meade lxd75 6" + 450D

Aloittaja Nitro75, 20.09.2009, 02:25:28

« edellinen - seuraava »

Nitro75

Moi

Eli omistan otsikon mukaisen yhdistelmän. ongelmana on, kun yhdistän kameran 2x barlowin kanssa putkeen ei kameran kennolle tule mitään näkyvää. asetuksena on ISO 800 ja aika 30 s. omistan myös Meaden oman T62 sovitteen, mikä ei kuitenkaan sovi itse putkeen. Onko jollakulla kenties kyseinen putki kuvaus käytössä? Tai jos joku osaisi neuvoa, mistäpäin alkaa etsimään vikaa.

GaryP

#1
Oletko etsinyt ensin okulaarilla jonkun tähden ihan keskelle ennenkuin laitat kameran? Tällä tavalla voit varmistua että sinulla on tähtäimessä jotain kuvattavaa vaikka et sitä kameran kautta näekään heti. Fokusointi on vielä edessä silti, testaamalla joko kuvaamalla, tai tihrustamalla etsimen läpi samalla fokusnappia rauhallisesti pyöritellen.
Oletko kokeillut päivällä maakohteeseen, näkyykö silloin mitään?

Jos pystyt etsimään päivällä kohteen joka on vaikkapa parin kilometrin päässä, esim. joku maston nuppi, fokusoi siihen ja mittaa kuinka paljon tarkennuslaite on ulkona. Kokeile sitten illalla uudestaan suurinpiirtein samalla säädöllä taivasta kohden.

Epäilen vai että fokus on niin paljon hukassa ettei sen vuoksi näy mitään, yhtään mitään.

Onko sinulla moottoroitu jalusta, ja onko napakohdistus "sielläpäin"? Jos vastaus ensimmäiseen kohtaan on "ei ole", on jo ongelmia riittävästi.

Kari
Kari Pulkkinen
Espoo, Finland

Harrastus uudelleen lämpiämässä...

Joke

Focus on todennäköisesti kyljellään, kuten Kari jo mainitsikin. Oletko poistanut fokuserista kuvassa näkyvän punaisella ympyrällä rajatun n. 5cm pitkän holkin? On kierteellä kiinni fokuserissa...
Jouko S.

Meade 6" N-6EC
LXD75

http://koti.mbnet.fi/jomaso

Nitro75

Pitääpä tuo holkki tarkastaa, kunhan säät sallivat. Kiitokset neuvoista.

Meade-mad

Holkinpoiston vaikutus kannattaa kokeilla  päivällä. Silloin saat muutenkin käsityksen kuinka laite toimii tarkennettaessa.Samalla opit missä asennossa tarkennuslaite on suunnilleen kun kuva on tarkka johonkin kaukana olevaan kohteeseen esim. lyhtypylvääseen, GSM mastoon, metsän reunaan ym.

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas