Nimilappu rintaan

Aloittaja TuRe, 13.07.2012, 12:29:25

« edellinen - seuraava »

TuRe

Onko täysin järjetön ehdotus, että ilmoittautuneille osanottajille tehdään nimilaput rintaan, Lapussa soisi olevan toisella rivillä "foorumitunnus", jos sellaisen omistaa. Syntyisi huomattavasti läheisempi keskusteluyhteys ja oppisi tuntemaan henkilön ulkonäöltäkin.   

Lisäys: Ettei tarvitse Hannua lukuunottamatta kysellä "kuka se sie oot" tai "kenen kanssa minulla on kunnia puhua".
Tuomo Repo

naavis

Ainakin viime kerralla osanottajille jaettiinkin nimilaput. Foorumitunnusta niihin ei varmaan saada, mutta etu- ja sukunimi edes.

Kaizu

Syynä siihen että foorumitunnus ei ole etunimi+ sukunimi on useimmiten se että käyttäjä haluaa pitää oman nimen ja naaman erillään foorumiminästään.

Kaizu
Kai Forssen

Celest1al Sphere

Eiköhän tuo nimilappuhomma ole ihan perushuttua Cygnuksilla, fooruminimeä ei välttämättä ole tarpeen sinne laittaakaan, eiköhän se fooruminimi tule esiin keskusteluissa, jos on tullakseen.

/Juha

saturnboy

Olemme tulleet siis ajallisesti siihen vaiheeseen, että tähtiharrastajat alkavat tuntea toisensa paremmin netin nimimerkin kuin virallisen väestörekisterikeskukseen hyväksytyn nimen mukaan. En tiedä pitäisikö asia ottaa huolestuneena vai huumorilla, mutta oma mielipiteeni on, että eiköhän käytännöllisintä tilanteessa kuin tilanteessa ole kun ihminen esiintyy hänen omalla ristimänimellään. Ja jos ei voi omalla nimellään esiintyä, niin kannattaako esiintyä ollenkaan, siinä taas toinen pohdinnan aihe.

Ainoa syy, miksi näkisin fooruminickien käyttämisen ylipäätään nimen korvikkeena foorumin ulkopuolella on, että ei haluta paljastaa täysin omaa henkilöllisyyttä syystä tai toisesta. Tällaisia foorumimiittejä on toki olemassa, mutta tähtiharrastus ja tähtiharrastajien tapaamiset eivät tietääkseni kuulu sellaisten (arkaluontoisten) asioiden piiriin, jotka vaatisivat/tarvitsisivat nettinimimerkin tuomaa anonyymia suojaa.

J. Helander
J. Helander

VeikkoM

Niin kauan kuin minä muistan, niin Cygnuksillä on osanottajilla ollut nimikortit.
Aiemmin myös Tähtipäivillä, mutta niiden luonne tapaamistilaisuuksina on
vähentynyt. Pienemmissä tapahtumissa ei ole ollut, mutta niissä on ollut
usein esittelykierroksia.

Jos joku haluaa, niin siihen Cygnuksella jaettavaa nimikorttiin voi toki nimen
viereen itse kirjoittaa nimimerkkinsä.   Foorumin lisäksi ihmiset käyttävät
nimimerkkejä myös IRC-kanavilla, aina ei samaa kuin foorumilla.

Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät