Havaintokohteet ja havaitseminen > Sumut

NGC7000 - Pohjois-Amerikka sumu

<< < (2/114) > >>

PetriKe:
Hyvä otos. Miten säädät väritasapainon Timo-Pekka, meneekö suhteella 1:1:1 filttereiden kesken vai mutu-menetelmällä?

Timo-Pekka Metsälä:

--- Lainaus käyttäjältä: petrike - 07-08-2006, 10:10:47 ---Hyvä otos. Miten säädät väritasapainon Timo-Pekka, meneekö suhteella 1:1:1 filttereiden kesken vai mutu-menetelmällä?

--- Lainaus päättyy ---

Eipä tosiaan mene 1:1:1-suhteella vaan ihan mutu-menetelmällä Photoshopissa. H-alfa on niin julmetun paljon kirkkaampi kuin muut filtterit, että kuva olisi täysin vihreä (tai minkä värin H-alfalla antaakaan). Siihen saattaa vaikuttaa se, että H-alfa -suotimen kaistanleveys on paljon suurempi kuin muilla filttereillä.

Vesa Kankare:
Tässä oma viritelmäni viime yöltä:Oli tällä kertaa fokus kyllä ihan kohdallaan, harmi etten saanut säilymään sitä venytellessä yhtä tiukkana, miten se oli alkuperäisissä. Tuo 50mm linssi on melkoisen hankala fokusoida. Muutenkin meni vähän piloille koko tunnin valotus, Flätit oli ihan metsässä ja jostain tuli tuollaiset hännät kirkkaisiin tähtiin.

Lisätietoja ja suurempi versio Blogissa

Tämä on kyllä yksi kohde (pitkällä) listalla, joiden kimppuun käyn jahka uusi putki tulee. Harmi, kun se päätti kiertää mutkan kautta. Reduserit ja muut rekkulat odottelevat jo täällä... Hiukan polttelee jo...

Timo-Pekka Metsälä:
Kerroppas tarkemmin, miten fokusoit sen 50/1.8:n.
t. Timo-Pekka

Vesa Kankare:

--- Lainaus käyttäjältä: tmetsala - 09-08-2006, 08:47:25 ---Kerroppas tarkemmin, miten fokusoit sen 50/1.8:n.
t. Timo-Pekka

--- Lainaus päättyy ---
Tein Linuxiin Perlillä pienen GTK proggigsen, mikä näyttää kolme kameran viimeisintä kuvaa n. 200x300 croppina keskeltä. Niistä kuvista se etsii omasta mielestään parhaan tähden ja suurentaa sen vielä erikseen 3x ja laskee "FWHM:n kaltaisen" luvun (vielä pikkasen matikka hukassa gaussin käyrän sovittamisen kanssa...). Sitten vaan räiskin n. 10s kuvia ISO1600:lla ja liikuttelin niin pienillä liikkeillä kuin mahdollista sitä tarkennusrengasta. Pikkasen siinä joutuu taistelemaan ja taisi olla vähän säkääkin mukana. Terävä tarkennus vaatii tarkennusrenkaalta todella pieniä liikeitä, ulkokehällä luokkaa <1mm.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta