Havaintokohteet ja havaitseminen > Aurinko

Aloittelian Auringon-kuvaus kalusto

(1/14) > >>

starfoto:
Piti avata uusi aihe ja kysyä teiltä kokeneemmilta neuvoa. Millaisilla vehkeillä pystyy kuvaamaan hyvin Aurinkoa? Kiitoksia jo etukäteen. :huh:

Timo Kantola:
Määttäsellä on joitain valmiita vinkkejä (oikeestaan auringonpimennys  kuvausvinkkejä, mutta jos asia on ihan uusi, niin saattaa tuostakin jotain löytyä):
http://www.teknofokus.fi/Astro/akuvaus.htm

Onko sinulla jo valmiina jotain - putki, kamera.. jolla haluaisit päästä kuvauksen alkuun.
Vai haluatko ostoslistan kamoista jolla saa sitten kunnon kuvia ?

Perussetti taitaa olla:
1 (ykkösenä välttämättömänä  ja ensimmäisenä) Aurinkosuodatin , yleensä käytetään kalvoa, esim:
http://www.teknofokus.fi/Astro/Akalvo.htm
2 kamera ( digijärkkäri, pokkari tai webbikamera... ehkä videokamerakin käy) Järkkäri ja pokkari ei vaadi tietokonetta kuvauspaikalle
3 Kaukoputki ( linssi, peili, tai niiden yhdistelmä (SC..)) pieni tai iso. Mieluiten seurannalla varustettuna, niin voi keskittyä tarkentamiseen ( haasteellisinta koko hommassa ) ja kuvaamiseen.
 

starfoto:
Itsellä on Sky-Watcherin kaukoputki ja Kamerana Nikon d40. Lähinnä olisi suodattimen tai kalvon tarve ja mitä muuta sitten tarvitseekaan. Mutta tälläiset on jo valmiina.

Timo Kantola:
Sitten tarvitset täydenaukon aurinkosuotimen, ja adapterin kameran saamiseksi putkeen kiinni. Varmaan kannattaa hankkia okulaarisuurennus sovite - jos koittaa kuvata ilman okulaaria suoraan polttopisteestä, saattaa että kamera ei tarkennu ilman putken lyhentämistä.. saattaa tosin tarkentuakkin. Okulaarisovitteen kanssa ei pitäisi olla tarkennus ongelmia.

Kannattaa kysellä putkikaupoista...
URSA, Teknofokus,Ylva ... mitä niitä nyt onkaan..

starfoto:
Kiitoksia Timo neuvoista/vinkeistä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta