Kirjoittaja Aihe: Mars  (Luettu 3766 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Seppo Linnaluoto

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 421
Mars
« : 19-02-2007, 16:22:25 »
Kustannuspäällikkö Markus Hotakainen tiistaina 6.3.2007 klo 18.30 kertoo aiheesta Mars, ruostunut jääpallo, Kirkkonummen koulukeskuksen auditoriossa.

Markus Hotakainen on kirjoittanut aiheesta kirjan. Tunnetuksi M. Hotakainen tuli, kun hän työskenteli Ursassa vuoden 1990 auringonpimennyksen projektipäällikkönä.

Kirkkonummen koulukeskus on aivan Kirkkonummen rautatieaseman lähellä sen pohjoispuolella.

Seppo.Linnaluoto@ursa.fi

Poissa Seppo Linnaluoto

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 421
Vs: Mars
« Vastaus #1 : 21-02-2007, 12:39:36 »
M. Hotakainen kirjoittaa esitelmästään:

"Verenpunainen väri ja oikukas liikehdintä tähtien joukossa muovasivat Marsista sodan ja tuhon vertauskuvan. Sittemmin se on ollut avain aurinkokunnan arvoituksiin ja nykyisin sitä tutkitaan mahdollisen elämän tyyssijana. Punaisella planeetalla on muinoin ollut tiheämpi kaasukehä ja lämpimämpi ilmasto, mikä mahdollisti jokien, järvien ja merienkin esiintymisen. Nyt se on kuiva, kylmä ja vihamielinen maailma. Mikä teki Marsista "ruostuneen jääpallon"?
 
Markus Hotakainen on Karttakeskuksen kustannuspäällikkö ja tietokirjailija, joka on harrastanut tähtitiedettä 1970-luvun lopulta lähtien. Hänen kirjansa "Mars - myytistä maisemaksi" sai viime vuonna valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Ensi vuonna kirja julkaistaan Yhdysvalloissa."