Pilvet 2011

Aloittaja MarkoM, 30.01.2011, 19:56:18

« edellinen - seuraava »

MellonPeriaatteessa ihan jännän näköinen pilvi oli Tampereen yllä. Harmikseni se ei salamoinut tai tehnyt mitään todella mielenkiintoista. Kuvasin sitä sitten ihan muuten vaan omaksi ilokseni ja tekniikkatestiksi.

pnuu

Helsingissä muuten tylsähkö pilvi teki sensijaan jotain vähän mielenkiintoisampaa.Kuva kaapattu videokameralla kuvatusta pätkästä ja säädetty kontrastia Gimpissä. Tarkempia tietoja suppilopilvestä myrskybongausjaoston havaintokannasta.
Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

OS

Voisiko oheisesta "kuplivasta" pilvenpohjasta käyttää mammatus-nimitystä? Perinteistä mammatustahan tuo ei kuitenkaan ole.

TuomoL

Tässä olisi pienet "mammatukset". Kuvattu 21.6. kännykällä Lahden eteläpuolella Hollolassa.
Kuvauskalustoa: Olympus Pen E-P1 & E-PL1 & E-PM1 + M.Zuiko 14-42mm / ED 70mm APO "lintuputki" / Samyang 7.5mm F3.5 Fish-eye / Meade ETX-90AT

Immo

Tämmöiset komistukset olivat taivaalla 17.8.

Timi


Reijo Teränen

Komea pilvi ja sateenkaari.
Reijo Teränen.  SW 200,  Bresser Pluto .

Timi

#52
Erikoisia juovapilviä itä-suomessa taivaankannen poikki.
Tuo yksi kuin valtava lasersäde olisi kulkenut taivaalla.
Ei ehtinyt mennä avarammille näköalapaikoille kun paras valonäytelmä oli auringonlaskun aikaan jo ohi.


mrhood

Yöllistä pilvipeitettä horisontissa. Mitäpä luulette, onko tuo valohehku Tallinnan valot? Matkaa kuvauspaikasta Tallinnaan suoraan valohohdetta kohti 78km. Voiko näkyä noin hyvin niin kaukaa? Kuu oli aivan toisaalla kuvan ottohetkellä. Googlemapsin mukaan tästä Soukan rannasta seuraava isompi rantapalanen jossa voisi noin paljon valoja olla on tosiaan Tallinna. Ellei sitten merellä ole joku laivojen kokoontumisajo ja isot bileet :D

Canon 7D + Canon 17-40 L f8. 32sek. ISO800

JVO

Voisiko olla Kuu?Värikäs auringonlasku pari päivää takaperin, kuva flipattu ylösalaisin esteettisistä syistä.

Jorma Koski

Sienipilvi 17.9.2011:
Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook

Immo


Timo Kuhmonen

Lainaus käyttäjältä: Immo - 26.09.2011, 21:35:12
25.9
hyvin bongattu :-) En vielä itse ole onnistunut näitä valokuvaamaan, pitäisi varmaan olla useammin kameran kanssa likkeeellä...

pnuu

Lainaus käyttäjältä: Timo Kuhmonen - 26.09.2011, 21:37:37
En vielä itse ole onnistunut näitä valokuvaamaan

Ja kyseessä siis Kelvin-Helmhotz -epästabiilisuuden aiheuttamia aaltopilviä, selvennyksenä niille jotka eivät ole sattuneet näihin törmäämään :-) Näitä syntyy, kun ilmakerrosten (tai muun fluidin l. juoksevan aineksen) sisällä virtausten erossa on riittävän suuri nopeusero. Ilmakehässä tämä tulee näkyviin, kun pilvet sattuvat olemaan tällaisessa kerroksessa, jolloin syntyy näitä aallonharjoilta näyttäviä Kelvin-Helmhotz -pilviä.
Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

Timpe

Vaihteeksi värikäs "hevosenkenkä-kaari" iltaruskon maalaamista pilvistä...Tänään kannattaa myös käydä tsekkaamassa norjalaisten animaatio, jossa näkyy hyvin pilvien muodostuminen Skandien päälle lämpimän ilmavirran noustessa ylös ja jäähtyessä. Ajakaa animaatiota manuaalisesti 30.9.2011 klo 07-17 välillä edestakaisin, niin tuon ilmiön näkee harvinaisen hyvin :wink:
(Tässä on myös linkki yksittäiskuvaan tuolta ajalta, jossa tuo pilvien muodostus näkyy hyvin jos osaa katsoa oikeasta paikkaa kuvaa.)
- Timo Inkinen