Kirjoittaja Aihe: Huurteenestosysteemi.  (Luettu 4836 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Mikko Päivinen

 • Galaksijoukko
 • ****
 • Viestejä: 605
  • M.P observatory CCD imaging.
Huurteenestosysteemi.
« : 18-02-2007, 12:32:15 »
  Moi kaikille!

  Pilvisten päivien iloksi parantelin huurteenesto järjestelmääni. Tötterö alkaa todellakin saamaan jo koomisia piirteitä, mutta eihän tää nyt niin totista puuhaa saakkaan olla ;D

 Tähän huurteen poisto systeemiin lisäsin bafflaukset sekä 4 kpl tavallisia tietokoneen tuulettimia poistamaan mikroturbulenssia correctorin edestä eli tarkoituksena olisi pitää puhallus päällä koko kuvauksen ajan. Paras vaihtoehto tuuletukselle olisi kuuleman mukaan sellainen jossa puhallus tapahtuisi suoraan peilin/correctorin keskeltä poispäin, mutta en halua diffraktio piikkejä kuviini ja siksi toteutin puhalluksen niin että ilma tulee putken reunoilta keskelle ja sieltä suoraan ulos putken etupäästä. Tein tuulettimille tuollaiset hassut kanavat estämään suoranaista hajavalonpääsyä huurreputkeen.
{alt}

  Nuo messingin väriset vastukset (r56) ovat osoittautuneeet erittäin hyviksi sillä jos putkeen on kertynyt huurua yön kuvauksen jälkeen niin seuraavalla kuvauskerralla jää/huuru on poissa eli ne lämpeävät erittäin vähän, mutta kuitenkin riittävästi. Kuitenkin jopa tälläiset pienet lämpötilaerot aihettavat eri pintojen väliin mikroturbulenssia ja ainoa keino joka auttaa siihen on jatkuva puhallus lämpimämmälle pinnalle. Kuvassa näkyy myöskin lämpötila-anturi vastuksen vieressä.


 Jätin ainakin toistaiseksi hiustenkuivaajan kiinni jos tämä innovaatio ei toimikkaan ja correctori huurtuu tai tuulettimien päälläpito kuvauksen aikana aiheuttaa liikaa resonanssia. Kun olen käyttänyt hiusten kuivaajaa esim vain 20 sekuntia päällä niin sen jälkeen seuraavan 10 minuutin aikana otettujen kuvien tarkkuus on pudonnut puolella kaarisekunnilla eli aivan liikaa.
{alt}

No jos systeemi ei toimikkaan niin sainpas silti ainakin vaimon nauramaan jälleen kerran päähänpistoilleni ja virityksilleni ;D

Mikko


Kaukoputki: NexStar 11" GPS.
Kamera: SBIG ST-2000XM
Seuranta: SBIG AO-7
Filtterit: L=Baader IR/UVcut RGB suotimet standardit SBIG.
Filtteripyörä: SBIG CFW-8A

kimiza

 • Vieras
Vs: Huurteenestosysteemi.
« Vastaus #1 : 18-02-2007, 13:25:37 »
En myöskään usko, että hökötyksen asettaminen näytille Nalle Puh -ruokaliinan päälle vähentäisi kuvien huvittavuutta. ;)

Poissa xpro

 • Eksoplaneetta
 • ***
 • Viestejä: 431
Vs: Huurteenestosysteemi.
« Vastaus #2 : 18-02-2007, 20:31:46 »
No onphan siinä vekotin!  :o

Hieno prototyyppi, kannatta myydä se Ameriikan miehille  ;D
TMB 80/480
Canon 40D
Powermate 2x
Powermate 4x

Poissa Mikko Päivinen

 • Galaksijoukko
 • ****
 • Viestejä: 605
  • M.P observatory CCD imaging.
Vs: Huurteenestosysteemi.
« Vastaus #3 : 21-02-2007, 00:12:12 »
 No jos lisää huvittavuutta tuodaan asiaan niin kerronpa mistä tuo on tehty. Se on aivan oikeasti semmosesta matka WC pöntöstä modattu (Toki oli käyttämätön ennenkuin aloin työstämään sitä)  ;D ;)
Kaukoputki: NexStar 11" GPS.
Kamera: SBIG ST-2000XM
Seuranta: SBIG AO-7
Filtterit: L=Baader IR/UVcut RGB suotimet standardit SBIG.
Filtteripyörä: SBIG CFW-8A