Cocoon eli Kotelosumu

Aloittaja PetriKe, 06.08.2006, 12:38:48

« edellinen - seuraava »

PetriKe

Kun ei sadepäivänä ollut muutakaan tekemistä, niin kaivoin vanhan 8" SCT:llä ottamani 2 tunnin valotuksen sumusta ja yhdistin sen TMB80:llä (480mm) ottamaani viimeiseen n. 2 tunnin valotukseen saaden enemmän yksityiskohtia itse sumuun. Tämä nyt on tällainen harjoitteluversio, jota ei ole sen ihmeemmin säädetty.



Tässä edellinen versio vertailuksi.

Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

dirty

#16
Tätä kohdetta ei tällä foorumilla ole nyt syksyllä paljoa kuvattu. Tässä oma yritykseni. Viimeiset pari yötä ovat olleet täällä Espoossa huonoja; tuulta ja pilviä on riittänyt. Valotusta yhteensä 5h 20m kahdelta yöltä ja kalusto tuttu EM-200USD3, SW80ED, QHY8 ja IDAS LPS. Isompi kuva täällä.



EDIT: 4.11. Kontrastia loivennettu
Harri Hytönen

Vesa Kankare

Tuli avattua kuvauskausi kotelosumulla. Tässä oma laajakenttäinen versioni, jossa sumun sijainti linnunrataa varjostavaan pimeään sumuun B168 nähden näkyy hyvin.



Mod Canon 350D. Vixen GP-D2, Baader UHC-S. 12x5min ISO 800

Isompi versio ja lisätietoa löytyy Blogista

Tuli bongattua neljä Perseidiäkin ja 7x50 kiikareilla M31, Double Cluster, M27 yms. tuttuja kirkkaita kohteita. Aika hyvä keli oli loppujen lopuksi.
Vesku
www.vkastronomy.com

dirty

Hyvältä näyttää, Vesa. Kuvauskausi on näköjään korkattu.

SW80ED:n kenttä APS-kokoisella kennolla ilman tasoittajaa on muuten ihan siedettävä kuvan keskiosassa.
Itse kuvasin ilman tasoittajaa/lyhentäjää ja croppasin reunat pois.
Harri Hytönen

JuhaK

Oma koteloni näyttää tältä.  :undecided:

Kuvattu 14-15.9 ja valotusta löytyy 225:30:30:30 (HaRGB).

Alkaa vain työ häiritä harrastuksia kun pitäisi jaksaa päivälläkin tehdä jotain muuta kuin nukkua valvottujen öiden jälkeen... Onneksi nyt alkaa CCDcommander olla testattu ja säädetty joten ehkä vielä joku kaunis päivä voi itse nukkua ja antaa koneiden hoitaa kuvailut.

Kalustona EQ-6 Syntrek, Atik314E ja ED80pro.
Juha K

MesuMount#2
SBIG STL-11000XM
14" Newton
APM 80/500
Atik314e
http://kepastro.blogspot.com/

DarkSide

Moikka.

Tässä linkki pari yötä sitten kuvaamaani "kotelosumuun". Valoitusta 1,5 tunnin edestä
hyvällä kelillä. SCT:n polttoväli 3550mm, joten koteloa kuvan täydeltä..
Ison kuvakoon takia en liitteeksi voinut laittaa.

http://darkside.selfip.com/index.php?osoite=galleria&entry=photos/Nebulaes/Cocoon_ST4000XCM.jpg

t.Jyrki  :wink:

Ps. pienemmällä putkella otettu kuva löytyy myös:

http://darkside.selfip.com/index.php?osoite=galleria&entry=photos/Nebulaes/IC5146_Cocoon_neb.jpg

Lauri Kangas

Loppuukohan uutuudenviehätys koskaan? Virittelin etäohjattavan laitteiston parvekkeelle: http://www.ursa.fi/~lkangas/kuvat/091013_parveke/partsi.jpg

Siinä sitten surffailin läpi eri kohteita tuosta parinkymmenen asteen kolosta joka parvekkeelta näkyy. Himmeätkin sumunriekaleet näkyy ihmeen pienillä valotuksilla. Jaksoin sitten tähän kotelosumuun, jota en ole aiemmin havainnut, jäädä peräti vartin ajaksi.



Vähän sinisiä pallukoita tuli, kun en ole vielä saanut adapteria Canon-linssille niin jouduin kuvaamaan sadan euron akromaatilla. :)

Atik 314L+, RGB-kanavat 3x60s 4x4 binnillä kukin, luminanssikanava CLS-suotimella 3x120s 2x2 binnillä.

Vasurilla kasaan huitaistu kuva, mutta tärkeintä olikin oppia käyttämään vehkeitä sisällä lämpimässä virvokkeita nauttien. Tällä hetkellä kyttään reaaliajassa, milloin M31 suvaitsee tulla parvekkeen katon takaa esiin.

einari

Kyllä sisältä käsin tapahtuva parveketähtikuvaus on sentään mukavaa puuhaa  :grin: .
Laitekuvaa katsellessa tulee mieleen että miksein Atik ollut Canonin lasissa kiinni ja QHY akromaatissa.
___
Tapio

Lauri Kangas

Johtuu tosiaan ihan siitä, että mulla on Canon-adapteri vielä tilauksessa. QHY on sorvaamallani okulaariholkkiadapterilla, ja tarkentuu juuri ja juuri äärettömään, kun apuna on barlow. Ei sentään ole tavoiteltava normaalitilanne, että guidausputki maksaa tonnin ja kuvausputki satasen. ;)

jmantyla

#24
Juttu ja kuva poistettu.

Jorma M.
Kangasala

Vesa Kankare

Noin äkkiseltään vilkaistuna sun kuvassa on sininen ja vihreä kanava leikkautunut aika kovasti mustasta päästä, mikä voi hankaloittaa väritasapainon löytämistä. Kannattaa pitää silmällä histogrammia, kun käsittelee värikanavia. Vertaa tuossa liitekuvassa punaisen kanavan histogrammia muihin. Se lähtee suht oikeaoppisesti nousemaan vasemmasta alanurkasta, kun taas sininen ja vihreä on lytätty vasempaan laitaan ja siinä yhteydessä lienee hävinnyt arvokasta dataa.
Vesku
www.vkastronomy.com

-Jarz-

Kotelosumu kuvattuna pikkuhiljaa viitenä eri yönä loka- ja marraskuun aikana. Valotusta yhteensä 1 tunti 54 minuuttia ja RGB päälle. On siihen lisätty hippunen Ha:ta ja OIII:a ja SII:takin mausteeksi :wink:.

IC5146.

CPC 800 x 0.63, Atik 314L+, OAG+QHY5. Valotusta 1t 54min.

JM
Jari
CPC 800 XLT - Skylux 70/700 - Pentax K10D - QHY5 - Atik 314L+

Timpe

Kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus, jonka parissa on varmaankin vietetty "jokunen tunti" paitsi taivaan alla, niin myös kuvankäsittelyohjelmien parissa. Tällaisen kauniin sumukuvan lopputyöstämiseen menee näet uskomattomasti aikaa ja viitseliäisyyttä (ainakin omalla kohdallani). Ja jos tekee saman kuvan käsittelyn uusiksi puolen vuoden sisään, niin saat kuvasta hiukan erilaisen variaation sen mukaan mitä temppuja on oppinut :rolleyes:
- Timo Inkinen

-Jarz-

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 03.12.2009, 20:19:47
Kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus, jonka parissa on varmaankin vietetty "jokunen tunti" paitsi taivaan alla, niin myös kuvankäsittelyohjelmien parissa. Tällaisen kauniin sumukuvan lopputyöstämiseen menee näet uskomattomasti aikaa ja viitseliäisyyttä (ainakin omalla kohdallani). Ja jos tekee saman kuvan käsittelyn uusiksi puolen vuoden sisään, niin saat kuvasta hiukan erilaisen variaation sen mukaan mitä temppuja on oppinut :rolleyes:

Kiitos  :smiley:.

Osuit suoraan asian ytimeen mietteissäsi, sillä aikaa noihin kuviin saa kyllä menemään niin paljon kuin haluaa. Vaan lopulta on tehtävä päätös julkaistako vai ei, tai hylätäkö kokonaan ja kuvata joskus uusiksi. Tästäkin tuli taas monta eri versiota, kun päähän nousi aina jossain vaiheessa ajatus kokeilla jotain uutta menetelmää kuvan parantamiseksi ja lopputulos oli mielenkiintoinen, mutta ei ehkä julkaistavaksi kelpaava, näin versioita kertyi monia.
Tämä kuvankäsittely on jatkuvaa opiskelua ja varmaan jossain vaiheessa, kun on pilvistä eikä ole tuoreempaa materiaalia käsiteltävänä, tulee kokeiltua vanhojen raakakuvien uudelleen käsittelyä.
Tässä tapauksessa vaikka valotusaikaa olikin aika paljon oli raakadata suht heikkolaatuista, joten silloin joutuu aina enemmän hommiin kuvankäsittelyssä  :sad:.

JM
Jari
CPC 800 XLT - Skylux 70/700 - Pentax K10D - QHY5 - Atik 314L+

Lauri Kangas

Loistokuva. Taidan  ottaa kohta tuon nolon akromaattiräpellykseni pois tuosta.

Nyt olisi muuten veitsenterävää kakkulaa atikille ja tarvittavat adapterit kasassa, ei vaan ole keliä. Kohta kuitenkin kuukaudeksi Espanjaan, joten tähtikuvaustykitystä piakkoin luvassa. ;)