Tähtiharrastus ja tähtitiede > Tietotekniikka

Linuxille ohjelmia

(1/2) > >>

Juha-Matti Penttilä:
Terve!

Tiedättekö joitain tähtiaiheisia ohjelmia Linuxille? Esimerkiksi jonkinlainen tähtikartta ohjelma, jolla pystyy ohjaamaan kaukoputkea ja tähtikuvien käsittely ohjelma. Voivat olla ilmaisia tai maksullisia. Olen tässä ajatellut asentaa kannettavaan SuSe 10.1 Linuxin, jonka voi ilmaiseksi imuroida netistä. Vielä kun saisi jonkin emulaattorin, jolla pystyy Windowsin ohjelmia ajamaan Linuxin puolella.

Linuxin mukana tulee yleensä kirjava joukko monenlaisia ohjelmia, jotka joutuisi Windowsin puolelle hankkimaan erikseen, useimmat ovat vielä maksullisia.

Sombrero:
Linuxille on Wine emulaattori jolla voi ajaa Linuxissa windows ohjelmia. http://www.winehq.com/

Vesa Kankare:
Cartes Du Ciel 3 versio on saatavilla linuxille. Nyt en tiedä onnistuuko sillä kaukoputken ohjaaminen, mutta toimiva kartasto kylläkin. Toinen hyvä karttaohjelma on Xephem.

Kuvankäsittelyyn tähtikuvien kanssa kannattaa kurkistaa CinePaintin suuntaan, se on 32bittinen kuvankäsittelysofta, jota käytetään Hollywoodissa. 8 bittinen hyvä ohjelma on GIMP.

Webcam kuvaus onnistuu hienosti Qastrocamilla, kuten rajoitetusti myös autoguidaus jonkin FIFO liitännäisen kautta (mm. Takahashin jaustoillle on olemassa tällainen). Olen itse tehnyt samalla tyylillä autoguiderin, joka ohjaa Powerflex ohjainta Qastrocamin avulla.

Digijärkkäristä kuvat tulee koneelle helposti gphotolla.

Iriksestä on huhuja, että se pelaa hyvin myös Linuksissa Winen avulla. Samoin Registax 4, josta on jopa ohjeetkin registaxin manuaalin lopussa.

Tästä löytyy $$$:reilla sitten jonkin verran vielä lisää: http://www.randomfactory.com/lfa.html

J.Tuukkanen:
Tässä olisi linkki sivustolle mistä löytyy kaikki tämän universumin tähtiaiheiset ohjelmat kaikille käyttöjärjestelmille ja jopa puhelimille.
http://astrotips.com/Downloads.phtml

pappa:
Kstars on hyvä KDE pohjainen ohjelmisto Linuxiin, se toimii myös Gnome ympäristössä ja kaikissa muissakin käyttöliittymissä Linuxiin...Se on hyvä planetaario ohjelmisto jossa on myös kameran ohjaus softaa ym. Käytössä netin yli valmiita kuvia ja muuta informaatiota rajattomasti ja dynaamisesti istunnon kestäessä.

edu.kde.org/kstars/

Muok: Susessa se löytyy asennuslimpulta keedu3 ohjelmisto paketeista, Fedoroissa se on valittavissa Custom asennuksessa  the KDE-Edu improvements for KDE 3.5  pakettina lisäpaketeista graafisten ohjelmistojen ryhmästä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta