Canon EOS 1000D mistä saisi edullisimmin?

Aloittaja Aapeli, 01.09.2009, 15:28:04

« edellinen - seuraava »

Aapeli

Kaipailisin hyviä vinkkejä mistä kameran saisi edullisimmin?  Onko kokemuksia ulkomaan netti kaupoista? Suunnitteilla kyseisen kameran hankinta , miten mahtaa olla hyödynnettävyys tähtikuvaukseen Sky-Watcher skyliner-200 kanssa ( ei seurantaa), jos innostuisin kuvauksesta. Ja viimeinen kysymys mitä kaikkea tarvin kameran ja kaukoputken väliin että homma toimisi jos toimii? Ja kyseessä pitäisi olla edullinen hankinta.  Kiitokset mahdollisista vastauksista ja vinkeistä jo etukäteen. :shocked:
Näyttää täällä foorumissa olevan jo aiheesta keskustelua...mutta käyttäjien neuvoja kaipailisin. :rolleyes:

tähti_ville

Hei Aapeli,

Kaukoputken ja kameran väliin tarviit canonin T2 sovitteen joita saa ainakin Teknofokukselta. Mitä tulee kuvaukseen ilman seurantaa niin viirutähtiä saa varmaan aika hyvin kuvattua mutta muihin tarvitaan kyllä seuranta.  Suomesta ostettaessa kun laitat hintaseuranta.fi ja hakusanaksi canon 1000 niin saat  halvimmat paikat tietää. Sekäö lopuksi halvalla ei saa oikeastaan mitään vaikka mitä tarjoaa halvalla ja ilmaiseksi kukaan ei tänään anna muuta kuin lämmintä kättä.

terveisin Antti

Aapeli

kiitos tiedoista...Hinta seuranta on vanha tuttu...tietääkö kukaan ulkomaan netti kauppoja joista voisi kyseisen kameran tilata, siis luotettavia joista omia kokemuksia? Onnistuuko siis ilman seurantaa kuun tai planeettojen kuvaaminenkaan  Canon EOS 1000D  ja Sky-Watcher skyliner-200.lla ? Tämmöisiä tyhmiä kysyn teiltä viisaammilta ja kokeneimmilta. :shocked:

-Jarz-

Lainaus käyttäjältä: Aapeli - 01.09.2009, 16:47:40
Onnistuuko siis ilman seurantaa kuun tai planeettojen kuvaaminenkaan  Canon EOS 1000D  ja Sky-Watcher skyliner-200.lla ? Tämmöisiä tyhmiä kysyn teiltä viisaammilta ja kokeneimmilta. :shocked:

Onnistuuhan tuo kun niiden valotusajat ovat niin lyhyitä ~ alle sekunnin luokkaa.
Toisaalta planeettoja kuvatessa joutuu pidentämään polttoväliä, jotta saa riittävän suurennuksen aikaan ja ilman seurantaa kohteet liikkuvat sitten kyllä aika nopeasti pois kuvakentästä. Tarkoittaa, että pinottavaksi tarkoitettuja kuvamääriä (vaikkapa 100 kuvaa) on hankala ottaa ilman seurantaa. Myöskin järkkärillä on muutenkin hidasta ottaa suuria määriä kuvia ja paremmin tuohon planeettakuvaukseen soveltuukin jokin edullinen web-kamera tai vähän hinnakkaampi QHY5.

Kuuta pystyy sitten jo paremmin kuvaamaan kun siitä onnistuu helpommin saamaan onnistuneita yksittäisiä valotuksia, jolloin pinoaminen ei ole niin oleellista.

JM
Jari
CPC 800 XLT - Skylux 70/700 - Pentax K10D - QHY5 - Atik 314L+

Aapeli

Pitänee miettiä ajan kans tarvinko edes järjestelmä kameraa. Jos pärjään aluksi digipokkarilla., millanen nyt itellä on..voihan silläkin kuuta kuvata. Eikö siihen saa jonkinlaisen jalustan jolla sen saa kaukoputkeen kiinni, jonkinlainen kisko kiinnytys tai vastaava. Taitaa olla viisainta sitte laittaa myöhemmin, jos on kuvaus kiinnostusta , siihen tarkoitukseen oma putki seurannalla. 

Kaizu

Lainaus käyttäjältä: -Jarz- - 01.09.2009, 17:34:50
Myöskin järkkärillä on muutenkin hidasta ottaa suuria määriä kuvia ja paremmin tuohon planeettakuvaukseen soveltuukin jokin edullinen web-kamera tai vähän hinnakkaampi QHY5.
Tiedoksi, Canonin 5Dmk2:lla on ihan kelvolliset videoominaisuudet.Jopa niin että jotkut mainosvideoiden kuvaajat ovat siirtyneet varsinaisesta videokamerasta Canonin järkkäriin.

Kaizu
Kai Forssen

Lauri Kangas

Lainaus käyttäjältä: Kaizu - 02.09.2009, 01:00:19
Tiedoksi, Canonin 5Dmk2:lla on ihan kelvolliset videoominaisuudet.Jopa niin että jotkut mainosvideoiden kuvaajat ovat siirtyneet varsinaisesta videokamerasta Canonin järkkäriin.

Filmiruudun kokoisella kennolla full hd video vastaa 19 mikrometrin pikseleitä, eikä edes binnattuna vaan sieltä välistä napsittuna. Planeetta jää kyllä aika turhan pieneksi. Lisäksi joutuu tallentamaan gigatavukaupalla mustaa taivasta, eikä videota saa käsiteltäväksi pakkaamattomana. Kyllä sininen kuutio tai QHY5 nyt vaan on ihan lyömättömiä tuohon planeettahommaan.

Timo Kuhmonen

"Canon digijärkkärit & videotiedostojen käsittely" irrotin tästä ketjusta:
http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=4908.0

Timpe

Digikamera.net on laitehärpäkkeiden suhteen lyömätön paikka. Tsekkaa vaikka ensiksi linkkilistalta ulkomaiset myymälät ja sitten foorumilta "Ulkomailta ostaminen" -alueen ostokokemukset laidasta laitaan eri liikkeistä. (Tuo tosin vaatii rekisteröitymisen, mutta yhtä laajaa digikamera-laitepohjaista keskustelua ei taida muualta Suomesta löytyä.) Pyörin aikoinaan itsekin tuolla, mutta nyt on tullut jo muutamia vuosia taukoa muiden kiireiden vuoksi.
- Timo Inkinen

Aapeli

Kiitti tiedosta. Pitääpä käydä tutustumassa.