Kirjoittaja Aihe: Moottori fokukset.  (Luettu 10442 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Mikko Päivinen

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 605
    • M.P observatory CCD imaging.
Vs: Moottori fokukset.
« Vastaus #15 : 21-10-2008, 22:27:06 »
  Jaa no vuonna 2000 aloitin lukemalla ja ensimmäisen kaukoputken TAL-1M hommasin parivuotta sen jälkeen. Alusta lähtien halusin kuvata ja siitä se virittely alkuaan lähti  :D

Hankin kuusivuotta sitten Celestron Nexstar 11" putken ja alku oli todella kankea kun jalusta hajosi vähänväliä ja osia täytyi odotella aina todella pitkään. Suurin osa tästä joutoajasta menikin sitten ihan vain lueskellessa tähtitiedejulkaisuja kun muutakaan ei ollut tehtävissa  :(
 Neljävuotta sitten rakensin sen ensimmäisen suojan kaukoputkelle ja siitä alkoi sitten atk ohjelmien kanssa pelaaminen. Kuitenkin sain vielä kokea karvaita hetkiä kun jalusta jälleen hajosi ja olin hyvinkin lähellä luovuttamista.
 Toisaalta mielessä kaiversi kuitenkin se, että niin paljon oli jo tullut opittua ja uhrattua aikaa harrastukselle, että kannattaako kaikkea heittää hukkaan vaan jatkaa sitkeästi vastoinkämisistä huolimatta ja katsoa mihin kaikki lopulta johtaa  ::)

 Nyt viimeiset kolmevuotta onkin sitten mennyt kaikki vapaa-aika rakenteluun ja opiskeluun ja rahaa laitteisiin jo senverran, että ei edes uskalla ajatella.
Onneksi vaimo pitää tätä harrastusta kuitenkin hyvänä ja onhan se siltäkin vaatinut oman panostuksensa ja varsinkin silloin tiukkana hetkenä kannustus oli paikallaan.

Saa nähdä mitä harrastus tuo vielä tullessaan. Haaveena tietysti elää aina RCOS tai vastaava huippu jalustalla, kameralla ja muilla kilkkeillä alle kaarisekunnin tarkkuuden antavan taivaan alla  ;)

Lottovoittoa odotellessa

Mikko
 
 
Kaukoputki: NexStar 11" GPS.
Kamera: SBIG ST-2000XM
Seuranta: SBIG AO-7
Filtterit: L=Baader IR/UVcut RGB suotimet standardit SBIG.
Filtteripyörä: SBIG CFW-8A