Mare Imbrium

Aloittaja Ari Haavisto, 09.12.2011, 00:32:45

« edellinen - seuraava »

Timpe

Lainaus käyttäjältä: mistral - 13.01.2020, 19:43:22
Wow, TMB näytti kyntensä. Ja varmaan seeing oli hyvä.

Kiitos! Tuosta jäi vaikutelmaksi, että olisi ollut kuvauskameran suuremmalle pikselimäärälle käyttöä tuolla kertaa (kenno 1/3″ kokoa ja vain 1.2M pikselillä varustettu IMX224).
- Timo Inkinen

J Piira

Kuukuvan käsittely harjoitukset jatkuvat. Edelleen 18.04 kuvattuja. Asi3:lla pinottuna  5% ja Registaxilla ja Pixinsightilla säädetty.
- Jukka -

einari

Harmillinen ruudukko jäänyt kuvaan.
___
Tapio

J Piira

Joo niimpä näkyy. Näin sen jossain selvempänä ja ihmettelinkin mistä se johtuu. Onko tuohon joku selvä syy?
Tuo ruudukko näyttää olevan jo Autostakkertilla pinotussa kuvassa. Onkohan minulla jokin asetus siellä ollut pielessä?
- Jukka -

J Piira

Tuo ruudukko näyttäisi olevan AS3:lla pinoamissani kuvissa, mutta ei AS4:llä pinotuissa. Tuostakin ruudukko hävisi kun pinosin AS4:lla. Pitää tutkia asiaa.
- Jukka -

J Piira

Uusi yritys kuvasta.
- Jukka -

einari

___
Tapio

J Piira

Kiitoksia Einarille tuosta huomiosta. En varmaankaan olisi itse miettinyt tuota enempää. Pitää vielä testailla tekeekö tuo AS3 tuon ruudukon kuviini aina vai oliko minulla noitten 18.4 kuvattujen käsittelyssä jotain vikaa, kun niihin kaikkiin tuli tuo ruudukko. Ja pitää asentaa AS4 myös tälle koneelle.
- Jukka -

PCW

Lainaus käyttäjältä: J Piira - 21.04.2024, 13:00:02Kiitoksia Einarille tuosta huomiosta. En varmaankaan olisi itse miettinyt tuota enempää. Pitää vielä testailla tekeekö tuo AS3 tuon ruudukon kuviini aina vai oliko minulla noitten 18.4 kuvattujen käsittelyssä jotain vikaa, kun niihin kaikkiin tuli tuo ruudukko. Ja pitää asentaa AS4 myös tälle koneelle.
Hieno kuva kyllä, tarkkuutta riittää. Mulla on muuten tuota ruudukkoa/rasteria myös joissain kuvissa riesana, AS!4 vähän parempu sen suhteen. Jokin asetus se lienee, osaako joku fiksumpi kertoa kuinka ruudukosta pääsee eroon kokonaan?
Paula Wirtanen
Kuu ja planeetat sekä Asteroidit ja komeetat -harrastusryhmä. Virallinen kuuhullu.

Kuuhavaintoni Taivaanvahdissa
https://www.taivaanvahti.fi/observations/browse/pics/5076336/observation_id/desc/0/20

J Piira

Yritin testailla sekä As3:lla että As4:llä, mutta näissä kokeilussa ei tuota ristikkoa taustalle ilmestynyt. Mielenkiintoista olisi tietää mikä sen aiheuttaa. 
- Jukka -