H-alpha suotimen suunnittelua

Aloittaja Veijo T, 30.10.2008, 15:13:29

« edellinen - seuraava »

Veijo T

Minulla on ollut jo monta vuotta hyllyssä käyttämättömänä Mto 1000mm putken mukana tulleet punainen ja toinen hyvin tummanpunainen suodin yli 100mm halkaisijaltaan, ilmeisesti ainakin toista voisi käyttää tai kokeilla H-alpha kuvaukseen, tuo tummanpunaisessa on merkintä KC-14 joka vastaa kai Rg645 lasia ?
Tuon RG645 läpäisy näkyy tuossa linkissä.
http://www.optical-filters.com/rg645.html
samaan aikaan kun käyttää Baaderin IRcut filtteriä joka estää heti 700nm kohdalta hyvin jyrkästi, niin eikös tuolla pitäis päästä jonkunlaiseen tulokseen.

Sitten tuo toinen Mto putken mukana tullut joka on vaaleamman punainen kuin tuo KC-14, tästä minulla ei ole tarkkaa tietoa tämän läpäisystä eikä ole sen kehystä tallella. mikähän tuon tyyppi olisi? onko se lähellä tuota RG610 tyyppiä
http://www.optical-filters.com/rg610.html

En ole vielä kokeillut näitä, mitä olette mieltä ? ainäkin Timppa näyttää päässeen valmiilla Baaderin H-Alpha 7nm kaistan suotimella ja järkkärillä hyviin tuloksiin.

Veijo T



 

Veijo T

#1
Tuo Baaderin fringe-killer ja Rg610 filtterithän ne näyttäis vielä paremmin toimivan, nyt läpäisykäyrä olis jo taas kapeampi kuin IrCut.lla

http://www.mimas-astronomia.it/store/index.php?main_page=product_info&products_id=854

Nyt täytys vielä saada selville tuon toisen vaalean punaisen Mto.n mukana tulleen läpäisykäyrä.

Tuolta löytyi nuo USSR filterien vastaavuus taulukko
http://www.1hx.net/en/p_29.htm

Veijo T

Lauri Kangas

Jos saat jostain spektrihilan niin voit yrittää kapean raon avulla kuvata spektrejä ilman suodinta ja suotimen kanssa. Jos kuvaat auringon spektriä niin saat samalla näkyviinkin sen h-alfa viivan. Tunnistamalla kuvasta jotain muita spektriviivoja saat myös kalibroitua spektrin karkeasti, päästökaistan leveyden arvioimiseksi.