Barlow 3x

Aloittaja willow, 23.02.2007, 14:18:20

« edellinen - seuraava »

willow

Hei.

Tarvisin apua 3x Barlowin hankintaan liittyen eli kommentoisitteko ainakin osaan alla olevista kysymyksistä:

* Kannattaako hankkia 3x Barlow?
* Mikä on hinta-laatu suhteeltaan hyvä (paras) vaihtoehto?
* Millaisia kokemuksia teillä on 3x Barlowin käytöstä? Laskeeko valovoimaa tms.? Kannattaako ennemmin ostaa muutama laadukas okulaari kuin 3x Barlow?
* Mitä 3x Barlowia suosittelette?

diesel

Itselläni on TAL3x barlow ja se on ollut ainakin ihan hyvä ja edullinen.
Tosin toisena on Meaden 3x ja ero on aika suuri, mutta niin on hintakin.

Sitä taas, että tarviiko se olla 3x niin voidaan olla montaa mieltä ja varmasti 2x mallillakin pärjää.

Toni

Minulla on TAL:in 3x Barlow ollut aika vähässä käytössä sen jälkeen kun onnistuin sellaisen melkein ilmaiseksi saamaan. 2x Barlow löytyy toki myös, ja siitä on ollut ihan eri tavalla hyötyä. Joskus olen käyttänyt 3x Barlowia 10 mm:n okulaarin kanssa planeettoihin. Näin saavutettu 300x-suurennus ei ole 200/1000-peilikaukoputkelle yhtään liikaa, jos ilmakehä antaa myöten ja kohteen pintakirkkaus on riittävä. DS-havainnoissa 3x Barlow on melko turha pienille ja keskisuurille kaukoputkille, koska valovoiman putoaminen kolmasosaan ei tee hyvää sumujen ja galaksien näkymiselle. Jos aiot hankkia vain yhden Barlowin, mieluummin kannattaa ostaa 2x-malli ja ehkä kyytipojaksi yksi tai kaksi laatuokulaaria jos niitä ei vielä ole. Yleensä jo 2x Barlowin kanssa saavuttaa riittävän suurennuksen ilman lyhytpolttovälisiä okulaareja, joiden katseluaukko ei ole leveimmästä päästä.
T. Veikkolainen, Järvenpää
Ursan havaintokeskus Tähtikallio, Syvä taivas - ja Aurinko-harrastusryhmät

"Toisinaan, milloin Venus yksinään hallitsee noin 45 astetta horisontin yläpuolella, se säteilee niin voimakkaasti, että melkein voi lukea sen valossa ja esineistä, joihin se sattuu, jää huomattava varjo."
- Afrikka-kirja (A. Gallen-Kallela, 1931)