M31 - Andromedan galaksi

Aloittaja Vesa Kankare, 16.09.2006, 03:01:30

« edellinen - seuraava »

monni

Onpas Jyrki tarttunut M31 makoisasti kyllä tuolla valotuksella. Diggaan itse noista newtonin diffraktiopiikeistä, jotenkin ne vaan "kuuluu" tähtikuvaan.
https://www.facebook.com/monni

"En ole tähtitieteen tohtori mutta voin vilkaista."

vehnae

Ei ole häpeä olla nopea. Kuun laskettua kuvaussession päätteeksi 2:2:2:2min = 8 min LRGB-kokeilu. Muu sessio meni kapeakaistojen parissa joten tätä varten en lähtenyt ottamaan flatteja, eli tämä on kalibroimattomista kuvista käsitelty. Näköjään kenno on vielä vähän vinossa, kun yksi nurkka on hieman epätarkka.




JiiHoo

Ei kyllä pikaisella silmäyksellä uskoisi että tuossa on vain 8 minuuttia valotusta. CCD:llä ja nopealla obiskalla näkyy tarttuvan todella hyvin valoa.

Tainnut osua satelliitti jossain välissä kohdalle? Tai sitten silmissäni on jotain vikaa.  :cheesy:

ellu

On kyllä 8 minuuttia hyvin tarttunut kennolle  :smiley:
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

einari

Siis 4 x 2 minuuttia valotusta ?
Tuntuu huijaukselta että tuloksena noin hieno kuva  :tongue:
___
Tapio

Ransu

Onpas hieno kuva tuolla valotusmäärällä
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Timpe

Hienosti huijattu, kuten einari tuossa totesi! :grin:
- Timo Inkinen

-Essi-

No niin te kuvankäsittelyn ammattilaiset. Laitoin kuvan tähän ketjuun, kun samaisesta ilmiöstä on kyse (modet siirtäkööt, jos katsovat aiheelliseksi). Ilmeisesti sain jonkunlaista dataa koneelle asti, vaan voiko tuosta ]https://www.dropbox.com/s/jgcu8cako5toh15/Andromeda.TIF?dl=0] saada mitään irti? Mennyt oma aika lähinnä tuon Eqmod:in testaamiseen, enkä kyllä tiedä muutenkaan millä tuosta saisi jotain irti. Latasin tuon PixInsight 45 päivän kokeiluversion, vaan on melko jyrkkä oppimiskäyrä siinä. Photoshoppia enempi käyttänyt, vaan mitä tuolle kuvalle yleensä voi/pitää tehdä? Jotta pääsis edes lähemmäksi yllä olevia kuvia. Kuviahan tuossa on DSS:llä pinottuna 70kpl/ minuutin valotuksella.
-Skywatcher 200/1000 PDS Explorer
-Skywatcher Skymax 127
-Skywatcher NEQ6
-Skywatcher Star Adventurer
-Nikon D7200
-QHY8L

-Essi-

RL

#608

-Essi-

LainaaSaisiko version, mitä ei ole venytetty.
Eipä tuota ole kyllä venytelty millään tavalla.. Kuvasta on poistettu darkit/biasit.. Vieläkös pitää poistaa flatit? mitäs ne on? Kamerara on vieläkin tuo halppis Nikon D3100 (kirosanoja!!)..eli  ei välttämättä paras mahdollinen raakakuva..
-Skywatcher 200/1000 PDS Explorer
-Skywatcher Skymax 127
-Skywatcher NEQ6
-Skywatcher Star Adventurer
-Nikon D7200
-QHY8L

-Essi-

RL

#610

-Essi-

No niin.. Vihdoinkin sain taisteltua edes jonkunlaisen vedoksen PixInsight:lla. http://www.astrobin.com/122223/. Aika kivat videotutoriaalit löytyi tuolta http://www.harrysastroshed.com/pixinsight/pixinsight%20video%20html/pixinsighthomenewbie.html, joten noilla ohjeilla eteenpäin. Mutta, mutta.. Saakos noita satelliitin jälkiä jollain jälkikäteen nätisti poistettua/korjailtua? Tietysti häviävät kyllä, jos etsii nuo kuvat ja jättää pinosta pois ja kasaa vaan paletin uudelleen.
-Skywatcher 200/1000 PDS Explorer
-Skywatcher Skymax 127
-Skywatcher NEQ6
-Skywatcher Star Adventurer
-Nikon D7200
-QHY8L

-Essi-

vesa k

#612
Moi
Hieno kuva ja hyvä selitys, miten tehty.
Mielestänii kuvat, joissa on mm. satelliitteja on paras hylätä. Erä PI:n parhaita prosesseja on blink. Se kanssa vvoi hyvin tutkia "raakamateriaalia"
Tässä myös kuva M31:stä
50 x 60s, Canon EOS 60Da, 200mm f2.8 linssi.
t vesa
Edit poistin kuvan asiantuntijoiden kehoituksesta. Kuva tulee myöhemmin.
Pitäisi olla enemmän malttia.

edit. tässä hieman maltillisemmin käsitelty kuva
https://500px.com/photo/84611209/andromeda-by-vesa-kousa

Kertokaapa te PI:n osaajat, miten kuvasta saa parhaiten poistettua tähtiä ja pienennettyä niitä
t vesa
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere" Albert Einstein

vehnae

Lainaus käyttäjältä: -Essi- - 24.09.2014, 20:04:38
Mutta, mutta.. Saakos noita satelliitin jälkiä jollain jälkikäteen nätisti poistettua/korjailtua? Tietysti häviävät kyllä, jos etsii nuo kuvat ja jättää pinosta pois ja kasaa vaan paletin uudelleen.

Satelliitteja sisältäviä ruutuja ei kannata heittää pois, vaan hyödyntää PI:n pinoamistyökalujen Rejection Algorithm -ominaisuutta. Valitulla algoritmilla poistetaan pinosta vain ne pikselit jotka eroavat merkittävästi yleisestä trendistä. Eli jos tarkastellaan samaa pikseliä kymmenessä osavalotuksessa ja yhdessä niistä on pikselin päältä mennyt satelliitti, niin PI osaa olla käyttämättä tätä kuvaa juuri sille pikselille. Näin lopputuloksen laatu laskee vain niissä pikseleissä joissa on häiriöitä, ja 99,99% muusta kuvasta menee edelleen hyötykäyttöön.

Tarkemmin siis PI:ssä jos teet pinon ImageIntegrationilla, niin valitse työkalun Pixel Rejection (1) otsikon alta Rejection Algorithmiksi joko Percentile Clipping jos pinossa on alle 8 kuvaa tai Winsorized Sigma Clipping jos enemmän. BatchPreProcessing-työkalussa sama vipu löytyy Lights-välilehden Integration Parameters... -napin takaa. Jos satelliittiviirut eivät häviä tarpeeksi tehokkaasti, niin hylättävien pikseleiden määrää voi säätää Sigma/Percentile Low/High -säätimillä.

Niin, ja jos rejection-ominaisuutta ei omasta pinoamissovelluksesta löydy, niin vastaavan lopputuloksen saa aikaan käyttämällä mediaanipinoa. Mediaani ei tosin vähennä pinon kohinaa aivan yhtä tehokkaasti kuin keskiarvopino, minkä johdosta keskiarvopino + rejection on parempi valinta.

Kharan

Muutaman viikon LRGB-opettelun jälkeen huomasin hilpeydekseni, että olin asettanut vihreän ja sinisen filtterin väärään järjestykseen. Tämä aiheutti ymmärrettäviä ongelmia värimaailman hakemisessa. Ahaa-elämyksen jälkeen käsittelin muutaman vanhemman kuvan uudelleen, tässä Andromeda.



http://www.astrobin.com/118973/C/