IC 1805 Sydänsumu

Aloittaja Vesa Kankare, 31.10.2006, 18:43:39

« edellinen - seuraava »

tuunari

On hienoja "otoksia".

Kiitos Jukka ja Erik!
-pasi

Jouko_Kettunen

Tämä on todella majesteetillisen hieno kohde - varsinkin tämä sumun ytimessä oleva "korkkiruuvi". Edellä on niin hienoja kuvia, että minäkin innostuin käsittelemään vanhan kuvan uudelleen. Kuvattu GSO 10 RC putkella ja SBIG ST-8300 kameralla.

wm-x

Joukon kuvassa on jotain maagista. Hieno otos!


Hieman korjaisin tähtiä, jos saa jostain mainita. Pinkki/magenta tähdet vievät vähän huomiota kauniilta sumulta.

Jouko_Kettunen

Kiitos, hyvä kommentti. Taidot vaan eivät riittäneet pinkkien tähtien korjaamiseen. Tämä on minun ensimmäinen Hubble paletin mukaisesti tehty kuva, johon olen saanut jonkinlaisia sinisen sävyjä ja poistettua luonnottoman vihreän.

wm-x

Lainaus käyttäjältä: Jouko_Kettunen - 18.11.2019, 10:14:16
Kiitos, hyvä kommentti. Taidot vaan eivät riittäneet pinkkien tähtien korjaamiseen. Tämä on minun ensimmäinen Hubble paletin mukaisesti tehty kuva, johon olen saanut jonkinlaisia sinisen sävyjä ja poistettua luonnottoman vihreän.

Pixinsightissa on color mask osio. Sieltä voit tehdä magenta maskin ja vähentää magentasta punaista jolloin saat kauniin sinisiä tähtiä niistä. Googleta joku ohje. Siinä ei mitään ihmeellistä ole, muistat vaan laittaa blurria esim x3.


Käsittelin minäkin uudestaan tuon sydämmeni:
Tässä uusi otos:

Javs86

On niin hienoja kuvia, että tänne nyt enää kehtaa omia kuvia laittaa... No laitanpas siltikin, kun on ollut tähtiharrastuksen saralla viime ajat hieman huonoa tuuria laitteiston kanssa. Atik IC16 ja TS-Optics ED 80mm putkella 30min aloitus (DSO) tälle kaudelle. Valitettavasti akku ei kestänyt pidempään ja oli lopeteltava hyvissä ajoin kuvailut, mutta tähän keräilen lisää sitten valotusta kauden jatkuessa eteenpäin halpis vermeilläni.
Jarkko Suominen
--------------------
Porin Karhunvartijat ry
https://karhunvartijat.fi/

--------------------
TS-Optics ED Apo 80mm f/7,
HEQ5 Pro Syntrek,
Canon eos 700D (Astro-mod), ZWO ASI120 MC, Atik 16IC

Kharan

Laitanpa tän tänne tähtijoukkojen sijasta. HaLRGB-prosessi on vielä vähän hakusessa mutta askel kerrallaan. DynamicBackgroundExtraction oli suhteellisen humoristinen tän kuvan kanssa, koska yksikään kuvan pikseli ei ollut taustataivasta vety-alfakuvan mukaan.


https://www.astrobin.com/ot7y1l/?nc=user

Erik Pirtala

Kuten tavallista, viime kauden Sydänsumu jäi vaivaamaan ja jätti paljon hampaankoloon. Halusin antaa tälle junnuaikojen suosikkikohteelleni uuden mahdollisuuden kuvaamalla lisää dataa. Sain käytettyä vuoden takaiset 7 tuntia, ja lisäksi kuvasin 8 tuntia kapeakaistaa ja tunnin RGB tähtiä varten, nyt kun viime öinä on viimein ollut keliä.

Yhteensä siis syntyi 16h valotettu loppukuva. Kamera oli kauden vaihteen säädöissä kiertynyt sen verran, että "jouduin" kroppaamaan näkymän tähän keskelle. Ei haittaa, koska tuo on niin älyttömän nättiä aluetta  :azn:



Astrobinissä:

tekniset tiedot https://www.astrobin.com/22ubum/0/
täysikokoinen https://www.astrobin.com/full/22ubum/0/?nc=user

J Piira

Ei tämä SHO-kuvan käsittelykään näytä aivan helppoa olevan.  Onneksi täältä löytyy tosi hienoja kuvia, joista voi nähdä mitä tästä kohteesta kuvaan voisi saada näkyviin. Tuossa on vähän yli kymmene tuntia valotusta. Muutaman päivän olen yrittänyt saada kuvaan värejä ja ehkä tuota käsittelyä pikkuhiljaa oppii kun vain yrittää.
- Jukka -

J Piira

Vähän eri tavalla käsitelty versio. Näillä pilvisillä keleillä on hyvä opetella kuvan käsittelyä. Ehkä tässä kuvassa auttaisi, jos SII:tä ja OIII:ea saisi vähän lisää.
- Jukka -

J Piira

#355
Kuvankäsittelyn opettelu jatkuu.


https://www.astrobin.com/full/6j1565/0/
- Jukka -

Erik Pirtala

Lopputulos paranee kokoajan. Laadukas raakadata on mukavaa opettelumateriaalia

Erik Pirtala

#357
On isoja projekteja, ja sitten on isoja ja työläitä projekteja. Tämä projekti oli kohtuullisen työläs: Sydänsumu ei olisi mahtunut kuvakenttääni edes 2 paneelin mosaiikkina. Päätinkin tehdä neljän paneelin mosaiikin (2x2). Neljä paneelia, joissa kussakin on 6 kanavaa: SHO+RGB. Kussakin paneelissa on valotusta seuraavasti:

Ha: 3,5h
O-III: 2,5h
S-II: 3h
RGB: 1h
= 10h
Yhteensä kuvaan kertyi valotusta tasan 40 tuntia, mikä on itselleni uusi ennätys. Toinen ennätys meni siinä monenako yönä yhtä kuvaa on valotettu: Tähän projektiin kertyi dataa 17 eri yöltä, alkaen 21. Marraskuuta, sisältäen mm. kaikki joulupäivien ja uuden vuoden yöt, ja päättyen tänään 8.1. Tähän hyödynsin paljon öitä, jotka eivät oikeastaan ollut kuvauskelpoisia: Pystyin automaation avulla kuvaamaan pienistä aukoista yksittäisiä ruutuja useana yönä. Kaiken tuon datan setviminen, ja se että kuvassa oli yhteensä 24 kanavaa/pinoa teki tästä niin työlään että en kyllä tee ihan hetkeen näin isoa mosaiikkia. Muutenkin ihan pieni tauko voisi tehdä hyvää, harvoin on näin puutunut olo.

Sääli että rgb tähtien kanssa oli ilmeisesti putki huurussa, meni vähän mössöksi ne. Sumun puolesta ois ollu ainekset mihin vaan

Alasskaalaaminen alkuperäisestä 8300px leveästä kuvasta foorumikokoon oli vähän jännää, suuri osa tähdistä meni pikselin kokoisiksi.



Isompi kuva:
https://www.astrobin.com/bc5lf5/B/

Harmaa Vaeltaja

En tiedä oletko maininnut missään edellä, mutta millaisella kalustolla tämä on kuvattu? polttoväli? kamera? jne.

einari

Huh huh, mikä kuva jälleen.
Suomen oloissa uskomaton urakka. Ja ymmärrän kyllä fiiliksen pitää taukoa mosaiikin jälkeen  :azn:

Kuvastiedot löytyy Astrobin-linkistä.
Imaging Telescopes Or Lenses: GSO 6" f/4 Imaging Newtonian Telescope
Imaging Cameras: ASI1600MM-C
___
Tapio