Hieno turjake! Kepler on minusta vähän turhaan hyljeksitty, koska sen sädesysteemi on kraatterin kokoon nähden melkoisen hulppea. Jollei vieressä olisi Copernicuksen ja Aristarchuksen säteitä sotkemassa, olisi Kepler varmasti täydenkuun aikaan vieläkin suositumpi kohde. Keplerin törmäys tapahtui kutakuinkin kaakon suunnalta (ylävasemmalta) luultavimmin hivenen alle 45 asteen kulmassa, mikä riitti tekemään heittelekentästä ja säteistä vähän epäsymmetriset. Sen heittelekentässä ja säteissä on kuitenkin rutkasti yksityiskohtia, joiden synnystä ei oikeastaan ole hajuakaan.
Myös NASA on tykännyt Kepleristä jo Apollo-aikakaudesta lähtien, ja se on sitkeästi ollut mukana erilaisilla kohdelistoilla, vaikkakaan ei toki aivan kärkipäässä. Yksi syy suosioon on Aristarchuksen läheisyys. Jos ei taivas ihan pian putoa niskaamme, Aristarchusta tullaan varmasti tutkimaan jonkinmoisella kulkijalla tai astronauttien toimesta. Teknisesti kulkija, joka selviytyisi Aristarchukselta Copernicukselle asti, olisi vähän turhan kunnianhimoinen, joten ihan viime vuosinakin on puheissa ollut mahdollisuus, että Aristarchus-kulkija kävisi myös Keplerillä, joka tarjoaisi vastaukset lähes samoihin kysymyksiin kuin Copernicuskin, mutta olisi huomattavasti helpommin saavutettavissa.
Jos jollain on huolestuttavan syvä kiinnostus Kepleriä kohtaan, löytyy näistä parista jutusta enemmän Kepler-asiaa kuin kenenkään oikeastaan tarvitsee tietää:
https://www.researchgate.net/publication/258663001_Photogeologic_analysis_of_impact_melt-rich_lithologies_in_Kepler_crater_that_could_be_sampled_by_future_missionshttps://www.researchgate.net/publication/262450800_Characterization_of_Melt_and_Ejecta_Deposits_of_Kepler_Crater_from_Remote_Sensing_Data Teemu