M 100

Aloittaja Timo Kantola, 28.03.2009, 15:52:02

« edellinen - seuraava »

Librari



Ei ole tästä kohteesta vähään aikaan kukaan kuvia laittanut. Itse eksyin 18.03 valottelemaan galaksin M100 seutua ja valoa kertyi tunnin verran. Flättien kanssa oli ongelmia ja taustassa oudot raidat, olisiko sähkölinjat osuneet kuvaan.
Kuvaustiedot: http://astrobin.com/7625/
edit: käännetty kuva "oikein"päin
-Antti
Celestron Omni  XLT 150, EQ-6, Canon 30D (mod)   http://robsastronomy.blogspot.com/
- Ant ti T

Ransu

Hieno kuva ja hyvin käsitelty, paljon pieniä galakseja näkyvissä tuolla täysikokoisessa
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Make

Olen samaa mieltä, täysikokoisessa on hieno tunnelma. Laaja kenttä sopii tähän kohteeseen, jossa nuo pitkulaiset naapurigalaksit osoittavat pääkohteen suuntaan.
Markku Kellomäki
Make's Space Station-blogi

Nurinniska Observatory

Lainaus käyttäjältä: Make - 22.03.2012, 20:37:27
...pitkulaiset naapurigalaksit osoittavat pääkohteen suuntaan.

Totta puhut, enpä ole koskaan aiemmin pannut merkille. Onnittelut Librarille hienosta kuvasta!
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

Murtsi

Yllättävän vähän kuvattu galaksi, no tässä minun näkemys aiheesta. Valotusta kuvassa 80 minuuttia 10 minuutin osissa. Rajasin näkymän siten että myös naapureita mahtuisi kuvaan mahdollisimman paljon ja aika monta sinne sitten lopulta sopikin. Foorumikuva toimii linkkinä 2400x1600 445 kt kuvaan.



Kuvausvälineet: Orion Optics SPX 200 F/3,3, ASA-2Korrr komakorjain/lyhennin, modattu CANON EOS 350D, Astronomikin CLS-CCD suodin, CELESTRON CGEM jalusta, KWIQ guider.

Make

Hieno kuva, Arto! Kuvassasi näkyy vielä kolmaskin "nuoli" (naapurigalaksi), joka osoittaa kohti M100:aa. Todella hieno rajaus!
Markku Kellomäki
Make's Space Station-blogi

Jouko_Kettunen

M100 on komea galaksi, jota pääsee kuvaamaan vain näin havaintokauden lopuksi. Nytkin se on alkuillasta melko matalalla. Onnistuin kuvaamaan sitä 1.4. vain 1,5 h:n ajan ennen kuin pilvet tulivat. Näkyvyys oli kuitenkin hyvä ja kuvaan tarttui osa galaksin ympärillä olevasta himmeästä hehkusta. Kuvasta voi ainakin aavistella, miten M100:n satelliittigalaksi NGC4323 liittyy isäntäänsä. Kuvassa on vielä paljon kohinaa, mutta sitä voi vähentää ottamalla galaksista lisää kuvia, kunhan säät vain sallisivat.

Timpe

Joukolta hieno galaksikuva!  :cheesy:
Tätä on ollut ajatus kuvata itsekin, mutta kelien ja oman aikataulutuksen kanssa on ollut vähän niin tai näin. Tämä taisi olla kuvattuna 10" RCT:n natiivipolttovälillä (2000mm), kun  7x6' galaksikiekolle tuli noin mukavasti läpimittaa ja yksityiskohtia?
- Timo Inkinen

Jouko_Kettunen

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 03.04.2016, 18:33:48
Tämä taisi olla kuvattuna 10" RCT:n natiivipolttovälillä (2000mm), kun  7x6' galaksikiekolle tuli noin mukavasti läpimittaa ja yksityiskohtia?
Kyllä vain. Kuvaa ei ole yhtään rajattu (toki reilusti pakattu), eli tässä on kaikki mitä SBIG ST-8300 kennolle on tarttunut.

Jouko_Kettunen

Sunnuntai ilta oli täällä tähtikirkas, joten pääsin ottamaan lisää kuvia M100 galaksista. Näkyvyys ei kuitenkaan ollut lähellekään samaa luokkaa kuin edellisellä kerralla, joten mitään uusia yksityiskohtia en saanut esille. 4 tunnin valotusmäärä tuotti kuitenkin niin paljon kuvia, että loppukuvan kohina väheni aivan oleellisesti.

RL

Hieno tarkka kuva! Paljon pikku utuja näkyvissä.

Kokeilin tuohon muuten Astronomy Toolsin color blotch reduction työkalua photoshopilla. Toimi aika hyvin. Tuo työkalu toimii ihan normi valokuviinkin erittäin hyvin.

Murtsi

Kuvaan tuli merkittävä parannus aiempaan lisävalotuksien myötä  :cool: ehkä uusia yksityiskohtie ei ole tullut lisää mutta kohinataso on nyt parempi. Periaatteessa kaikki yksityiskohdat ovat olemassa jo yksittäisvalotuksissa mutta piilossa kohinan seassa, lisävalotuksilla nuo saadaan vain selvemmin esille. Ei muuta kuin lisää valoa suurinpiirtein saman verran tähän astisiin niin käsissä onkin huippukuva.

ellu

Joukolla todella hieno kuva! Galaksin yksityiskohdat näkyy ainakin paljon paremmin tässä viimeisimmässä versiossa.  :smiley:
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

Timpe

Joukon kuvattua tästä noin komea loppukuva, allekirjoittaneen piti kuvata M100:sta verrokki 1340mm polttovälillä (ts. kuva samanlaisella 10" RCT-putkella, mutta lyhennettynä AP CCDT67:lla).
Noh, projekti jäi tyngäksi yhden illan kuvaukseksi 7.4.-8.4.2016, jolloin syntyi vain 9 kpl 10min valotuksia tähän LRGB kuvaan. Jostain syystä kevään aikana ei enää löytynyt selkeitä säitä tai sitten en ollut paikalla kuvaamassa tai sitten galaksi valui havaintohorisontin taakse. Tässä siis kyseinen 90min tynkä QSI 583 ws kameralla kuvaten. Tästä kuvaa on rajattu noin 80%:iin originaalista kuvakäsittelyn aikana.



Tiedostonimistä näkyi, että olin kuvannut tämän ensimmäistä kertaa SGP:n ohjastamana. PixInsightilla pääasialliset venytykset ja PhotoShopissa loppusilaus.
Taivaanvahdissa: http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/56101
- Timo Inkinen

Jurassic

Luminanssikanava viime yöstä 24-25.03.2017.

Valotettu parvekkeelta 1t.43min.
Omegon eq5
Canon 1200D full spectrum mode