Joulukuu 2008

Aloittaja jonttuli, 07.12.2008, 15:36:58

« edellinen - seuraava »

Uppo

#15
Lainaus käyttäjältä: jtbo - 16.12.2008, 00:23:39
Kuvattu Nikon D40 ja Tamronin 70-300mm lasilla @ 300mm, valotus 1/6000 sec aukko f/5.6 ISO 800, käytännössä katuvalojen valosaasteen alta ja jotain usvaakin välillä tuolla kehittyi, mutta harvinaisen hyvä kuvauskeli, ei voi valittaa kuten jokainen tietää mitä kelit ovat olleet viimeisen kuukauden ajalta.

Ensimmäistä kertaa tuolla kameralla nyt kuuta tuli kuvattua, parempaakin kai voisi pystyä, tai ainakin pinoamista pitäisi treenata ?

Olisi varmaan kärsinyt hieman pidempää valotusaikaa käyttää, ja sitä myöten herkkyyttä pienemmäksi. Tuosta Tamronista en paljoa tiedä mutta hieman pienemmällä aukolla varmaan piirtäisi skarpimmin.

Kokeilemaan vaan lisää niin sieltä löytyy sopivat asetukset. Kannattaa muuten kuvata RAWia niin on hieman enemmän säätövaraa jälkikäsittelyssä.
Jani Virtanen

jtbo

Lainaus käyttäjältä: Uppo - 16.12.2008, 01:54:05
Olisi varmaan kärsinyt hieman pidempää valotusaikaa käyttää, ja sitä myöten herkkyyttä pienemmäksi. Tuosta Tamronista en paljoa tiedä mutta hieman pienemmällä aukolla varmaan piirtäisi skarpimmin.

Kokeilemaan vaan lisää niin sieltä löytyy sopivat asetukset. Kannattaa muuten kuvata RAWia niin on hieman enemmän säätövaraa jälkikäsittelyssä.

Jep, tuossa muistaakseni aukko oli 8-11 väliltä parhaimmillaan, jalustan mokoma on vain sen verran hutera, että 300mm se pikkasen tärisee vaikka käytän 10sek viivästettyä laukaisua, kun vielä ei ole aasiasta kaukolaukaisin saapunut, joten koetin sen mukanaan tuomaa epäterävyyttä kompensoida nopealla suljinajalla, vaikea noita kompromisseja kokeilematta selvittää, joten tässäpä sitä opitaan. 300mm kohdallahan tuo Tamron on vähän heikommin terävä kuin pienemmällä zoomilla, tuo viimeinen 100mm vie aika paljon pois terävyydestä, mutta 200mm:llä en saanut tarkennusta säädettyä kohdalleen ja kuusta tuli aika suhru.

Käsittelin vähän lisää, samaisen pinon kuvat muunsin RAW muodosta RGB muotoon ja kohdistin pinon IRIS:llä, jonka jälkeen kasasin pinon Registaxilla, tämän jälkeen tuloksena oli musta kuva, josta gammaa säätelemällä löytyi tälläinen kuu, värit hävisi jonnekkin, kun FIT-kuvat olivat mustavalkoisia, ehkä IRIS ohjelmalla olisi pitänyt vielä värit koostaa:


IRIS -> Registax reitillä tuli sellainen hyöty, että kuun eri osien valoisuuden sain hienosäädettyä omilla tasoillaan, en tiedä tosin meninkö ehkä hieman liiallisuuksien noiden merien korostamisessa, kun hakemista tuo vielä on, mutta alkaa hahmottumaan hieman jälkikäsittelyn potentiaali.

Pienemmällä ISO arvolla tuo kohina olisi kyllä pysynyt paremmin hallinnassa, mikä olisi ollut varsin suotavaa.

Kokeilin myös kuvata vapaalta kädeltä kaukoputken okulaarin läpi digipokkarilla, ei siitä saanut oikein kuin sanomista aikaan:


No sitäkin on kokeiltu ja en voi suositella ;)

Epämääräistä videotakin tuli otettua, kuvauksessa lukee tarkemmat tiedot, mutta kokonaiskustannukset 70e kun läppäri jo on olemassa, lähinnä tuosta näkee kuinka säätila(?) aiheutti pientä väreilyä ja tunnistaa sen klöntin ehkä kuuksi, pitää kehitellä tuotakin vielä hieman, harvassa ovat vain nämä selkeät yöt olleet.
http://www.youtube.com/watch?v=8a45Iw7EXGA

AP

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 15.12.2008, 22:43:29
Komean Kuun olet saanut saalistettua Nikonin kennolle, AP  :smiley:
Tuo SW100ED linssiputki taitaa soveltua varsin hyvin tällaiseen kuvaustarpeeseen, vai kuinka? Jälki on ainakin hyvätasoista ja terävää...

No näyttäisi putki optisesti ainakin pelittävän ok, kiitokset vaan Munkille! (tämä oli vasta toinen kerta kun pääsi testaamaan) , kyseessähän on tässä vain yksi kuva jota on hiukan terävöitetty ja tasoja  säädelty hiukan kohdalleen (terminaattori erikseen ja loppukuu erikseen) .

T:AP
Antti Paaso

Timppa_

Noniin, ensimmäinen kuukuva tuli juuri napattua. Ei mitenkään kovin hyvä kuvanlaatu, yritin pikkasen parannella PhotoFiltterillä...
Ja kamerana toimii Canon PowerShot A520, vaivaiset 4.0 megapixeliä 14x zoomilla.

Hyvää Uutta Vuotta!
"... And nothing else matters..."

explo

Kuu ja Venus näkyivät taivaalla muutaman asteen päässä toisistaan, joten tulin kokeilleeksi Liveviewillä tarkentamista parivaljakkoon (hyvin tuntuu sinänsä toimivan). Yritin ottaa maatamon esiinmanaamista varten useamman otoksen eri valotuksilla, pitää kokeilla myöhemmin alignoida & yhdistää niitä mutta tässä yksittäinen otos (cropattu + pienennetty, alunperin otettu 200-millisellä putkella ja Canonin 40D-rungolla):

AP

Sain D300:sellakin jotain kennolle tänään..  :cheesy:

T:AP
Antti Paaso

-Jarz-

Tässäpä vuoden viimeinen kuukuvani.

31.12.2008.

Pentax K10D, 200mm/f9.5, ISO 100, 1/45s.

Hyvää alkavaa vuotta 2009 vaan kaikille  :smiley:.

JM
Jari
CPC 800 XLT - Skylux 70/700 - Pentax K10D - QHY5 - Atik 314L+

jtbo44 kuvan pinosta Registaxilla tehty kuu, en ole ihan tyytyväinen tuo kuun reuna hehkuu vähän liikaa, ilmeisesti kuvat vain olivat niin tuhnuisia että joutui säätelemään vähän liikaakiin noita vipuja, muuten olisi ollut lattea ja utuinen  :undecided:

Kuun kuvasin juuri ennen pilvien tuloa, 15-16 välisenä aikana tänään.

Nikon D40 ja Tamron 70-300mm

1/320s
ISO 400
F/8
300mm

White balance unohtui tuossa automaattiseksi, pitää kokeilla toinen kuvaamani pino kasailla, siinä oli manuaalinen white balance.

jonttuli

Vuoden 2009 ensimmäinen kuukuvani. Ei kummoinen tuo kuvani, mutta menettelee. :smiley:

Tiedot:
Kuvattu: 1.1.2009 n. kello: 19:20
Aukkoarvo: f/10
Valotusaika: 1/20 sekuntia
ISO-nopeus: ISO-200

Heb

Tässä kuva Kuusta ja Venuksesta vuoden 2008 viimeisenä iltana.

kamera: Canon EOS 450D
putki: Sigma 70-300mm F4-5,6 APO DG macro
valotusaika: 1/100 s

Tämän kuvan myötä toivotan kaikille onnellista ja tähtikirkasta vuotta 2009!

edit: Pienensin hieman kuvaa

Lars

Tämä sarja oli päässyt jo unohtumaan;

Timo Kuhmonen

Lainaus käyttäjältä: Lars - 13.09.2009, 14:21:18
Tämä sarja oli päässyt jo unohtumaan;
Ilmeisesti kaukaisen suihkukoneen jättövana osunut kuun kanssa samalle linjalle ?
Täällä Espoossa usein lentää HKi-Vantaalle tulevia koneita yli. Siluetti niillä on sen verran iso että harvoin mahtuu auringon tai kuun kiekon sisään.