IC 1805 Sydänsumu

Aloittaja Vesa Kankare, 31.10.2006, 18:43:39

« edellinen - seuraava »

Murtsi

Hienoja otoksia täällä useilla kuvaajilla.

Tuli itselläkin kuvattua tätä kestosuosikkikohdetta johon pitää palata aina aika ajoin, nyt kuitenkin sain omasta mielestäni sellaisen tuloksen että vähään aikaan tätä ei varmaankaan tule kuvattua, sen verran tyytyväinen olen tulokseen. Ensin kuvasin perjantain ja lauantain välisen yön ja hetken mielijohteesta myös lauantan ja sunnuntain välisen yön ja valotuksia kertyikin yhteensä 17 tunnin verran.

Käsittely olikin sitten suhteellisen helppoa kun datassa oli mistä ammentaa eikä viimeistä pikseliä tarvinnut väkisin enää venytellä, oleellisen kertonee se seikka että esimerkiksi luminanssin kohinan poistoa ei tarvinnut tehdä, vain väreistä poistin kohinaa vähän, terävöintiä ei myöskään tarvinnut edes harkitakaan kun olin pitänyt huolen että tarkennus oli optimaalinen koko kuvauksen ajan. Tarkemmat kuvaustiedot löytyvät astrobinistä.


monni

Todella hieno kuva Murtsi! Mulle jää tästä silti fiilis, että repimisen varaa datassa olisi ollut ja reilusti. Tosi hienoa jälkeä, toisaalta "repimätön fiilis" on kuvassa myös hieno juttu.
https://www.facebook.com/monni

"En ole tähtitieteen tohtori mutta voin vilkaista."

einari

Jep, omaan makuun maistuu tämmöinen 'au naturel'-tyylinen lopputulos.
___
Tapio

Timpe

Joo, komeaa on ja miellyttävät värit, kaiken kaikkiaan upea kuva!  :cheesy:
- Timo Inkinen

Jussi Koponen

Sain viimeisteltyä oman sydänsumu -projektin. Kokonaisvalotusaika on 10 tuntia. LRGB-HA filsuilla.

Ison resoluution kuva ja pieni kirjoitus:https://astro.galleria.fi/blog/40/IC%2B1805/


Murtsi

Oikein makoisa laajakaistaversio aiheesta  :cool: muutamia kuumia pikseleitä oli tuonne jäänyt muuta huomautettavaa en kuvasta löytänyt.

Jussi Koponen

Kiitos Murtsi.

Dark -ruudut on vanhentuneet, kuvaan on tullut myös muutamia pystyviivoja talven aikana. Pitää vaihtaa nuo kalibrointi masterit heti kun niitä on tarpeeksi.

akj

Viime yönä kuvasin sydänsumua. Nyt kuvas sessio meni ilman ongelmia, harvinaista kyllä niin kaikki toimi ok. Ilmakin oli suhteellisen hyvä.
Kokonais valotus aikaa tuli tasan 4 tuntia (80x180s)

Taivaanvahti: http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/62221#1
Blogi: https://akjspaceblog.files.wordpress.com/2016/03/ic1805_23032017.jpg

Ari
Ari Jokinen
- Takahashi Mewlon-210

Erik Pirtala

#323
Kuvasin viimeyönä sydänsumua. Tarkemmin sen keskustaa ja Melotte 15:tä. Koko sydän ei millään mahdu kuvakenttääni.

Kuvausyö oli katastrofaalisen vaikea. Ensin iänikuinen tähtikollimointi, jonka kanssa tapellessa meni tunti. Huonon napasuuntauksen ja kovan tuulen takia guidaus toimi melko vaihtelevaksi. Tämän ja täydenkuun vaalentaman taivaan takia jouduin tyytymään 46sek valotuksiin, joita sitten yön aikana kertyi aika monta kpl

Tässä kuvassa on yhteensä 5h 20min valotusta:

