Havaintokohteet ja havaitseminen > Galaksit ja galaksiryhmät

Ngc 5907

(1/8) > >>

jarikankaanpää:
Ngc 5907 Elegantti, suoraan sivulta näkyvä galaksi Lohikäärmeessä.
Tämä mag. 10,4 kohde on kuin hopeinen neula, joka kimmeltää 40 miljoonan valovuoden päässä.
Tähän täytyy palata uudelleen kun se on korkeammalla taivaalla. 12SCT, f:6,3 & Nikon D300 8x3 Iso 800.
Sumu ja pilvet hyökkäsivät kesken session.http://lakeudenursa.fi/galleria/index.php/jarik/deepsky/NGC5907Draco

J-P:
Onpas kaunis!
Hieno vertaus tuo "hopeinen neula"

J-P

Timpe:
Jarin kuva tuossa yllä on 12" SCT:llä napattu ja nyt alta löytyy oma tutkielmani tästä lastu/pilke/puusäle-galaksista (The Splinter galaxy) saman apertuurin 300/1500mm Newtonilla. Valottelin tätä Canon EOS 7D:llä 50 x 3min pätkissä (ISO800), mistä syntyy DeepSkyStackerilla pinoten 2h 30min pituinen kokonaisvalotus. En saanut darkeilla/fläteillä kuvasta sen enempää irti ja näin tässä onkin lopputulos kokonaan ilman noita kalibrointikuvia. Seurannankorjauksessa SW100/900 + LVI SmartGuider ja kamerassa apuna Baaderin MPCC komakorjain + Moon&Skyglow/Neodymium filtteri (puolikuu oli taivaalla). PhotoShopissa on tehty kuvalle lisäksi maltillinen käyrien vääntely yms. loppusilaus.

Ai niin, tuon galaksin taustalta löytyy pidempään valotettaessa jonkinlainen silmukka ("extended stellar tidal stream"), mutta kahden ja puolen tunnin valotuksella tätä ei löytynyt taustataivaan valosaasteen alta. Tämä jatkokuvausvinkkinä muille "paremman taivaan" omistajille...  :wink:

JuhaK:
Hieno kuva Timpe noilla valotuksilla!

Tämä ollut itselläkin kahden edellisen yön pääkohteena ja valotusta ehdin kaikkiaan kerätä 8h 15min (L=5h 50min, RGB=50:40:55). Normisetti, eli C8 SCT f/6.5 ja QHY9. Isompi kuva täällä
--- Lainaus käyttäjältä: Timpe - 24-03-2010, 19:27:14 ---Ai niin, tuon galaksin taustalta löytyy pidempään valotettaessa jonkinlainen silmukka ("extended stellar tidal stream"), mutta kahden ja puolen tunnin valotuksella tätä ei löytynyt taustataivaan valosaasteen alta. Tämä jatkokuvausvinkkinä muille "paremman taivaan" omistajille...  :wink:

--- Lainaus päättyy ---
 

Tuota koitin kaivaa esiin jopa 20min bin2*2 -valotuksilla mutta tuloksetta... Kasvava kuukin toki häiritsee mutta kyllä tuota silmukkaa varten saa valottaa julmettuja aikoja!

Timpe:

--- Lainaus käyttäjältä: JuhaK - 25-03-2010, 00:03:50 ---Hieno kuva Timpe noilla valotuksilla!
Tämä ollut itselläkin kahden edellisen yön pääkohteena ja valotusta ehdin kaikkiaan kerätä 8h 15min...
--- Lainaus päättyy ---

Tattista, mutta onpas nätti ja hyvin käsitelty kuva itselläsikin.  :cool:
Näistä kahdesta kuvasta voi muuten hyvin nähdä kuinka valotuksen lisääminen vaikuttaa galaksin himmeiden kohtien näkymiseen (lähinnä noissa neulan päissä). Galaksin yksityiskohtien erottumisessa Juhan kuva vie myös selvän voiton ja lasken sen paremman seurantatarkkuutesi ansioksi. Itse joudun vielä paikkaamaan Photarilla Newtonin seurantaa ja se näkyy galaksin ytimen detaljien suttautumisena (=pitänee vielä vakavasti harkita jotain parannuksia omaan systeemiini, kun lasken putken telakalle kesäksi, argh... :angry:).

Kuinka muuten satuitkin kuvaamaan samaa kohdetta liki samaan aikaan? Itse luulin, ettei tätä kyllä kukaan muu bongaa taivaalta kun tämä keskusteluketjukin oli hautautunut näin unohduksiin...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta