M27 - Nostopainosumu

Aloittaja PetriKe, 28.07.2006, 11:21:40

« edellinen - seuraava »

Ransu

Hyvä kuva Pietarilta, näistä on kiva katsoa miten kuvaajan taidot kehittyvät ja oppii ottamaan käytettävissä olevista laitteista kaiken irti. Veikkaan että Pietarilta tullaan näkemään vielä hienoja kuvia :cool:
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Marko.J

Lainaus käyttäjältä: Pietari - 28.11.2010, 23:55:46
Tämmöistä sain irti nostopaino sumusta digipokkarilla (powershot a490) ja skymax 102 putkella. Kuvaan on pinottu DSS ohjelmalla 62 kpl 15 sekunnin valotusta, jälkikäsittely on tehty paintshop photo pro x3 kuvankäsittely ohjelmalla.

Onneksi olkoon, hyvä kuva etenkin osavalotusten valotusajat huomioden! Tuosta on hyvä jatkaa haastavan mutta antoisan harrastuksen parissa!!!  :grin:
Marko Järvinen
"Jos ei nippusiteillä ja jeesusteipillä tule kuntoon, niin sitten se on oikeasti rikki."
http://markonastroblogi.blogspot.fi

J-P

#287
Hei,

Käsittelin uusiksi M27 kuvani syksyltä 2009. Sain mielestäni kuvasta enemmän irti ja lisäksi nyt mukana myös värit tähdissä.

Isommat kuvat, tiedot ja linkki alkuperäisiin prosessointeihin Blogissani:
http://astroanarchy.blogspot.com/2011/02/m27-dumbbell-nebula-reprocessed.html


"Luonnolliset" värit kapeakaistakanavista yhdistettynä.


HST-paletti

Huom. Kannattaa katsoa isommat kuvat blogissa!

Edit.
Laitetaan lähikuva tännekin, isompi blogissa.






Jussi Koponen

Ei hemmetti miten älytön kuva! Itsekkin tuota syksyllä kokeilin ja täytyi ihan tarkastaa, että onko tämä tosiaan sama kohde.

tähti_ville

Heippa,

Nyt se sitten alkoi taas uuden kameran myötä opettelu ja ensimmäisenä otoksena tietty M27.  Kamerana Sbigin 4000, putkena Celestron 9,25 valotusta kokonaista 50min. Darkit ja biassit on mutta en osaa vielä ottaa flatteja tuolla kameralla. Kaippa se sitten parin vuoden päästä taas onnistuu.

terveisin Antti.


Murtsi

Hyvä aloitus kaudelle vaikka hieman näyttää tarkennus olleen pielessä vai oletko pehmentänyt kuvankäsittelyssä liikaa? Flättien puuttumisesta johtuen olet ilmeisesti tasoittanut kuvaa gradient exterminatorilla? Näyttää siltä että käsittely on tehnyt sumun ympärille mustan renkaan joka saattaa johtua siitä että gradient exterminatoria käytettäessä sumualue on ollut valinnassa mukana, se kannattaisi ottaa valinnasta pois (yleensäkin kaikki kuvan kirkkaat osat) ja ja tehdä tasoitus loppukuvaan. Itse käytän gradient exterminatoria photoshopissa siten että valitsen ensin kaikki (select all) ja sen jälkeen valitsen lassotyökalun, siihen radius noin 50 pikseliä ja vähennän valinnasta kaikki kuvan kirkkaat osat, jonka jälkeen ajetaan gradient exterminator. Tämä on yleensä toiminut aika hyvin eikä tummentumia ole kirkkaiden kohteiden ympärille juurikaan tullut.

Taisi mennä hieman sekavaksi selittelyksi mutta toivottavasti ymmärsit tuosta mitä tarkoitin.

onnittelut uuden kameran johdosta, mahtaakohan meitä digijärkkärillä kuvaavia enää olla montakaan kun useat kuvaajat näyttävät siirtyvän ccd kameran käyttäjiksi.

laari

Parin vuoden kamerajalustakuvaamisen jälkeen sain viimein ostettua seurantavehkeen (ioptron cube), ja tätä piti sitten ensimmäisenä koittaa kuvata, kun ei muuta keksinyt.

Siis eka testikuva tällä uudella jalustalla. (200mm vivitar himmennettynä f5.6, iso 1600, valotukset 30s, yhteensä n. 5min)
Paljon tuli jalustan myötä uutta opettelemista, mutta sehän se tämän homman juju onkin :)
Juha Peräsaari

Astrobin

Ioptron Cube-A
Nikon D5300

Jupiter 37A 135mm f3.5
Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G VR
Nikkor AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR
iOptron 1200mm / 90mm MC

Ransu

#292
Viime yönä oli taas kirkasta ja jatkoin tutustumista TS250 Newtonilla kuvaamiseen. Nyt onnistuin saamaan etsinguidauksenkin toimimaan Synguiderilla. Lisäsin barlowin etsimen perään ja tähdet alkoivat kestää paikallaan. Kosteutta oli taas runsain mitoin ilmassa.
Tähän kuvaan on kerätty valoa 1h 34min, pääasiassa 4 min valotuksina. Täytyy olla taas tyytyväinen, paras kuvani tästä kohteesta.
Tuo TS:n Newton tuntuu myös toimivan ihan mukiin menevästi. Kunhan korjaa Kiinalaisten jättämät löysät ruuvit ym. Ihmettelin nimittäin kun edellisenä yönä huomasin fokuserin liikkuvan sivusuunnassa millitolkulla. Olivat penteleet jättäneet tuosta TS:n omasta crayfordista neljä ruuvia sisäisestä mekanismista aivan löysälle. Siitä onneksi selvisi kiristämällä ja nyt fokuseri on taas napakka.


Blogista pääsee katsomaan vähän isompana.

Edit: vaihdoin hiukan väritetymmän version
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

einari

Hyvin näyttää tähdet olevan pyöreitä, mutta olisiko väriä voinut olla hieman enemmänkin.
___
Tapio

J-P

Olen kesän aikana uudelleenkäsitellyt lähes kaikki kuvani... Osittain harjoituksen vuoksi ja osittain siksi, että olen edelleenkehittänyt
menetelmiäni ja ssan kuvista irti entistäkin enemmän.

Tässä esimerrkinä M27, Nostopainosumu:
http://astroanarchy.blogspot.com/2011/09/m27-dumbbell-nebula-reprocessed-ones.html
Sommitelmaa on muutettu dynaamisemmaksi, isommat kuvat ja linkki edelliseen versioon linkin takana.

Laitetaan vielä HST-paletin kuva tännekkin koristeeksi.


Joni

Sanattomaksi vetää...

Timpe

Lainaus käyttäjältä: J-P - 08.09.2011, 22:51:20
Laitetaan vielä HST-paletin kuva tännekkin koristeeksi.

Kirjaimellisestikin koristeeksi, sillä tämä uusin versio on hyvin kaunis ja ennen näkemättömän upea tulkinta ikivanhasta kuva-aiheesta :cool:
- Timo Inkinen

jussi_k_kojootti

Eilen oli hyvä ilta.  Tähdillä näkyi melkein täysin vakaat diffraktiorenkaat, napasuuntaus tarkentui muutaman kaariminuutin päähän oikeasta, guidaus toimi ja sain käyttökelpoiset flätitkin.
Nyt saa vaikka vähän sataakin, voi sitten harjoittella kuvankäsittelyä.  Tonemap-tekniikoiden kanssa on vielä pitkä tie edessä.  Sillä välin ensimmäiset hätäiset yritykset näytille -- pinossa n. 35min parin minuutin pätkissä.
Kuvattu SW80ED, Canon 400D, guidaus galileoscope + satasen valvontakamera (guidaustähtenä Nuolen kärki -- mag 3.5 -- himmein minkä tähän mennessä olen saanut PHD:n ruudulle asti).

jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

einari

Tykkään ensimmäisestä versiosta enemmän.
Ehkä sitä voisi vielä hieman väännellä mutta toisessa on punertavan oloinen taustataivas.

Ja aika ovelaa että galileoscooppi on autoguidauskäytössä  :cheesy:
___
Tapio

Jyrki


Työkoneen näytöllä versio 2 on miellyttävämpi katsella, vaikka tausta hieman punertaakin.
Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/