Tähtinäyttäjäkoulutus

Aloittaja Lunophilus, 23.10.2016, 21:28:52

« edellinen - seuraava »

Lunophilus

Hei.

Altairilla on aikomuksena järjestää jossakin vaiheessa pieni kurssi potentiaalisille tähtinäyttäjille.

Kerhoseminaarissa sovittiin edistettäväksi yhdistysten välistä yhteistyötä ja kysynkin nyt, onko jossakin pidetty tällaisia kursseja. Ajatuksena olsi tuottaa yhdessä ajanmukainen materiaalipaketti näyttäjien kouluttamiseen, jos valmista settiä ei ole olemassa.

Eli onko yhdistysksessäsi pidetty tällaisia kursseja?

Mitä asioita pitäisi koulutuksessa mielestäsi ottaa esille?

VP

Hyvä idea. Kannattaisiko tällainen koulutus järjestää esimerkiksi Tähtikalliolla?
Yhdistyksessämme ei ole varsinaisia kursseja pidetty, oman tietopohjan (ja wikipedian :grin:) avulla on kukin mennyt mutta uskoisin että muutamia tulijoita täältä Kuopiosta olisi jos koulutus ei ole mahdottoman pitkän matkan päässä.

Itse koen haastavaksi kertoa ihmisille asiat niin että pyrkii välttämään harrastajatermejä, luonnostaan kun tuppaavat itse kullakin tulemaan sanastoon. Karvalakkiesimerkkinä nyt vaikka H-alpha. Ei se kerro asiasta tietämättömälle juuri mitään vaan täytyy puhua vedyn emissiosta tms.

Myöskin olisi hyvä jos aineistosta saisi koottua perustietoa yleisönäytöksissä näytettävistä kohteista. Miten kaukana ja muuta kansaa kiinnostavaa tietoa. Niistä sitten vain "cheatsheet" pystyyn joka on helppo pistää jakoon kaikille halukkaille tähtinäyttäjille.

-V