Foorumi ja erikoisaiheet > Tähdet ja avaruus -lehti

Ohjeita kuvien lähettämisestä

(1/1)

Riqis:
Hei vaan kollegat,

Alla on toiveita kuvien lähetystavasta Tähdet ja avaruus -lehden Lukijoiden taivaankaarelle.

1) Kuvat kannattaa lähettää mieluummin maililiitteenä osoitteeseen tahdet.avaruus@ursa.fi.  Pyydän, että ette turhaan laita kuvia ladattavaksi internetiin mikäli ne kuitenkin ovat kooltaan korkeintaan esimerkiksi 8-18-megaisia. Sellaiset kuitenkin tulevat vielä suhteellisen helposti perille maililiitteinäkin.  

2) Pyydän että laitatte kuvatiedoston nimen alkuun oman nimenne seuraavalla tavalla, esimerkiksi kuvitteellisen Markus Taivasmetsän kuva:  "Markus_Taivasmetsa-iridium-iltataivaalla4.jpg". Olisi hyvä välttää tyhjiä välilyöntejä kuvien nimissä.

3) Kannattaa yleensä lähettää vain muutamia parhaita kuvia, mielellään maksimissaan noin 10 kappaletta per kuvaaja.

4) Palstalla suositaan ajankohtaisia kuvia, kuten viimeisten 1-2 kuukauden ajalta otettuja. Juuri tällaisia moni on ilahduttavasti lähettänytkin, mistä kiitokset.

5) Tekniset kuvaustiedot kannattaisi olla valmiiksi mukana mailissa lyhyesti. Ja potentiaaliset repliikit eli omat kommentäärit kuvaustilanteista yms. ovat kivoja ja tervetulleita.

6) Toivomme että kuvat lähetetään jo valmiiksi isoresona. Kuvien olisi tärkeää olla mahdollisimman isoresoluutioisia. Toisaalta jpg-kuvanlaatu riittää, kunhan sitä ei ole originaalista mitenkään heikennetty.

Riqis:
Tänään on otettu käyttöön uusi tapa lähettää kuvia Tähdet ja avaruudelle. Tämän idean keksi aikoinaan Timpe eli Timo Inkinen, jolle lämpimät kiitokset.

Toimitus on jo pitkään käynyt läpi Taivaanvahdin ennen jokaisen Lukijoiden taivaankaaren kokoamista. Ja tänään julkaistu uusi vahdin versio mahdollistaa täysreso-jpg:ien varastoinnin julkisen käyttöliittymän ulkopuolella.

OHJEET:
1.) Sen sijaan, että lähettäisit Tähdet ja avaruudelle esim. kahdeksan kertaa vuodessa erikseen maililiitteinä kuvia, voit vain jatkaa kuvallisten havaintojen laittamista tuoreeltaan Taivaanvahtiin.
2.) Perinteisten vain 1000 pikselin kuvien sijasta suosittelen lataamaan täysreso-jpg-kuvia, joiden koko on korkeintaan 15 megaa.
3.) Täysresokuvat jäävät nyt (vähintäänkin väliaikaisesti) talteen, ja ovat tätä tarkoitusta varten vain ylläpidon haettavissa. Julkisesti tulee edelleenkin näkyviin vain 1000 ja 200 pikselin näyttökuvia.

Emme voi luvata säilyttää täysresoja ikuisesti (mahd. levytila/kustannusongelma), mutta esim. muutaman kuukauden säilytyksellä täysresot palvelevat a) ilmiötunnistusten tutkimusta ja b) Ursan julkaisujen kuvaetsintää. 

Ursa ei edelleenkään voi käyttää Taivaanvahdin kuvia julkaisutarkoituksiin ilman lupaa kuvaajilta, joten pyydämme lupaa julkaisuun erikseen ja maksamme julkaistuista kuvista vanhaan tapaan kuvapalkkiot.   

Parh. terv.
Marko

ketarax:
+1

Timpe:

--- Lainaus käyttäjältä: Riqis - 28-01-2014, 21:21:27 ---3.) Täysresokuvat jäävät nyt (vähintäänkin väliaikaisesti) talteen, ja ovat tätä tarkoitusta varten vain ylläpidon haettavissa. Julkisesti tulee edelleenkin näkyviin vain 1000 ja 200 pikselin näyttökuvia.
--- Lainaus päättyy ---

Hyvä kun ideani  kelpasi! :smiley: (Tuo taisi olla enempi vahinko-sellainen, kun mietin ääneen miksei noita tarpeita voisi yhdistää ja joku solmi sitten tuosta irtonaiset langanpäät yhteen purnaukseni jälkeen.) Muutenkin tuo menee nyt juuri oikein eli täysresokuvat ovat vain ylläpidon saatavilla, kun tuolla verkossa on ties mitä lieroja liikenteessä.
Kiitos siis täältäkin!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta