IC405 - The Flaming Star Nebula

Aloittaja PetriKe, 29.12.2006, 12:19:11

« edellinen - seuraava »

Lauri Kangas

Tällainen räkäinen viritys väliaikatulokseksi enempää valotusta odotellessa.



Atik 314L+, TS65Q, 5h15min kokonaisvalotus ja jonkunlainen (Ha+R+B)(Ha+R)GB -mäppäys. Tuon sinisen saaminen järkeävän näköiseksi on niin haastavaa ettei ole tosikaan. Punainen jäi myös ihan eri väriseksi kuin kärsässä. No, jatketaan harjoituksia lisemmän raakadatan kanssa myöhemmin.

J-P

"räkäinen viritys", no joopa joo, ei todellakaan mitään räkäistyä tässä!
Upeasti onnistinut heijastuskomponentin prosessointi, siis se sininen osuus.


Jyrki

Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/

Teemu

Nyt Lauri on ihan liekeissä! Mahtava kuva tämäkin.
Telescopes: Newton 254mm/f4.7, SW 80ED
Mounts: SW HEQ-5
Cameras: Nikon D5000mod & D7000, AlCCD5

J-P

Aloittaessani uutta projektia Joutsenen sumuista (kolmen panelin mosaiikki hennoista kaasusäikeistä...) loppuyöstä jäi aikaa kuvata jo korkealle kivunnutta paria, IC405 & 410.
Kolme tuntia H-a valoa nopean optiikan läpi, Canon EF 200mm f1.8 täydellä aukolla. On muuten pirullinen vehje, kun pitäisi saada kenno kohtisuoraan. Yhden mikronin, ihan oikeasti 1/1000mm, vinous näkyy kuvassa. Tarkan fokuksen alue on f1.8 aukkosuhteella valtaisat 7mikronia! Olen melkein saanut kaikki kohdilleen mutta vielä on petraamista, kirkkaita öitä ei vaan ole ollut.
(En ole keksinyt mitään muuta konstia säätää kennon kulmaa, kuin ottaa kuva tähtikentästä ja analysoida se CCDInspector softalla, joku päiväkeino pitäisi keksiä)

Täällä isommat kuvat ja tiedot: http://astroanarchy.blogspot.com/2011/11/ic405-410.html
Muut kanavat, O-III ja S-II on otettu vanhemmasta kuvasta vuodelta 2008 ja tähtien värit vielä vanhemmasta RGB-kuvasta.

HST-paletin kuva


Ja sama ilman tähtiä paljastaa sumun lonkerot paremmin





getty

Huikeaa kamaa, vaikka kelit eivät todellakaan ole täällä suosineet. Käytän itse samaa (työnantajan) lasia maanpäällisissä hommissa, ja onhan se terävyysalue täydellä aukolla kohtuullisen mahdoton hallita; henkilökuvauksessa kohteella saattaa olla ripset terävät, mutta iris ei ole. Ota nyt siitä sitten selvä. Linssi on myös liikaa (ammattilais)-runkojenkin tarkennusautomatiikalle, samoin kuin saman ikäluokan 50/f1.0. Mutta tarkennuksen sattuessa kohdalleen, piirto on jokseenkin lyömätön.
Pekka Peura, Oulu

Murtsi

Pilviset kelit jatkuvat joten on ollut aikaa hieroa  jo kuvattua materiaalia näyttökuntoon. Kuvasin tätä toisena ja kolmantena päivänä joulukuuta ja kokonaisvalotukseksi tuli yhteensä 291 minuuttia. Enemmänkin olisi voinut tulla mutta pari tuntia tuli kuvattua bahtinovin maskin läpi, no tulipahan ainakin tarkennettua kunnolla  :grin:

Meinasin kuvailla tätä lisääkin mutta nyt valmista kuvaa tuijotellessa voi olla että jää tähän, ehkä jos on keliä kuutamolla niin vióisi harkita Ha suotimella kuvaamista, jää nähtäväksi kuinka käy.

Foorumilla näkyvässä kuvassa on täyden kennon näkymä ja kuva on linkkinä rajattuun versioon (2100x1400 458 kt).



Kuvausvälineet: Orion Optics SPX 200 F/3,3, ASA-2Korrr komakorjain/lyhennin, modattu CANON EOS 350D, Astronomikin CLS-CCD suodin, JS jalusta.

jussi_k_kojootti

Lainaus käyttäjältä: Murtsi - 08.12.2011, 22:23:14
Meinasin kuvailla tätä lisääkin mutta nyt valmista kuvaa tuijotellessa voi olla että jää tähän, ehkä jos on keliä kuutamolla niin vióisi harkita Ha suotimella kuvaamista, jää nähtäväksi kuinka käy.

Miten käykin niin jestas kun tässä on taas täyteläinen ja hieno kuva!

jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Timpe

Juu-u, kyll' on hieno! :cheesy:
Erityisesti tuo heijastussumun erottelu keskiosassa antaa mukavan säväyksen. (Modaamattomalla kamerallahan tämä on täynnä sinistä heijastussumua omassa virityksessäni.)
- Timo Inkinen

jussi_k_kojootti

IC405, 'Leimutähden sumu', on ollut kovan onnen kohteenani elokuun lopulta lähtien.  10- ja 20-minuuttisia osavalotuksia (ISO400, useimmiten ilman filtteriä) on kertynyt yhteensä 7h edestä, mutta tähän kuvaan sain mukaan 4.5h.  Hukkaan pitäisi heittää ehkä vieläkin enemmän.  Aineistosta ei saa oikein mitään järkevää irti sigmaclipillä, joten tämä pino on keskiarvo.  Pilvet ja ilmeisesti myöskin pihankulman katulamppu sotkevat taustataivaan gradientilla, jota en ainakaan tällä kertaa saanut kunnolla poistettua.  Kuvan yläosat leikkautuvat käsittelyssä (väkisinkin) mustaksi, mutta päätin että tykkään kuvasta silti.  Päätin myös jättää kohteen toistaiseksi rauhaan, joten katsotaan:


jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Timpe

Lainaus käyttäjältä: ketarax - 31.10.2012, 18:35:39
...tähän kuvaan sain mukaan 4.5h. ... clip...
... mutta päätin että tykkään kuvasta silti.

Oikein päätit eli tästä linkistä aukeava versio on nätti esitys aiheesta!  :smiley:
Foorumikuvaan linkittämäsi suurin (originaali) kuva tulee jo silmille (=on liian liki zoomaukseltaan tällä näytöllä). Pikkutoive: jos saisi toivoa tähtiin lisää värejä, kun 10-20min valoilla niitä luulisi sinne jäävän ihan runsaasti (ei kait tämä ollut kapeakaistakuva tai DSS:llä pinottu?-)
- Timo Inkinen

Lauri Kangas

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 31.10.2012, 22:28:29
jos saisi toivoa tähtiin lisää värejä ... (ei kait tämä ollut ... DSS:llä pinottu?-)

:grin:

einari

Tuota, eikös tähtiin kuitenkin paremmin jää värit lyhyemmillä valotuksilla kun pidemmillä helpommin tähdet vaan on täysvalkoista. :rolleyes:
___
Tapio

jussi_k_kojootti

Hyvä huomio tähtien väreistä Timpe -- pino on tehty Nebulosity2:lla, ja veikkaan että tähtien väriä on jäänyt pilvihuntuihin (lähes kaikki tähänkin pinotut kuvat ovat enemmän tai vähemmän pilvihunnun läpi kuvattuja), mutta varmasti olen tehnyt tuhoja myöskin.  Kunhan joudan niin katson mitä on tehtävissä.
jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Timpe

Lainaus käyttäjältä: einari - 01.11.2012, 08:46:08
Tuota, eikös tähtiin kuitenkin paremmin jää värit lyhyemmillä valotuksilla kun pidemmillä helpommin tähdet vaan on täysvalkoista.

Totta tämäkin (kirkkaiden tähtien osalta), mutta pitkään valottaen ne taustataivaan himmeät tähdetkin saavat väriä pintaan.
Tästä esimerkiksi digijärkkärin 100% cropattu liitekuva vuodelta 2010 saman "IC405 Flaming star" sumualueen tähdistäni. En tuolloin osannut käsitellä kuviani siten, että niiden tähtien värit olisivat säilyneet loppukuvaan saakka... :embarrassed:
Vrt. oma "rupuversioni" tässä samassa ketjussa: http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=610.msg70068#msg70068
Ei ole tuolla tähdissä värejä, vaikka alkuperäiskuvissa (ks. liitekuva) ne ovatkin vielä tallella!
- Timo Inkinen