Näin se on nähtävä.
Voisin tietenkin väittää, että hämmästyttävää asiassa oli nimenomaan nähdä fysiikka niin hienosti toiminnassa!
Teille kun en kuitenkaan kehtaa valehdella, niin myönnän että pidin ensi alkuun suorastaan mahdottomana että Rapusumu käyttäytyisi jotenkin muuten kuin suusta puhallettu savurengas
Tuli mieleeni, että se miten oletamme tuon aineksen käyttäytyvän sisältää myös gravitaation kuten sen maan päällä koemme, mutta kun 0 painovoimassa asiat toimivat tosiaankin toisin, niin itselläni on kohtuullista suurempia vaikeuksia yrittää arvioida kuinka tavaran pitäisi käyttäytyä, jos lähellä ei ole mitään kappaleita, jotka aiheuttaisivat muutoksia, mutta pelkkä liikeen alulle panema voimahan olisi lähinnä yhteen suuntaan?
Värillisillä kaasuilla tehtyjä sekoittumiskokeita en ole löytänyt, mutta jo noista 'vesileikeistä' saa hieman käsitystä kuinka erilaisesta ympäristöstä on kyse:
http://spaceflightsystems.grc.nasa.gov/WaterBalloon/Poistetaanpa sitten tuosta ilmakin häiritsemästä, niin kyllä menee vaikeaksi etukäteen arvata miten oikein tavara käyttäytyy, sitten toki tuollaisissa rapusumun kaltaisissa ilmentymissä tulee mukaan tuo hillittömän suuri mittakaava.
Pystyn helposti arvioimaan mitä tapahtuu jos tiputan pisaran mustaherukkamehua vesilasiin, se on ilmiö jonka jokainen oppii ympäristöstään, mutta kun tuolla avaruudessa puuttuu vaikuttavia tekijöitä, niin siinäpä tuleekin mysteeriota ja siinä missä täällä maanpäällä neste ja kaasu toimivat aika pitkästi samoin liikkeen osalta, niin kuinkahan lie avaruudessa. Fluid mechanics/dynamics, onkohan se jotain nestemekaniikkaa tjms suomennettuna? Tulee kaikki nykyään luettua englanniksi, niin en osaa pian mitään suomeksi

Kuitenkin nuohan ovat niitä lainalaisuuksia joiden mukaan kaasut ja nesteet käyttäytyvät, joitain eroja toki on, mutta vedessä vähäisen vastuksen omaava on yleensä myös aerodynaaminen jne. eli mekaniikaltaan samoja oppeja voi soveltaa ainakin maapallolla.
Tämäkin taitaisi melkein sopia vapaaseen ihmettelyyn.