Canon550D Modaus kuvia

Aloittaja VeijoT, 16.08.2010, 23:29:07

« edellinen - seuraava »

VeijoT

Meni siinä pari tuntia tuon Canon 550D.n modauksessa, muuten samantyypiset lattakaapelit kuin muissakin Canon malleissa, varsinainen kennon modaus oli taas helpompi kun nyt ei ollut niin paljon liimaa IRcut fillterin ympärillä, jätin tällä kertaa piezoelectric pölynpoistolasin paikoilleen, siinä on myös sivusta tulevan infrapunavalon suodatus, mutta edestä suoraan tuleva infrapunavalo pääsee läpi. Varsinainen infrapunaa leikkaava suodin oli edellisen lasin ja kennon välissä.

Tarkennus osui kohdalleen kun laskin muovikehyksen ( tässä on pölynravistuslasi kiinni ) suoraan kameran runkoon kiinni.

Varitasapaino menee kohdalleen, kun ottaa valkoisella paperilla valkotasapaino testikuvan, ja käyttää tätä kuvaa valkotasapainon pohjana.

Tuolla muutama testikuva, ainakin Tv.n kaukosäädin valo ( noin 900nm ) vilkuu nyt livevideolla huomattavasti paremmin.
Lisään myöhemmin jonkun sumu kuvan kunhan ehdin.

http://avaruus.kuvat.fi/kuvat/Canon550D_IRmod/

http://avaruus.kuvat.fi/Kuvausvalineet/Canon550D-IRmod/index.html

Veijo T


VeijoT

Senverran oli vaalea taivas että ei voinut ottaa kuin 7 sekunnin valotuksen, ensin kokeilin 1min valotusta, tuli täysin valkea kuva, pudotin sitten puoleen minuuttiin, vileäkin tuli valkea kuva.

Tässä kokeilin ilman seurantaa 7sek, 50mm 1:1.8 objektiivilla, linsin edessä oli 2" uhc suodin.
Kaliforniasumu häämöttää kuvan keskellä, ( ihan vaan testasin huvikseni miten tuo modattu versio toimii )

Veijo TVeijoT

Testailin uudelleen kuuman kolvin näkyvyyttä kun kamerassa on Low-pass ( antialiasing ) suodin mukana, mutta infrapunaa leikkaava suodin on otettu pois.

Kukahan se osaisi kertoa mikä on tuon kuuman kolvin lämpötila, ei celsius asteina vaan nanomilleinä.

Tässä kuvassa alempana on mukana näkyvää valoa estävä suodin oliskohan tuo 874nm astiKolvin lämpötila näkyy myös Baaderin 7nm kaistan H-alpha suotimen läpi tuon verran.


Veijo T