Tähtikuvaus > Yleistä asiaa tähtikuvauksesta

Kamera aloittelijalle?

(1/4) > >>

Andromeda:
Minkälainen/mikä kamera olisi paras kuvausharrastuksen aloittelevalle tähtiharrastajalle vai sopiiko ihan tuki tavallinen digikamerakin tähän hommaan? Aiempaa kokemusta ei ole ollenkaan eikä mistään oikein tietoakaan ole saanut aloitteiljoille sopivista kameroista.
Hinta ei saisi kuitenkaan hipoa pilviä...

jmantyla:

--- Lainaus käyttäjältä: Andromeda - 27-12-2009, 20:57:51 ---Minkälainen/mikä kamera olisi paras kuvausharrastuksen aloittelevalle tähtiharrastajalle vai sopiiko ihan tuki tavallinen digikamerakin tähän hommaan? ...Hinta ei saisi kuitenkaan hipoa pilviä...

--- Lainaus päättyy ---
Suosittelen digijärkkäreitä. Niillä ei pääse vain alkuun, vaan aika pitkälle.
Jos dslr pitää saada halvalla, kannattaa katsella käytettyjä kameroita + mahdollisimman valovoimaista optiikkaa.

Jorma M.

Kastle:

--- Lainaus käyttäjältä: Andromeda - 27-12-2009, 20:57:51 ---Minkälainen/mikä kamera olisi paras kuvausharrastuksen aloittelevalle tähtiharrastajalle vai sopiiko ihan tuki tavallinen digikamerakin tähän hommaan? Aiempaa kokemusta ei ole ollenkaan eikä mistään oikein tietoakaan ole saanut aloitteiljoille sopivista kameroista.
Hinta ei saisi kuitenkaan hipoa pilviä...

--- Lainaus päättyy ---

Jos putken läpi aiot kuvata niin:
Digipokkarilla voi kuvata okulaarin läpi vaikkapa kuuta sopivan pidikkeen avulla (esim. http://www.ylva-astronomia.fi/valokuvaus.htm - mm. se viimeinen adapteri sivuilla), mutta pitkiin valotuksiin ja tarkempiin otoksiin tarvitsee järjestelmäkameran, joka liitetään suoraan kaukoputken tarkentimeen. Seurantamoottori toki tarvitaan pitkille valotuksille. Aloitin itse suoraan järjestelmäkameralla kun sattui Canon EOS 1000D muutenkin löytymään. Kyseistä mallia saa kohtuuhintaan (400 - 500 euron väliltä) ja taitaa olla suht käytetty kamera aloittelijoiden keskuudessa.

Kuulemma tarkennuksen kanssa voi tulla ongelmia pienillä peiliputkilla, jos kuvaa suoraan kuvatasolta (eli järkkäri kiinni tarkentimeen). Oman Sky-Watcherin kanssa (114/1000) tarkennus onnistuu hyvin, mutta putken polttovälilläkin lienee väliä.  

Digipokkareille saa vielä lisää ominaisuuksia CHDK-ohjelman avulla, joten kannattaa tutustua myös siihen. Foorumilla on juttua ja Tähdet ja Avaruus -lehdessä oli jossain syksyn numerossa hyvä artikkeli aiheesta.

Andromeda:
Tuo järjestelmäkamerahomma ei pahalta kuulosta, varsinkin, kun sille olisi muutakin käyttöä kuin vain tähtikuvaus. Pitääkin harkita asiaa...

LK:

--- Lainaus käyttäjältä: Andromeda - 28-12-2009, 20:09:06 ---Tuo järjestelmäkamerahomma ei pahalta kuulosta, varsinkin, kun sille olisi muutakin käyttöä kuin vain tähtikuvaus. Pitääkin harkita asiaa...


--- Lainaus päättyy ---
Kannattaa ensin kokeilla digipokkarilla tai webkameralla. Tähtikuvaus ei todellakaan ole halpa laji, digijärkkäri ei ole se ainoa hankinta teleskoopin ohella.

Harrastuksena tähtikuvaus on todella mielenkiintoinen, ja sisältää paljon teknistä puuhastelua, mutta se myös vaatii lompakolta venymistä ja tietynlaista omistautumista harrastukselle.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta