Tähtiharrastus ja tähtitiede > Tähtiharrastusyhdistykset

Tilitarkastus ei muutu

(1/4) > >>

Seppo Linnaluoto:
Hei!

Pikku-uutinen Helsingin Sanomissa 14.1.2007

"Yhdistysten tilintarkastus ei muutu

Tavanomaisten yhdistysten ja asunto-osakeyhtiöiden tilintarkastus jatkuu toistaiseksi nykyisellään. Kauppa- ja teollisuusministeriö ja oikeusministeriö ovat ehdottaneet, että eduskunnan käsittelyssä olevaa tilintarkastuslakia tarkistetaan vielä tältä osin.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk) sanoi lauantaina STT:lle, että muutos on tarpeen tehdä, jotta julkisuudessa esiintyneiltä vääriltä väitteiltä saadaan siivet katkaistuksi.

Yleisin väärä väite on Pekkarisen mukaan ollut, että pienetkin yhdistykset joutuisivat palkkaamaan kalliin auktorisoidun tilintarkastajan esimerkiksi sen vuoksi, että yhdistys on saanut avustusta kunnalta.

Tämä ei Pekkarisen mukaan ollut hallituksen alkuperäisenkään esityksen tarkoitus. STT"

Siis minkään tähtiyhdistyksen ei tämän asian takia kannata olla huolissaan.

Seppo.Linnaluoto@ursa.fi

Horus:
Olisihan se hölmöä, että jos yhdistys saa kaupungilta/kunnalta vaikka 500e avustusta, niin sen pitäisi palkata älyttömän kallis tilintarkastaja joka ottaisi monta kertaa enemmän maksua kuin itse avustus on. Muutenkin pienien yhdistyksien talous on sen verran pientä byrokratialtaan, että se ei kaipaa kallista ammattilaista.

LissuVa:
Sitä kyllä ihmettelen, että pieniltä osakeyhtiöiltä tilintarkastuspakko POISTUU, mutta yhdistyksillä pysyy? Sinänsä kummallista. Tosin onneksi saamme edelleen käyttää maallikkotilintarkastajia, mutta hommansa siinäkin.

MarkoM:

--- Lainaus käyttäjältä: LissuVa - 27-06-2007, 10:24:05 ---Sitä kyllä ihmettelen, että pieniltä osakeyhtiöiltä tilintarkastuspakko POISTUU, mutta yhdistyksillä pysyy? Sinänsä kummallista. Tosin onneksi saamme edelleen käyttää maallikkotilintarkastajia, mutta hommansa siinäkin.

--- Lainaus päättyy ---

Voisi oikeastaan sanoa, että se on aika erikoista, että osakeyhtiön, joka sentään on voittoa tekevä liikeyritys, ei tarvitse teettää tilintarkastusta, mutta vähävaraisilta yhdistyksiltä se vaaditaan... Osoittaa ilmeisesti vain sen, kenen ehdoilla eduskunta päätöksensä tässä maassa tekee?

VeikkoM:

--- Lainaus käyttäjältä: MarkoM - 27-06-2007, 12:50:36 ---Voisi oikeastaan sanoa, että se on aika erikoista, että osakeyhtiön, joka sentään on voittoa tekevä liikeyritys, ei tarvitse teettää tilintarkastusta, mutta vähävaraisilta yhdistyksiltä se vaaditaan... Osoittaa ilmeisesti vain sen, kenen ehdoilla eduskunta päätöksensä tässä maassa tekee?

--- Lainaus päättyy ---

Se on erikoista, että pieniltä osakeyhtiöiltä tarkastuspakko poistuu.  Toisaalta ymmärrän kyllä,
että yhdistysten tilipitoa on syytä valvoa.  Yhdistyksiä on monenkokoisia, kaikki eivät ole ihan
pieniä eikä ihan vähävaraisiakaan.  Tilintarkastus hiukan painostaa hoitamaan yhdistyksen raha-asioita
asiallisella tavalla.  Sehän on jäsenten oikeus yhdistyksen koosta riippumatta.

Sinäänsä, jos ei vaadita autorisoitua tilintarkastajaa, vaan maallikkotarkastaja kelpaa, niin sehän
ei *välttämättä* aiheuta kustannuksia yhdistyksille.  Toki tarkastuksen ammattitaidon ja
rahaliikenteen määrän pitäisi kulkea käsikädessä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta