Mistä voi ostaa meteoriitteja

Aloittaja kouhoo, 05.12.2006, 21:22:33

« edellinen - seuraava »

Astronautiskelija

Lainaus käyttäjältä: chilimieli - 06.04.2011, 08:58:31
Kotimaassa myydään meteoriittia hintaan 155€. Painaa n. 2,5kg. :rolleyes:
http://www.jalokivigalleria.fi/product_info.php?products_id=101

Kyseessä on  Sikhote-alin, vastasivat sähköpostiuteluuni.  Pidän hintaa hämmästyttävän edullisena, vain n. 6 senttiä gramma.  Asiaa tuntemattomat älkööt kuitenkaan ryhtykö suin päin kauppiohin.
The sky appears so steady fixed and stable as we look at it - but only if we do not look too hard. James B Kaler, Stars and Their Spectra
Clayhole Observatory
Twitter | Vimeo

Timi

Lainaus käyttäjältä: Astronautiskelija - 07.04.2011, 20:38:54
Kyseessä on  Sikhote-alin, vastasivat sähköpostiuteluuni.  Pidän hintaa hämmästyttävän edullisena, vain n. 6 senttiä gramma.  Asiaa tuntemattomat älkööt kuitenkaan ryhtykö suin päin kauppiohin.

eBayssa ainakin buy it now hintoina melko arvokkaita nuo Sikhote-alinit.
http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=Sikhote-alin&rt=nc&LH_BIN=1&_trksid=p3286.c0.m301

Jarmo Moilanen

Lainaus käyttäjältä: Astronautiskelija - 07.04.2011, 20:38:54
Kyseessä on  Sikhote-alin, vastasivat sähköpostiuteluuni.  Pidän hintaa hämmästyttävän edullisena, vain n. 6 senttiä gramma.  Asiaa tuntemattomat älkööt kuitenkaan ryhtykö suin päin kauppiohin.
Kuulosta kieltämättä epäilyttävältä noin edullinen hinta.
Jarmo

PETK

Spaceweatherilta näköjään voi tilata meteoriitteja mutta näyttää tulevan suolainen kuljetushinta n. 100€ riippuen toimitustavasta. Eikö tosiaan ole mitään halvempaa "konstia"?
http://www.shopspaceweather.com/sikhote-alin-meteorite-2.aspx
Pekka
Pekka Kokko

Jarmo Moilanen

Juu. Usein ne postimaksuissa ottaa sen katteen.

EBayltä... Pitää vain olla tarkkana ja tietää mitä tilaa ja keneltä.
Jarmo

PETK

Otin Jarmon neuvosta vaarin ja tein koetilauksen tuolta eBaysta. "Meteoriittimiehiltä". Molemmat "murikat" oli alle 10€ /kpl + toimituskulut n. 5€.
Pekka
Pekka Kokko

PETK

Ok. Toimitus tuli tänään perille.  :cool: Cambo del cielo-pala (rauta) painaa n. 2g 10 x 20 mm ja Park forest-palalle (kivi) en saa painoa kun on niin pieni n. 2 x 3 mm. Myyjän IMCA numero on #2352. Kuitenkaan meteoriittien mukana ei tullut mitään sen kummempaa aitoustodistusta. En tiedä olisiko pitänyt pyytää tai annetaanko tällaisille pienille fregmenteille erikseen sellaisia? Ei silti en kaipaakkaan sen kummemmin, mutta tulipahan jälkeenpäin mieleen. Katsoin molempia samantien mikroskoopin läpi 6-20x suurennoksella ja täytyypä sanoa että varsinkin tuota Park forestin palaa on mahdoton maallikon tunnistaa tai edes erottaa tavallisesta kivensirusta. Cambo del cielon pinnan muoto on sellainen että jos maastossa vastaan tulisi niin mukaan lähtisi! Molemmat tarttuvat magneettiin.
Pekka
Pekka Kokko

Skyliner68

Moi.minä tilasin myös pari murikkaa :cheesy:. Sikhote-Alin Russia sekä Campo del Cielo.Pitäisi ensi viikolla olla hypisteltävänä hyppysissä.

Mika
Mika"Skyliner68"Järvinen

Jarmo Moilanen

Ne on nuo värikkäät pahvilappuset se "aitoustodistus" nykyisin. Ennen mukana tuli komeita todistuksia. Nykyisin yleensä pelkkiä käyntikortin tapaisia lappusia, joissa kerrotaan mikä meteoriitti ja näytteen paino/koko sekä myyjä. Siihen on tyytyminen.

IMCA #2352 on Steve Arnold eli toinen Meteorite Men tv-sarjan tähdistä. Hän on kyllä luotettava kauppias.

Ihan vain vinkkinä. Ei hirveästi kannata ostaa noita mikronäytteitä (alle kymmenesosagramman palasia). Ainoastaan jos haluatte jotain superharvinaista. Syy on se, että niistä ei tosiaan näe juuri mitään. Kärpäsenkakkaa on ikävä myös tutuille esitellä. 
Jarmo

Skyliner68

Moi.tänään tuli postissa minun ensimmäiset meteoriitti kokoelmani jäsenet  :cheesy:.
Kyllä ne samanlaisilta näyttävät kuin mitä siinä tv-sarjassa olen nähnyt.

Mika
Mika"Skyliner68"Järvinen

tähtityttö

Mielenkiintoinen juttu tämä. Itseäkin kiinnostaisi ostaa jokin meteoriitti, mutta en nyt sitten täysin saanut selvää, että mistä niitä voisi ostaa ja kuinka kallista on, jonkun linkin yritin avata, mutta ei toiminut.


Skyliner68

Lainaus käyttäjältä: tähtityttö - 15.10.2012, 18:38:57
mutta en nyt sitten täysin saanut selvää, että mistä niitä voisi ostaa ja kuinka kallista on,

Hei! Itse hankin meteorini tätä kautta.

http://stores.ebay.com/arnoldmeteorites

Tämä oli itselleni ensimmäinen kauppa ebayn:n kautta,Joten hieman aluksi jännitti onnistuuko kaupanteko.

Mika
Mika"Skyliner68"Järvinen

PETK

Pekka Kokko

Jorma Koski

USAsta tilasin joskus 50g Sikhote-Alin-yksilön ja se maksoi 100 euroa; mukana tuli pari siruakin kaupan päälle (Hamada du Draa ja Mount Egerton).
Myöhemmin löysin niitä myös kivikaupoista, kuten Töysän kauppakeskuksesta.
Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook

Jarmo Moilanen

EBaylla on useitakin hyviä ja luotettavia meteoriittikauppiaita. Pekan antama linkki on hyvä vaikka alushousujakin vilahtelee tuossa listauksessa...

Suomestakin on viime vuosina kivimessuilta ja kivikaupoista löytänyt meteoriitteja ihan kivasti. Tosin harhaajohtavia myyntipuheitakin on tullut vastaan.

Kannattaa muistaa että ihan kaikki EBaylla meteoriitteina myytävät eivät välttämättä ole meteoriitteja. Ja kaikki meteoriititkaan eivät ole ostamisen arvoisia.

Esimerkiksi seuraavaa en lähtisi ostamaan:
http://www.ebay.com/itm/Meteorite-B6-0616-152-0g-TOP-OF-THE-LINE-METEORITE-SPECIMEN-HAND-PICKED-GLOSS-/270981387061?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f17bfd335
Kivi on toki suurella todennäköisyydellä meteoriitti, mutta luokittelematon ja kaikkea muuta kuin laadukas näyte.

Sen sijaan tätä en edes harkitsisi ostaa:
http://www.ebay.com/itm/Meteorite-2-gr-Martian-/221139981669?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337cf85565
Ei mitään takeita että olisi aito meteoriitti esitetyn perusteella. Bulgarialaisella myyjällä on lisäksi kauppoja tehtynä 0 kpl... Noin halvalla ei 2 g mars-kivet irtoa... Ei ainakaan laillisesti hankitut.

Joskus tieto on taas harhaanjohtavaa.

"Meteorite tektites" eivät ole meteoriitteja:
www.ebay.com/itm/Black-Meteorite-Tektite-Stone-from-China-37-2-g-/190737422111?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c68d6171f
Ne ovat tektiittejä eli meteoriittitörmäyksessä sulanutta maapallon kiveä. Toisin sanoen impaktiitteja. Ihan mielenkiintoisia näytteitä sinällään ja onhan niissä "taivaallinen kosketus", mutta ne eivät ole meteoriitteja. (Disclaimeri: on jonkin verran ollut keskustelua onko ne sittenkin meteoriitteja sillä osa niistä on käynyt avaruudessa ballistisena heitteleenä ja tullut alas mahdollisesti tulipallona. Mutta niiden materiaali ei ole toiselta taivaankappaleelta ja siksi niitä ei pidetä meteoriitteina).

Sama juttu "Libyan desert glass meteorite"-näytteistä, jotka ovat myös törmäyksessä sulanutta maapallon materiaalia.
http://www.ebay.com/itm/SR88117-LIBYAN-DESERT-GLASS-METEORITE-925-STERLING-SILVER-RING-JEWELRY-s-7-5-/280992861194?pt=Gemstone_Rings&hash=item416c7acc0a
Ovat kyllä mielenkiintoisia ja arvokkaita kiviä. Ja joistain niistä on löytynyt aitoa meteoriittista materiaalia kontaminaationa.

Samoin "meteorite moldavite" elikkä moldaviitit ovat tektiittejä eli impaktiitteja liittyen Saksan Riesin kraatteriin. Ne ei ole meteoriitteja. Kauniin vihreitä lasimaisia kiviä ja hyvin kiinnostavia ja yllättävän arvokkaita näytteitä ihan omilla ehdoillaankin. Noita löytyy usein viistehiottuinakin.

Hyvä neuvo on katsoa onko meteoriittia myyvällä kauppiaalla I.M.C.A.-numero. He yleensä sen ilmoittavat I.M.C.A.:n logon kanssa. Ja tarkistaa IMCAn kotisivulta että numero on tosiaan olemassa ja kuka sen haltija on: http://imca.cc/index.php?option=com_cb_search&task=usersList
Suomalaisia on nykyisin IMCAn jäseninä kaksi.
Jarmo