Kirjoittaja Aihe: Altairin yleisöluento 7.11.2012. Prof. Karri Muinonen: Aurinkokunnan evoluutio  (Luettu 5691 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toni

  • Taivaanvahti
  • Eksoplaneetta
  • *****
  • Viestejä: 406
    • Tonin resurssivarasto
Keski-Uudenmaan Altair järjestää syyskauden toisen yleisöesitelmänsä ke 7.11.2012 klo 18:00. Puhujana on tuolloin professori Karri Muinonen (Helsingin yliopisto / Geodeettinen laitos) ja aiheena Aurinkokunnan evoluutio.

Tutkimuksessaan Muinonen on erikoistunut sähkömagneettisen aaltoliikkeen piensirontaan, asteroidien ominaisuuksiin ja planetaaristen kappaleiden dynamiikkaan. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Uppsalan ja Torinon yliopistojen sekä Lowell-observatorion kanssa. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 1990 ja on ollut osallisena yli 200 tieteellisessä julkaisussa.

Esitelmä on maksuton ja toteutetaan  Helsingin yliopiston Avoin yliopiston tuella. Paikkana on Järvenpään kaupunginkirjaston Tyyni-Tuulio-sali, osoite Kirjastokatu 8, välittömästi Järvenpään keskustan rautatieaseman itäpuolella.

Tervetuloa kuuntelemaan!
T. Veikkolainen, Järvenpää
Ursan havaintokeskus Tähtikallio, Syvä taivas - ja Aurinko-harrastusryhmät

"Toisinaan, milloin Venus yksinään hallitsee noin 45 astetta horisontin yläpuolella, se säteilee niin voimakkaasti, että melkein voi lukea sen valossa ja esineistä, joihin se sattuu, jää huomattava varjo."
- Afrikka-kirja (A. Gallen-Kallela, 1931)