Havaintokohteet ja havaitseminen > Aurinko

Auringon kuvaaminen kameran omalla optiikalla

(1/5) > >>

Spaca:
Onko kymmenen aukkoa himmentävä harmaasuodin riittävä kittioptiikan oman himmennyksen lisäksi, jos meinaa saada järkeviä kuvia tulevasta auringonpimennyksestä? Kuvauksessa etsimenä on varmaan järkevää käyttää optisen etsimen sijaan LiveViewiä.

Kaizu:
Aurinko taitaa olla aika pieni kohde kittiobjektiiville, suosittelen
Mylarilla himmennettyä teleä.

Kaizu

Spaca:

--- Lainaus käyttäjältä: Kaizu - 28-07-2008, 11:37:27 ---Aurinko taitaa olla aika pieni kohde kittiobjektiiville, suosittelen
Mylarilla himmennettyä teleä.
--- Lainaus päättyy ---
Joo tiedossa on, että se on käytännössä samankokoinen kuin kuu. 55-250mm kittitelellä ottaa jo kuitenkin jonkinlaisia kuukuvia. :) Pääasiassa olisi tarkoitus kuvata tuolla minun dobsonilla mutta välilllä sitten tuolla 450D putken ohi. :) Mistäs niitä Mylarilla himmennettyjä suotimia löytyy?

Timo Kuhmonen:
Kuten Kaizu jo sanoi, jäänee auringon kiekko kuvassa kyvin pieneks kittiputken polttovälillä....

Jonkinlaisia kuvia voisi ehkä saada aikaan kittioptiikallakin. Tarkoitan lähinnä "aurinko maisemassa" tyylisiä kuvia jotka otetaan tetyin väliajoin. Suuntaus kameralle olisi koko ajan sama. Silloin periaatteessa voisi antaa auringon lipuvan kiekon palaa puhki. Photoshopilla tai muulla softalla saisi useasta eri osavalotuksesta työstetty "lopullisen" kuvan (pimentyvän auringon rata taivaalla pimennyksen vaiheineen, ja maisemaa kuvaan lisäksi). Tarvittavaa polttoväliä tähän on hieman hankala arvioida, laajakulmainen kumminkin. Auringon liike taivaalla, maisema kuvassa, pimennyksen kesto ja muut seikat vaikuttaa tässä tilanteessa...

Tähänkin hommaan itse hankkisin Baader kalvoa...

Spaca:
Ahaa, eli Kaizu tarkoitti sillä Mylarilla himmentämisellä niitä Baaderin Astrosolar kalvoja? Kiitti kommenteista!

Taidanpa kameran optiikalla keskittyä tunnelmakuviin... Tärkeintä että putken kautta otetut kuvat onnistuu, varsinkin nyt kun räntäsadettakin on luvassa... ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta