Photoshop CS3 Beta

Aloittaja J.Tuukkanen, 18.12.2006, 00:01:58

« edellinen - seuraava »

J.Tuukkanen

Elikkä tuommonen on julkaistu viime viikolla, latasin sen kahdelle yrityksemme koneista ja tuntuu toimivan huomattavasti
nopeammin kuin CS2 ainakin Mac ympäristössä ,tietysti tuo ohjelma on huomattavasti suurempi kuin edeltäjänsä,ja muisti kauppa kukoistaa.
https://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=labs%5Fphotoshop
Jari Tuukkanen

Timo-Pekka Metsälä

Latasin itselleni tuon. Ohjelmassa on tähtikuvaajalle todella merkittäviä parannuksia.

Esimerkiksi Brightness/Contrast -säätö on nyt viimein hyödyllinen: se ei clippaa mustaa eikä huippuvalokohtia. Toinen parannus on Curves-työkalu. Sen ikkuna on reilusti isompi jolloin säätäminen on helpompaa ja kuvan histrogrammi näkyy säätöikkunan taustalla. Curves ei kuitenkaan ole vieläkään täydellinen - sitä varten pitäisi saada mahdollisuus histogrammin näyttämiseen esim. logaritmisena. Mielenkiintoinen uusi suodin on nimeltään Surface Blur. Sillä voi poistaa kohinaa taustasta tai vaikkapa tähtisumusta tai mistä tahansa suunnilleen tasaisesta pinnasta. Työkalu tekee blurin alueelle mutta jättää koskematta tähdet tai muut jyrkän kontrastin kohdat. Lopputuloksena kohina vähenee juuri oikeista kohdista ja tulos on varsin luonnollisen näköinen.

Beta-versio näyttäisi olevan varsin vakaa, mitään kaatuilemisia tai muita ongelmia en ole havainnut. Beta-versio on ilmainen CS2:n rekisteröityneille käyttäjille. Lataaminen vaatii rekisteröitymisen Adoben sivuille ja nykyisen CS2:n sarjanumeron.

t. Timo-Pekka

Vesa Kankare

Vielä kun tästä tulisi harrastajille/kotikäyttäjille suunnattu hinnoittelumalli. Yli 600EUR kuvankäsittelyohjelmasta on mielestäni pikkasen liikaa. Tai sitten on alettava opiskelemaan...

Harmittaa sinänsä, kun isoin kompastuskivi mun käsittelytyökaluissa on juuri GIMP, jonka 8bit arkkitehtuuri ei anna riittävästi mahdollisuuksia ja IRIS on aika hankala levels/curves käsittelyssä. GIMPin työkalut on muuten ihan OK, mutta informaatiota katoaa koko ajan sillä kuvaa käsitellessä.

Open Source maailmassa on ainakin kaksi projektia, jotka tähtäävät parempaan bittisyvyyteen Windows ympäristössä: CinePaint Glasgow ja GIMPin GEGL. Molemmat näyttävät aika lupaavilta, mutta toimivia versioita saataneen odottaa pitkään. Vaihtamalla Linuxin alle, saisi Cinepaintin jo nyt käyttöönsä vanhemmalla Film Gimp arkkitehtuurilla.

En tiedä sitten pystyisikö ongelman taklaamaan jollain hyvällä tähtikuvien käsittelyohjelmalla, kuten Images Plus. Ei ole tullut vielä demoversiota kokeiltua, vaikka on jo pitkän aikaa pitänyt.
Vesku
www.vkastronomy.com

Timo-Pekka Metsälä

Lainaus käyttäjältä: Vesku - 21.01.2007, 10:46:53
Vielä kun tästä tulisi harrastajille/kotikäyttäjille suunnattu hinnoittelumalli. Yli 600EUR kuvankäsittelyohjelmasta on mielestäni pikkasen liikaa.
Niin minustakin. Itse maksoin CS2:sta noin 250 euroa: ensin Saksasta OEM-versio 6 hintaan 50 euroa(sis.pk.) ja sen jälkeen upgrade CS2:een Verkkokauppa.comista 200e. OEM-version levyissä on kiellot jälleenmyynnistä, mutta ne eivät ole voimassa EU:ssa, koska asiasta on mm. Saksan korkeimman oikeuden päätös. Asiasta on pitkä ketju digicamera.netissä: http://www.digicamera.net/keskus/viewtopic.php?t=17317

PetriKe

Mistä ostit OEM-version? Linkki?
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

Timo-Pekka Metsälä

Lainaus käyttäjältä: petrike - 21.01.2007, 18:43:17
Mistä ostit OEM-version? Linkki?
www.ebay.de. Kauppias oli solutions24.com, joka näyttää olevan jo lopettanut toiminnan. Pikaisen tutkimuksen perusteella noita oem-versioita ei enää olekaan niin helppo löytää eBaystä.

J.Tuukkanen

Tässä esimerkki Surface Blur -suotimen käytöstä, kohteena McNaught ja kalustona Canon 1Ds Mark II /Canon EF 400mm DO IS USM.http://www.st-suunnittelu.fi/McNaught/
Siivoaa aika tehokkaasti pikselimössön, muistuttaa toiminnaltaan mallikuvauksissa käytettävää Hasselblad pehmennys -plugia, mutta on parempi.
Jari Tuukkanen