DeepSky

Aloittaja artoni, 14.10.2006, 20:38:44

« edellinen - seuraava »

artoni

Hei! Kertokaas omia mielipiteitä mikä DeepSky-kirja kannattais hankkia? Yritin muuten tilata akateemisen kirjakaupan kautta Uranometria 2000.0  The Northern Hemisphere to -6, mutta ilmoittivat paripäivän päästä ettei saa sitä enää. Saako tänne "korpeen" edes tilattua jonkinmoisen kirjan?  :-[

Never

Tottakai saa. Amazon.com toimii ja Uranometrian voi tilata suoraan Willmann-Bellin kotisivuilta ja hyvin tulee kotiin asti! Tuolla ei ainakaan lue että olisi loppu.

/Jake

artoni

Kiitos Never vastauksesta. Harmi ettei kellään tässä foorumissa ole tietoa hyvästä DeepSky-kirjasta. No pitää jatkaa etsimistä.

Never

Kyllähän niitä on, riippuu mitä haluaa. Kartaksi käy nykyään läppäri aika hyvin, jossa Skymap, Megastar tms. Uranometria sopii hyvin kanssa, mutta varsinkin himmeiden ja pienten planetaaristen kanssa voi tulla ongelmia.

Kunnon kirjoja kirjoja sitten on tietysti Syvä Taivas, O'Mearan näpyttämän kirjat (Deep-Sky Companions-kirjat) ja siinä ainakin nämä parhaat omasta kirjahyllystäni. Kohde kuvauksia sisältäviä on tietysti Night Sky Observers Guide vol 1-2, joka on kyllä todellisuudessa melko turha, ainakin omasta mielestäni. Amazonista pystyy etsimään muistaakseni aika hyvin Deep sky kirjoja rajaamalla aiheen astronomy / observing tms.

/Jake

Iiro Sairanen

Karttakirjan sijasta kannattaa hankkia vaikkapa SkyMap Pro ja printteri, niillä pääsee huomattavasti pitemmälle kuin esimerkiksi kömpelöllä Uranometrialla. Kannattavin vaihtoehto on imutella Cartes Du Ciel ja tehdä kartat sillä. Muista kirjoista voisin mainita Walter Scott Houstonin artikkeleista kootun Deep-Sky Wonders -kirjan, jossa on esitelty ja kuvailtu huomattava määrä kohteita eri havaintokuukausille jaoteltuna.
Iiro Sairanen
--> http://deepsky.arkku.net <--

Vesa Kankare

Lainaus käyttäjältä: Iiro Sairanen - 03.11.2006, 22:04:23
Muista kirjoista voisin mainita Walter Scott Houstonin artikkeleista kootun Deep-Sky Wonders -kirjan, jossa on esitelty ja kuvailtu huomattava määrä kohteita eri havaintokuukausille jaoteltuna.
Vastaava myöskin erinomainen kirja on Sue Wrenchin artikkeleista koottu Celestial Sampler. Molemmat löytyvät hyllystä ja ovat mielenkiintoista luettavaa.
Vesku
www.vkastronomy.com

J.Tuukkanen

No minulla on käytössä Jess K. Gilmour Guide D´observation Du ciel profond ,suosittelen erityisesti valokuvaajille.
Jari Tuukkanen

artoni

Kiitos kaikille vastaajille.

white velho

Onko kenellään kokemusta uranometria field guidesta?
Miten se eroaa muista uranometrioista?