Tähtiharrastuspäivä 21.9.2024

Aloittaja VeikkoM, 12.06.2024, 23:12:07

« edellinen - seuraava »

VeikkoM

Tervehdys, yhdistysväki!

Kesä on jo ovella ja ainakin joissakin yhdistyksissä siirrytään pian kesälaitumille. Sitä ennen kuitenkin muistutus syksyn Tähtiharrastuspäivästä, sillä kesän jälkeen teemapäivä on aika nopeasti käsillä.

Vuoden 2024 Tähtiharrastuspäivää vietetään *lauantaina 21.9.*

Kirjatkaapa päivämäärä jo muistiin syksyn toiminnan suunnittelua varten.

Olisi mukava, jos mahdollisimman moni yhdistys keskittäisi syyskuun lopun harrastustapahtumiaan juuri tuolle päivälle. Viime vuonna jo huomattava joukko yhdistyksiä oli mukana yhteisessä teemapäivässämme.

Tänä vuonna Tähtiharrastuspäivään yhdistetään myös kansainvälinen Katsele Kuuta -teemapäivä (International Observe the Moon Night). Sen virallinen päivämäärä on jo 14.9., mutta tapahtumia voi järjestää parin viikon jaksolla mainitun ajankohdan ympärillä. Ursan kerho- ja yhdistystoiminta sekä Kuu ja planeetat -harrastusryhmien kesken on sovittu, että organisoidaan Suomen tapahtumat 21.9., jolloin myös Kuu on paremmin näkyvissä meillä.

Tarkoituksenamme on myös organisoida viimevuotiseen tapaan kiertävä verkkolähetys, jossa vieraillaan yhdistysten tapahtumissa ja haastatellaan yksittäisiä harrastajia. Kiinnostuksesta tähän aktiviteettiin voi kertoa kerho- ja yhdistystoimintaryhmän suuntaan. Viimevuotinen lähetys löytyy Youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=Nd91LQprCfw.

Tähtiharrastuspäivä on paitsi yhdistysten, myös yksittäisten harrastajien teemapäivä. Voitte yhdistyksenne piirissä rohkaista jäsenistöänne myös omaehtoiseen toimintaan harrastuspäivänä.

Ursan suunnalta kysellään kesän jälkeen tarkempia tietoja Tähtipäivästä yhteistä viestintää varten.

Ks. myös https://www.ursa.fi/tahtiharrastuspaiva
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät