Havaintokohteet ja havaitseminen > Sumut

IC 1805 Sydänsumu

(1/70) > >>

Vesa Kankare:
Tuli yritettyä tätä jo pitkään "työlistalla" ollutta hienoa sumua. Harmi vaan että kameran akut teki tenän ja valotukset jäivät vähän vähiin (onneksi toisesta riitti vielä papua flattien ottoon), tosin rajauskin oli hieman pielessä. Tulihan harjoiteltua tulevia sessioita varten...Lisätietoja ja isompia versioita Blogissa

Kävi hassu kämmikin käsitellessä (juuri tietysti oppaan kirjoituksen jälkeen...). Ihmettelin kun en saanut millään vinjetointia häviämään kuvasta ja taistelin flattien kanssa varmaan luokkaa 2-3h kunnes tajusin, että olin jossain vaiheessa onnistunut tallentamaan flattikuvan darkin nimellä. En edes tajunnut sitä siinä vaiheessa kun en löytänyt flattikuvaa vaan tein uuden... (doh..)  :-\ Ihme ettei kuvat oikein kalibroitunut, kun darkin sijasta vähenneltiin flattia...  ::)

J-M:
Tällaisenaankin kuva on upea! Millainenhan siitä olisikaan tullut, jos tekniikka ei olisi temppuillut!

Viimeinen kappale olikin aika hauskaa luettavaa tällaiselle, joka ei ole kuvaukseen perehtynyt. Se verran käsitin, että joku tummennettu Calibra kaipaa alustan tasausta. :) Sen siitä saa kun ei tunne alaan liittyviä termiittejä...

Timo-Pekka Metsälä:
Fokusointi on onnistunut upeasti tuossa Veskun kuvassa.

Vesa Kankare:

--- Lainaus käyttäjältä: tmetsala - 01-11-2006, 16:57:18 ---Fokusointi on onnistunut upeasti tuossa Veskun kuvassa.

--- Lainaus päättyy ---
Joo, se onkin mielenkiintoista...  ;D

Putki on nimittäin fokusoitu viimeksi 18. päivä kun kuvasin kaksoistähtijoukkoa. 8) Pistin kameran kiinni ja tarkistin fokuksen. Ei pienintäkään säätötarvetta... Tallissa yhtenä kasana säilyttämisen pieniä etuja. Tuskin tarvii jatkossakaan muuta kuin tarkistuksen ja pieniä hienosäätöjä. Aikaa säästyy melkoisesti.

Timo-Pekka Metsälä:
Minäkin säilytän kameraa putkessa kiinni yleensä, mutta silti fokusointitarvetta tulee. Suotimien vaihtaminen on suurin syy mutta mielestäni myös lämpövaihtelut aiheuttavat putken pituuden vaihtelua. Onneksi autofokus hoitaa homman yleensä muutamassa minuutissa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta