Tämän hetken paras webkamera planeettakuvaukseen

Aloittaja Janius, 15.04.2012, 09:57:35

« edellinen - seuraava »

Janius

Eli nyt olisi tarkoitus löytää alle 100 euron webbikamera planeettakuvaukseen. Olen yrittänyt googlettaa ja lukea tätä aluetta mutta vastausta ei oikein löytynyt.
Philips SC900NC:stä löytyi googlella paljon, mutta ei valitettavasti ole enää myynnissä. Katselin myös locitechin quickcam 900 prota mutta sillä otettujen astrokuvien laatu ja cmos-kenno ei oikein vakuuta.

einari

Täällähän nimimerkillä Lithos (ja olikohan muillakin?)oli Microsoftin Lifecam Cinema.
Sitten on Logtech Fusion, mutta en tiedä saako sitäkään muuten kuin käytettynä.

Minä muuten voisin myydä satkulla oman ICX618-kennolla modatun Atik 1HS:n  :wink:
Esim tämmöistä olen sillä kuvannut:
http://www.ursa.fi/yhd/capella/ilmot/jupiter_280811.htm

___
Tapio

Janius

Tuo lifecam cinemahan se parhaalta näyttäisi saatavilla olevista vaihtoehdoista. Googlen kuvahaulla löytyi sillä otettuja hienoja kuvia.
Kiitos nopeasta vastauksesta ja eiköhän se sitten lähde tilaukseen.

TuomoL

Philipsiä olen tässä pitkään itsekin metsästänyt, mutta "no can do"... :/

Tässä yritän kaivaa tietoa millainen olisi Fujitsun WebCam 130 kamera, jossa on 1.3 Mpix CMOS kenno. Hinta ei olisi paha. :D > http://www.verkkokauppa.com/fi/product/1830/dghgv/Fujitsu-WebCam-130-HD2-web-kamera
Kuvauskalustoa: Olympus Pen E-P1 & E-PL1 & E-PM1 + M.Zuiko 14-42mm / ED 70mm APO "lintuputki" / Samyang 7.5mm F3.5 Fish-eye / Meade ETX-90AT

TuomoL

Kuvauskalustoa: Olympus Pen E-P1 & E-PL1 & E-PM1 + M.Zuiko 14-42mm / ED 70mm APO "lintuputki" / Samyang 7.5mm F3.5 Fish-eye / Meade ETX-90AT

einari

Minusta vaivatonta oli se kun Toucameissa tai Vestassa (Philipsin) ruuvasi vaan linssin pois ja kuvatasosovittimen paikalleen.
Mutta ennen oli kaikki paremmin...
___
Tapio

TuomoL

Sehän se, kun nykyään noista tehdään sellaisia, ettei niitä meinaa pystyä edes purkamaan.  :shocked:
Kuvauskalustoa: Olympus Pen E-P1 & E-PL1 & E-PM1 + M.Zuiko 14-42mm / ED 70mm APO "lintuputki" / Samyang 7.5mm F3.5 Fish-eye / Meade ETX-90AT

Janius

Itse käytin useamman päivän tämänhetkisen logitech 600 kameran purkamiseen :laugh:. Luovutin jo kerran kun se ei meinannut millään aueta.
Sitten väänsin ruuvimeisselillä muutaman tunnin ja lopulta sain survottua kuoren auki.

Ransu

Lifecam studio ainakin on helppo muuttaa astrokuvauskäyttöön, halkaisija oli juuri sopiva että sen sai istutettua hiukan teippiä lisäämällä halpisokulaarista irroitettuun holkkiin. En tiedä onko tuo kameroista paras vai huonoin, yhden lyhyen videopätkän marsista sain otettua ennen pilvirangaistuksen alkamista tiistaina, se ainakin näytti ihan lupaavalta.
Tuolta löyty kuvia kamerasta ja modauksesta
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/4730676/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/all/vc/1
kannattaa lukea tuosta viimeinen viesti ensin, eli kameran autofokuspalikkaa ei tarvitse irrottaa eikä kameraa purkaa etupään linssin irroittamista enempää. UV+IR filtteri on tuon irrotettavan linssiryhmän mukana, linssiosan takapäässä. Eli linssin irroittamalla kamerasta tulee UV+IR alueelle näkevä. Jos UV+IR:n haluaa suodattaa pois, voi okulaariholkkiin kiertää suotimen, tai jos haluaa kuvata pelkästään ir-aluetta, suotimella tuokin hoituu. Joku suodin tuohon on hyvä laittaa suojelemaan pölyiltä.
Kameran mukana tulee kätevä pehmeä kotelo jossa tuo on hyvä säilyttää.
Purin tuon ohjeiden mukaan kokonaan auki ja lisäsin valoledin päälle tyttäreltä lainattua mustaa goottikynsilakkaa, hiukan hämmästeli lainatessa :grin:
Takapään teippivirityksen tarkoituksena on estää suora veto johtoon ja sitä kautta piirilevylle, jos vahingossa jää vaikka johtoon kiinni.
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/