Tähtiharrastus ja tähtitiede > Tietotekniikka

Stellarium

<< < (3/41) > >>

Zeta:
Asensin uuden version 0.90, enkä pääse muuttamaan videoasetuksista näytön resoluutiota (ei ole listaa). Ohjeissa kerrotaan, että resoluution voi vaihtaa myös stellarium.ini tiedostoon! Mitään ei tapahdu, vaikka muutankin arvot esim: 1280*1200 ko. tiedostoon? Ohjelma myös kaatuu (lakkaa vastaamasta), jos valitsen havaintopaikaksi Helsingin ja alan muuttamaan koordinaatteja lähemmäs kotiani? Toimiiko tämä versio muilla? Käyttis: Win XP SP2 pro.

T: Mika

MarkoM:
Sama vika eli ei toimi ei. Tai toimii siihen saakka kunnes menee rukkaamaan asetuksia suoraan ohjelmasta, siinä vaiheessa jumittaa koko koneen. Asetuksia pitäisi siis muokata suoraan .ini -tiedostosta, mutta se on taas vähän sellaista "arvaa ja voita" -tyylistä räpeltämistä... Onko sinulla muuten ATI:n näytönohjain?

Spaca:

--- Lainaus käyttäjältä: Zeta - 20-08-2007, 20:44:29 ---Asensin uuden version 0.90, enkä pääse muuttamaan videoasetuksista näytön resoluutiota (ei ole listaa). Ohjeissa kerrotaan, että resoluution voi vaihtaa myös stellarium.ini tiedostoon! Mitään ei tapahdu, vaikka muutankin arvot esim: 1280*1200 ko. tiedostoon? Ohjelma myös kaatuu (lakkaa vastaamasta), jos valitsen havaintopaikaksi Helsingin ja alan muuttamaan koordinaatteja lähemmäs kotiani? Toimiiko tämä versio muilla? Käyttis: Win XP SP2 pro.
--- Lainaus päättyy ---
Täällä kotona 0.90 toimii, mutta kun äitimuorin koneeseen asensin, niin siellä se ei toiminut. Syy on ilmeisesti se, että äidin TFT-näyttö ei ymmärrä sitä virkistystaajuutta jolla Stellarium toimii, täällä kotona mulla on CRT-monitori.

Ei muuta kuin bugiraporttia menemään Stellariumin tiimille.

hmanty:
Minulla ohjelma ei käynnistynyt ollenkaan alussa. Muutin default_config.ini tiedostosta rivin: "fullscreen = false". Oli entisen version jäljiltä true -tilassa. Stellariumin sivuilla oli muistaakseni ohjekin jossain FAQssa. Sen jälkeen ei ole temppuillut. Tosin fullscreen-tilaa en ole edes kokeillut.

VeikkoM:

--- Lainaus käyttäjältä: MarkoM - 20-08-2007, 21:55:02 ---Sama vika eli ei toimi ei. Tai toimii siihen saakka kunnes menee rukkaamaan asetuksia suoraan ohjelmasta, siinä vaiheessa jumittaa koko koneen. Asetuksia pitäisi siis muokata suoraan .ini -tiedostosta, mutta se on taas vähän sellaista "arvaa ja voita" -tyylistä räpeltämistä... Onko sinulla muuten ATI:n näytönohjain?

--- Lainaus päättyy ---

Kuten myös...   jumitti minullakin.  Joo, ATI Radeon löytyy koneesta.

Asetuksia (ainakin paikkakuntaa) saa muutettua ohjelmahakemistosta (Windowsissa esim. C:\program files\Stellarium\)
data-alihakemiston default_config.ini-tiedostosta.  On hyvin selkokielinen. Havaintopaikka löytyy aivan lopusta
[init_location] -lohkosta.

Toisaalta ei ohjelma näin pitäisi toimia, vaan suoraan ohjelman sisältä pitäisi voida asetuksia muuttaa, mutta tämä
ensiavuksi ennen kuin bugikorjauksia tulee..

-VeikkoM-


Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta