Kirjoittaja Aihe: Suomalaiset harrastajat  (Luettu 10034 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Timi

 • Galaksijoukko
 • ****
 • Viestejä: 812
Vs: Suomalaiset harrastajat
« Vastaus #15 : 09-08-2011, 20:15:10 »
Topicin aloittaja saikin mukavasti keskustelua aikaan ns. old timerien kesken kuten radioamatöörikielessä tavataan sanoa.
Heillä vastaavaa jutustelua löytyy 3699 khz:llä mutta minä painun takavasemmalle... :wink:

Poissa jani varpujärvi

 • Meteoroidi
 • *
 • Viestejä: 5
Vs: Suomalaiset harrastajat
« Vastaus #16 : 09-08-2011, 20:29:44 »
Topicin aloittaja saikin mukavasti keskustelua aikaan ns. old timerien kesken kuten radioamatöörikielessä tavataan sanoa.
Heillä vastaavaa jutustelua löytyy 3699 khz:llä mutta minä painun takavasemmalle... :wink:

Hehee!
Toisen harrasteeni piirissä sanotaan, että ei sillä väliä miksi puhutaan, kunhan puhutaan..
Aika hauskahan tuo on lukea miten jokainen on tullut siihen pisteeseen, missä nyt on tähtiteteen harrastuksen parissa. Itsellä samoja latuja mennyt asiat, kuin monella muullakin.

Lueskelin tänään paljon vanhoja ketjuja ja en kyllä ihmettele, jos kauemmin täällä olleet ovat jo hieman turtuneet kysymykseen "mikä putki minun kannattaisi ostaa, kun rahaa olisi 10e ja minun pitäisi nähdä alkuräjähdys, mistä se muuten löytyy, vai käyttäisinkö isäni kiikaria takapihalla, mut tarviinko siihen läppärin jossa usbissa barlow eiku se weppikamerako se oli" ;) Mutta.. Niistäkin näkee sen palavan innon, mikä pistää esittämään niitä tuhat kertaa kysyttyjä asioita tänne.

Poissa Jarkko.A

 • Eksoplaneetta
 • ***
 • Viestejä: 463
Vs: Suomalaiset harrastajat
« Vastaus #17 : 09-08-2011, 20:34:01 »
Topicin aloittaja saikin mukavasti keskustelua aikaan ns. old timerien kesken kuten radioamatöörikielessä tavataan sanoa.
Heillä vastaavaa jutustelua löytyy 3699 khz:llä mutta minä painun takavasemmalle... :wink:

Viimetteeksii kun tuon viritin, oli wiski matti nauttinut liikaa nimikkojuomaansa ja kuitenkaan toisten jutustelua ei saisi keskeyttää kuin hätätilanteessa.

Poissa pappa

 • Galaksijoukko
 • ****
 • Viestejä: 696
 • Kosmoksen rantoja
Vs: Suomalaiset harrastajat
« Vastaus #18 : 10-08-2011, 00:11:10 »
Ihan vaan sivukaneettina:

- Cobol on yhä erittäin laajalti käytetty kieli eräajo-ohjelmissaKyllä ja siitähän on varsin tuore versiokin 2002. Sen proseduurikin on helpohkoa enkkua taitavalle koska syntaksi noudattelee englanninkielistä muotoa teonsanojen muodossa ja kirjoitetaan vielä melko johdonmukaisesti.

Täällä taitaa kuitenkin olla melkolailla Winkkari kansaa joten näistä asioista ei lienee kannata liikoja jaaritella. Onhan se Mikkisofta saanut jo ohjelmansa 64 bittiseen rajapintaan mutta PC:llä on omat rajoituksensa sen kehittäjien ahtaan maailmankuvan ansiosta.

Mutta lisätään mielenkiintoa, minkähanlainen OS2 olisi ollut jos IBM olisi jatkanut sen kehitystä. Itselläni oli sellainen hyvän aikaa ja olisi suonut sen kehityksen jatkuvan. Jormahan kirjoitti mainion oppaan Esa Tervon kanssa, on muuten hyllyssä ja Warp yhdessä Historic 486 pc kloonissa. Onkos muilla?
Tähtiharrastusta aina -60 luvulta tähän päivään.
Nikon D200/D7000x/FE /FM/Nikkormat+MD-11 Nikon manuaaliroinaa.
Tamron SP AF 10-24 f3.5-4.5 Di II NEF
Sigma18-50 f 2.8 NEF Samyang 8mm f3.5 NEF
 Manfrotto 055+RC128
Carl Zeiss Diascope FL 85 20-60X Manfrotto 028+HD501
Helios Quantum 4 15x70
Skywatcher Evostar Black Diamond 102/EQ3-2/DX-stat+Baader Planetarium 8-24mm Mark III + Baader Hyperion 2,25X Barlow
William 2" dielectric diagonal Baader Solar Continuum+JS

Never

 • Vieras
Vs: Suomalaiset harrastajat
« Vastaus #19 : 10-08-2011, 11:09:39 »
Ketjun alussa tuntuu olevan pientä vastakkainasettelua nimenomaan täkäläisen ja CN:n foorumin välillä. Oma mielikuvani CN:stä vastaa Kaizun kokemuksia, kuvalle kuin kuvalle satelee monta sivua kehuja. Samoin erilaiset kyselyketjut täyttyvät ihmeellisistä mutuvastauksista lähettäjiltä jotka lähinnä vain haluavat päästä sanomaan jotain eivätkä viitsi edes katsoa, että ketjussahan on jo kymmenen sivua samanlaisia vastauksia joihin kaikkiin on jo kertaalleen vastattu että ei tämä nyt tässä tilanteessa auta.

CN ilmapiiri on kyllä kieltämättä omaa laatuaan tai ainakin amerikkalaista. Valokuvaus-foorumeja en ole seurannut, mutta esimerkiksi Sketching-foorumilla on aina jokaiseen piirrokseen samat "great sketch!" löpinät ilman että piirroksia oikeasti edes katsottaisiin/analysoitaisiin. Tietysti on aloittelevalle harrastajalle mukavaa ettei elämänsä ensimmäistä piirrosta haukuta lyttyyn, mutta toisaalta mikäli tuotoksiaan internettiin jakaa, täytyy mielestäni olla valmis kuulemaan (asiallista ja kannustavaa) kritiikkiä. Itseäni ainakin ärsyttää selvät virheet piirroksissa ja niitä ei kuka mukaan näe. Kertoo mielestäni vain siitä että copy-paste meiningillä laitetaan jokaiseen aiheeseen sama viesti ilman että piirrokseen edes paneudutaan. Toisaalta tiesin itsekin jo ensimmäistä (ja niitä satoja sen jälkeen) piirrosta lähettäessä DS-jaostolle vuonna 1998(?) että sukkahan se on, mutta jostain pitää aloittaa.

Netissä nyt useimmiten kommentoin lähinnä kuvia jotka on erilaisia, hienoja ja siirtyvät vähän kauemmaksi tavallisista Messier 57 ja "Pöllösumu" kuvista. Hienoa aina katsella kun uskalletaan kuvata muitakin kohteita kuin niitä tuttuja ja turvallisia. Sama pätee tietysti piirroksiinkin. Varsinkin valokuvat rupeavat olemaan harrastajillakin jo niin hienoja ettei niihin oikein mitään voi lisätä tai sanoa, voi vaan pelkästään katsoa hiljaa niiden kauneutta :)

/Jaakko

Poissa Pekka Lehtelä

 • Galaksijoukko
 • ****
 • Viestejä: 650
Vs: Suomalaiset harrastajat
« Vastaus #20 : 10-08-2011, 15:12:36 »

Ikivanha itämaisen viisausperinteen mukainen sanonta: "Parempi ottaa vastaan viisaan moite kuin houkkion kiitos".

Pekka

Poissa tiukkapipo

 • Eksoplaneetta
 • ***
 • Viestejä: 127
Vs: Suomalaiset harrastajat
« Vastaus #21 : 10-08-2011, 16:21:56 »
Mielestäni Ursa voisi käyttää järjestötunteja tähtitieteen ja kosmologian lobbaamiseksi peruskoulunbopetussuunnitelmaan.

 Saisi hyvää perspektiiviä eri asioihin joita joutuu opettelemaan ja konkretisoitua fysiikan ja matematiikan opetusta. Itseäni suututtaa se, että lukioaikoina matematiikan opettelu jäi huonolle tolalle sen takia etten löytänyt mitään hyötykäyttöä kaavoille joita opeteltiin, joten keskityin humanististen alojen opiskeluun. Nyt sitten tähtitieteen löytämisen myötä sitä hyötykäyttöä kaavoille ja yleisille matematiikan taidoille olisi, mutta osaaminen meinaa jäädä kesken ja Maolia ja muita kirjoja saa plärätä runsaasti graafisen laskimen kera.

Ei tarvi lobata, aihe kuuluu ainakin valinnaisaineena.
Sen sijaa tuo loppuosa on sarjaa "osu ja uppos". Tilannetta voi hyödyntää monin tavoin.

t:Tiukkis

Poissa Tane

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1164
Vs: Suomalaiset harrastajat
« Vastaus #22 : 30-04-2012, 04:32:17 »
 Varmaan CN:n foorumilla taputellaan selät aroiksi jo keskinkertaisistakin kuvista.Kuitenkin se on laaja foorumi ja siellä oppii kahlaamaan.Kiertää pahimmat mielistelijöiden käräjät,niin löytää tietoa ja kokemusta.Tarpeeksi tätäkin harrastusta läpikäytyään osaa imuroida täsmähakuisesti.Omaan tilanteeseeni kuuluu että ilman tätä meidän foorumia en olisi ikinä päätynyt CN:lle tai vastaaville ulkolaisille.Ja se ei tarkoita tämän foorumin heikkoutta vaan että tiedonhalu on terveellä tavalla lisääntynyt...
Maksutov 200 f/20, SW EQ6 mount, Ceres-C IMX224 kamera, Baader Classic ortho 10mm