260x46s=3h 20min H-alfa
160x46s=2h O-III

O-III data oli vaalean taivaan takia tosi heikkoa. Vasta kuun laskiessa aamuyötä kohti alkoi raakakuvissa erottaa edes jotain sumurakenteita. Lisäksi jostain syystä? O-III kuvissa ei darkkikorjauksesta huolimatta saanut reunahehkua pois. Tämän takia jouduin kroppaamaan kuvaa turhan paljon




wm-x

Tämä oli testi kohteena. Otin tästä 30x10min. Selvästi parempaa dataa saan kun pysyttäydyn 5min osavaloituksissa. Eli ainakin omalle systeemille on parempi ottaa määrällisesti enemmän kuvia. Tähdet pysyvät paremmin kasassa ja tähtien väri säilyy luonnollisesti paremmin. Tarkkuus on myös  parempi. Tässä testivaloituksen tulos:


Tikkes

Nätisti tarttuu fotonit kennolle. Paljonko sinulla on kokonais kuva-ala? Saitko sen kennon jäähdytyksen toimimaan tälle kaudelle paremmin. Kuinka kylmäksi saat jäähdytettyä?
Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

wm-x

Lainaus käyttäjältä: Tikkes - 11.10.2018, 22:10:04
Nätisti tarttuu fotonit kennolle. Paljonko sinulla on kokonais kuva-ala? Saitko sen kennon jäähdytyksen toimimaan tälle kaudelle paremmin. Kuinka kylmäksi saat jäähdytettyä?

Kiitos, kyllä pitää tyytyväinen olla. Tuntuu niin mukavalle tämä harrastus kun ei ole jatkuvia ongelmia(koputtaa puuta). Kuva ala on    3.27 x 2.17 deg, mistä tulee 2.39 arcsec/pixel. Jäähdytys toimii nyt muuten paremmin, mutta pitäisi vielä tuuletin saada siilille. Nykyiset tuulettimet alkavat tärisemään tietyissä asennoissa, ilmeisesti suunniteltu vain yhteen asentoon. Kamera on nyt kumimaali käsitelty, eli hyvin tiivis. +20 keleillä pystyin 12 astetta laskemaan lämpötilaa, mutta sitten kondensaatio iski. Kunnon testejä en kylmillä keleillä ole saanut, mutta muutamana pakkas yönä pidin kameran -5 asteessa ilman ongelmia. Näissä nyt julkastuissa kuvissa on tuo jäähdytys pelkästään passiivisena, jolloin kennon lämpötila pysyy ilman lämpötilan kanssa samassa, mutta alemmas ei laske. Olen tullut siihen tulokseen ettei tuolla jäähdytyksellä ole niin isoa merkitystä, kohina taso on kuitenkin hyvin pieni. Tärkeintä on että saa tarpeeksi yksittäis valoituksia. Pinotuissa kuvissa näkee selvän parannuksen kun mennään yli 70-90 ruudun. Paljon alle 5min en laskisi osavaloitusten pituutta kuitenkaan, eli tuohon on erillaisia monimutkaisia kaavoja joilla tätä minimi valoitusta voi laskea.

Erik Pirtala

Kun kuvaamaan ei pääse, voi kuumetta lievittää aina kuvankäsittelyllä. Tämän tosin meni kikkailuksi, kun halusin kokeilla miltä tuo sumu näyttää ilman puhkipalaneita tähtiä. Eli siis kokeellinen melkein tähdetön versio.  :afro:



Tässä siis 5h edestä 46s valotuksia. sen verran hieno kohde tämä, että pitää ehkä kuvata lisää - ainakin S-II -kanava. Mosaiikin tekeminen koko sydämestä olisi myös semi houkuttelevaa  :shocked:

Tikkes

Hienot värisävyt. On kuin manalan porteilta  :shocked:
Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

vehnae

Vähän täytettä ketjuun näin hämäävästi kesäkaudella. Ruudut tuli kuvattua marras-joulukuussa aina kun muilta projekteilta ehti, yhteensä n. 11,5h. Käsittely tuppaa aina välillä venähtämään, moneen kuvaan olisi vielä talvelta materiaalia :cool:.

Isompi kuva Astrobinissä.