Kirjoittaja Aihe: Tähtiharrastustietoa 2/08  (Luettu 2727 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kaih

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 13
Tähtiharrastustietoa 2/08
« : 18-01-2009, 12:46:48 »
Etelä-Karjalan Novan jäsenlehti Tähtiharrastustietoa 2/08 ilmestyi vuodenvaihteessa. Tällä kertaa 28-sivuisessa lehdessä oli seuraavia juttuja: Timo Särkikosken laatimassa testissä arvioitiin Canon Powershot A650IS-digipokkarin soveltuvuutta tähtikuvaukseen. Veikko Mäkelän kolumnissa pohditaan tähtitieteeseen liittyvien yksinkertaisten selitysten haasteita; kuinka kertoa asioista ymmärrettävällä tavalla. Entäs kun asioita on selitettävä lapsille? Martti Muinosen jutussa tutustuttiin Nyrölän kallioplanetaarioon. Paikka arvioidaan niin arkkitehtuurisesti, esitysteknisesti kuin kokonaiselämyksenkin kannalta. Kai Hämäläisen ja Martti Muinosen kokoamalla kirjapalstalla arvioidaan kolmea uutuutta. Muinosen kuuluisat kaukoputket -juttusarja on edennyt jo yhdeksänteen osaan jossa esitellään huomattavimpia aurinkoteleskooppeja kuten McMath-Pierce Arizonassa. Kai Hämäläisen pääkirjoitus toi esille 5 kulmaa kosmologiaan tv-ohjelman parhaita keskusteluja ja kommentteja.

Tähtiharrastustietoa on siis Etelä-Karjalan Novan jäsenlehden nimi ja se ilmestyy kahdesti vuodessa. Lehti jaetaan Novan jäsenille ja niille yhdistyksille jotka ovat lehtivaihdossa Novan kanssa. Seuraava numero onkin lehden 30-vuotisjuhlanumero. Lehti on siten Suomen yksi vanhimpia perustamisestaan saakka ilmestyneitä tähtiharrastusjulkaisuja.

t: Kai Hämäläinen

Poissa Seppo Linnaluoto

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 407
Vs: Tähtiharrastustietoa 2/08
« Vastaus #1 : 21-01-2009, 16:29:06 »
Hei!

Saisitko lehdestä vaikka pdf-version verkkoon kaikkien luettavaksi? Siinä on mielenkiintoisia juttuja. Se tulee esim. Kirkkonummen Komeetan kirjastoon, mutta se on siellä eikä esim. kotonani.

Seppo.Linnaluoto(a)ursa.fi