Havaintokohteet ja havaitseminen > Planeetat ja kuut

Pluto?

(1/3) > >>

Amatööri:
Missäs Pluto on?
Ei näytä paljon havaitsijoita olleen.
Onko se horisontin tuolla puolen, vaan muuten vaan liian himmeä?

TeroP:
Pluton magnitudi on reilu 14 ja etäisyys yli 31AU, sekä kokoakin näyttäisi olevan 0° 0'00,1" joten onhan tuo aika vaikea kohde. Esim. oman 8" CPC:n valovoima ja erottelukyky ei riitä näyttämään Plutoa speksien valossa ollenkaan.

MarkoM:
Lisäksi pitää huomioida, että Pluton deklinaatio on tällä hetkellä -18° 32' 53.1" (SkyMap Pron mukaan) eli se on Keski-Suomen leveyksillä pimeän tulon aikoihin (hieman ennen klo 23) ainoastaan noin 2° 43' korkeudella horisontista, mikä tekee siitä äärimmäisen haastavan kohteen isommallekin teleskoopille (etenkin kun otetaan vielä huomioon ilmakehän häiriöt).

VeijoT:
Jos joku haluaa kokeilla Plutoa kuvata, niin se on nyt noin 6 asteen korkeudessa etelän suunnalla. Tarvii olla kuitenkin 2000mm polttoväliä että saa tuon erottumaan. Eilen kuvasin Saturnusta ja Jupiteria, ja kun putki oli kohdistetu noihin. Siitä oli helppo siirtyä Plutoon. Vanha venäläinen MTO 1000 mm riitti kaivamaan tuon entisen planeetan esille. Tarvii vain olla kunnollinen tähtikartta että sen löytää sieltä. Esim. SkySafari Pro toimii ipadissa ja Macissa.

Veijo TUudelleen käsitelty kuva


mistral:
Oho, ei taida visuaalisesti löytyä kuin isolla putkella. Otitko vaan kuvan ja etsit Pluton siitä?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta