M2

Aloittaja jmantyla, 25.08.2006, 11:19:56

« edellinen - seuraava »

Ransu

Hyvän näköisen alkupalan olet napsaissut, tähdissä on mukavasti väriä. M2 on kyllä komea pallomainen.
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

DarkSide

Ompas Timpe napannut nätin kuvan pilvien keskeltä (tääl selkeät jo todella harvinaisia).
Onnittelut.

Murtsi

Onpa kaunis  :cool: tähdissä upeat värit ja taustataivas neutraali, lisää tämmöisiä.

Timpe

Kiitos kommentoijille. Kaipa tästä alkaa vähitellen saamaan jonkinlaisen intiimimmän kontaktin mv-CCD kameran tuotoksiin ja muutenkin LRGB-kuvaamiseen tai sitten foorumin raati on muuttunut aiempaa armollisemmaksi tässä talven mittaan! :angel:  Jatkossa tulee sitten taas jotain ihan muuta, kun kuvattujen kohteiden puskuri on nyt liki tyhjä.
(PS. Jyrki, tämä oli kuvattu lokakuussa (korjasin typon tuonne kuvatekstiin, kun sinne oli lispahtanut marraskuu kuvausajaksi).)
- Timo Inkinen

PetriKe

Nappasin tästä hienosta pallomaisesta kuvan New Mexicon putkella, kun odotin kameran jäähtymistä.

Käytin tähän värikuvaan fotometrisia suotimia eli Rc, V ja B sekä Luminanssia. Valotusta yhteensä 19 minuuttia 1 minuutin osavalotuksilla (LRcVB = 5:5:5:4).
Lyhyet osavalotukset ihan siitä syystä, että herkällä kameralla tähdet bloomaa tosi helposti ja esim. pallomaisen keskustasta tulee siitä syystä 'mössöä'.

Laitteet: Searchlight Observatory Network, NM USA.


Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

kjj

Tästä viikko sitten ottamastani kuvasta ei sinällään jää jälkipolville paljon kerrottavaa, mutta toimiipahan varoittavana esimerkkinä siitä, mitä tapahtuu, kun histogrammia vääntäessä pyrkii alitajuisesti eroon taustataivaan katuvalosaasteesta, ja alkaa olla jo sokea omille muutoksilleen - juu, kuva lähtee nojaamaan siniseen laitaan  :smiley:


Toni

LainaaTästä viikko sitten ottamastani kuvasta ei sinällään jää jälkipolville paljon kerrottavaa, mutta toimiipahan varoittavana esimerkkinä siitä, mitä tapahtuu, kun histogrammia vääntäessä pyrkii alitajuisesti eroon taustataivaan katuvalosaasteesta, ja alkaa olla jo sokea omille muutoksilleen - juu, kuva lähtee nojaamaan siniseen laitaan

Pallomaisten tai varsinkaan avoimien joukkojen kohdalla tämä ongelma ei ole vielä ylipääsemätön, kun kohteen ja taustan erottaminen on melko vaivatonta. Toisaalta esim. linnunratakuvissa tilanne on paljon pahempi, enkä nykyisin edes yritä ottaa niitä Järvenpäästä. Vertailu Järvenpäässä ja toisaalta Tähtikalliolla otetun materiaalin välillä osoitti minulle melko suoraviivaisesti, että yksittäisotos pimeällä paikalla näyttää usein paremmalta kuin kokonainen kuvapino, joka on väkisin väännetty valosaasteen keskellä talteen korjatusta datasta.
T. Veikkolainen, Järvenpää
Ursan havaintokeskus Tähtikallio, Syvä taivas - ja Aurinko-harrastusryhmät

"Toisinaan, milloin Venus yksinään hallitsee noin 45 astetta horisontin yläpuolella, se säteilee niin voimakkaasti, että melkein voi lukea sen valossa ja esineistä, joihin se sattuu, jää huomattava varjo."
- Afrikka-kirja (A. Gallen-Kallela, 1931)

Parallax

838 * 1,3 s valotuksia. Enempää ei saanut, kun kohde on niin matalalla ja painui puiden taakse.
ASI224MC, CPC1100.




www.noba-finland.org


MaZa

Kuinka isolla putkella tästä joukosta pitäisi alkaa erottua yksittäisiä tähtiä? 200mm peiliputkella ei näkynyt kuin yksi luultavasti etualalla oleva tähti, ja ehkä aavistus muista tähdistä syrjäsilmällä katsoessa.

Tosin voi olla, että kelit täällä Suomessa eivät ole parhaimmillaan. Alkuviikosta Kanarialla näki melkein saman verran 120mm linssiputkella.  :huh: