmistuksia koneella olevista kuvista. Näin kaivetaan vain verta nenästä. Olen vastuussa liian monen asiakkaan koneista ja varmistuksista, ja joutunut näin ollen liian monta kertaa JA LIIAN MYÖHÄÄN opettamaan varmistuksen tärkeyden. Ei ole myöskään liioiteltua varmistamisen jälkeen lukea uusia medioita toisessa koneessa, näin varmistaa ettei tule hylsyjä ilman varoitusta.

Myönnän kyllä että inhoan Vistaa, sen hakemistorakenne on rouhittu täysin uusiksi ja käyttäjäoikeudet jopa administraattorilla ovat oletuksena rajoitetut. Ensimmäinen varttitunti Vistan kanssa menee siinä kun asettelee kytkimet oikeisiin asentoihin ja hakee tutun toimintaympäristön täysillä oikeuksilla adminille. Käyttäjä ei edelleenkään tarvitse kuin user-tason oikeudet.

Ei se Vista metadataa tuhoa, kyllä se syy on toisenlainen. Älä päivitä, korkeintaan suorita täysi asennus kaikkine kilkkeineen jos ehdontahdoin haluat Vistan koneeseesi.
 ;)

Kari

xpro:

--- Lainaus käyttäjältä: GaryP - 28-02-2007, 15:16:28 ---Enpä ole moista kuullutkaan että CD/DVD-asemat eivät toimisi Vistassa.


--- Lainaus päättyy ---


Tuon vain olin lukenut Mikrobitistä joku vuosi sitten  ;D
Se kai oli huhu mikä huhu!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta