Linuxille ohjelmia

Aloittaja astro_juhis84, 29.11.2006, 14:17:58

« edellinen - seuraava »

astro_juhis84

Terve!

Tiedättekö joitain tähtiaiheisia ohjelmia Linuxille? Esimerkiksi jonkinlainen tähtikartta ohjelma, jolla pystyy ohjaamaan kaukoputkea ja tähtikuvien käsittely ohjelma. Voivat olla ilmaisia tai maksullisia. Olen tässä ajatellut asentaa kannettavaan SuSe 10.1 Linuxin, jonka voi ilmaiseksi imuroida netistä. Vielä kun saisi jonkin emulaattorin, jolla pystyy Windowsin ohjelmia ajamaan Linuxin puolella.

Linuxin mukana tulee yleensä kirjava joukko monenlaisia ohjelmia, jotka joutuisi Windowsin puolelle hankkimaan erikseen, useimmat ovat vielä maksullisia.
EQ3 SkyScan jalusta, modattu Canon 550D
Sky-Watcher Evostar 80ED DS-Pro, Atik 314e mono ccd-kamera
https://www.instagram.com/astro_juhis84/
https://www.tiktok.com/@pyro_juhis84

Sombrero

Linuxille on Wine emulaattori jolla voi ajaa Linuxissa windows ohjelmia. http://www.winehq.com/
Jos tietäisimme mitä olemme tekemässä, sitä ei kutsuttaisi tutkimukseksi, eihän? - Albert Einstein

Vesa Kankare

Cartes Du Ciel 3 versio on saatavilla linuxille. Nyt en tiedä onnistuuko sillä kaukoputken ohjaaminen, mutta toimiva kartasto kylläkin. Toinen hyvä karttaohjelma on Xephem.

Kuvankäsittelyyn tähtikuvien kanssa kannattaa kurkistaa CinePaintin suuntaan, se on 32bittinen kuvankäsittelysofta, jota käytetään Hollywoodissa. 8 bittinen hyvä ohjelma on GIMP.

Webcam kuvaus onnistuu hienosti Qastrocamilla, kuten rajoitetusti myös autoguidaus jonkin FIFO liitännäisen kautta (mm. Takahashin jaustoillle on olemassa tällainen). Olen itse tehnyt samalla tyylillä autoguiderin, joka ohjaa Powerflex ohjainta Qastrocamin avulla.

Digijärkkäristä kuvat tulee koneelle helposti gphotolla.

Iriksestä on huhuja, että se pelaa hyvin myös Linuksissa Winen avulla. Samoin Registax 4, josta on jopa ohjeetkin registaxin manuaalin lopussa.

Tästä löytyy $$$:reilla sitten jonkin verran vielä lisää: http://www.randomfactory.com/lfa.html
Vesku
www.vkastronomy.com

J.Tuukkanen

Tässä olisi linkki sivustolle mistä löytyy kaikki tämän universumin tähtiaiheiset ohjelmat kaikille käyttöjärjestelmille ja jopa puhelimille.
http://astrotips.com/Downloads.phtml
Jari Tuukkanen

pappa

#4
Kstars on hyvä KDE pohjainen ohjelmisto Linuxiin, se toimii myös Gnome ympäristössä ja kaikissa muissakin käyttöliittymissä Linuxiin...Se on hyvä planetaario ohjelmisto jossa on myös kameran ohjaus softaa ym. Käytössä netin yli valmiita kuvia ja muuta informaatiota rajattomasti ja dynaamisesti istunnon kestäessä.

edu.kde.org/kstars/

Muok: Susessa se löytyy asennuslimpulta keedu3 ohjelmisto paketeista, Fedoroissa se on valittavissa Custom asennuksessa  the KDE-Edu improvements for KDE 3.5  pakettina lisäpaketeista graafisten ohjelmistojen ryhmästä.

Tähtiharrastusta aina -60 luvulta tähän päivään.
Nikon D200/D7000x/FE /FM/Nikkormat+MD-11 Nikon manuaaliroinaa.
Tamron SP AF 10-24 f3.5-4.5 Di II NEF
Sigma18-50 f 2.8 NEF Samyang 8mm f3.5 NEF
Manfrotto 055+RC128
Carl Zeiss Diascope FL 85 20-60X Manfrotto 028+HD501
Helios Quantum 4 15x70
Skywatcher Evostar Black Diamond 102/EQ3-2/DX-stat+Baader Planetarium 8-24mm Mark III + Baader Hyperion 2,25X Barlow
William 2" dielectric diagonal Baader Solar Continuum+JS

wizardd


TsH

Mainittakoon vielä Xephem, jota olen ainakin kannettavallani käyttänyt onnistuneesti.
Täältä löytyy vielä versio johon on pultattu kinni Meade LX200 sarjan hallintatyökalut. Tätä on myös testattu onnistuneesti Lakeuden Ursan tornilla.